Tam Sürümünü Görmek İçin : Zoom X4- ''Ağ Kablosu Takılı Değil'' - Acil Yardım!
grraphic
05/07/2005, 22:13
Selamlar,
Zoom X4 5551 ADSL modemi ethernet üzerinden XP'yle 6 aydır başarılı bir şekilde kullanıyorum, ama 4 gün önce bağlantım kesildi... bilgisayarı açık bırakıp e-mule ile dosa indirirken eve geldiğimde bu şekilde buldum, ayrıca ekranda windows sistem hatası mesajları çıkmıştı. Diskin hatalarını taradım, spyware ve antivirüsten de geçirdim, bir sorun çıkmadı
Ancak sürekli ''ağ kablosu takılı değil'' mesajı çıkıyor ve browser'de modemimin kontrol penceresini açamıyorum. modemi resetledim olmadı, driver'i yeniden yükledim yine olmadı.
İlginçtir, ''Ağ Bağlantılarım''daki ''Lan Ya da yüksek hızlı internet'' kurulumumu silip yeniden temiz kurmak istedim, ancak ''kaldır'' komutu aktif olmuyor...
Sorun windows'da mi, adsl modemde mi, yoksa bağlantımda mı çözebilmiş değilim. TTnet'i aradım, bağlantımda bir sorun olmadığı söylendi...
Lütfen Acil Yardım...
ResTWeLL
10/07/2005, 00:37
Ethernet kartı kokusu alıyorum. benzerini cafede birkaç makinada yaşadım. sonunda kartlarını değiştirmiştim.
grraphic
10/07/2005, 08:59
Aynı Sorun USB portuna bağladığımda da oluşuyor...
ağ kablosu takılı değil mesajı çıkıyorsa kablolarda birşey var muhtemelen temassızlık olabilir.
kabloları çıkarıp bir daha takmayı dene.
ethernet portundan bağladıktan sonra "yerel ağ bağlantısı durumu" na gir orada "destek" bölümünü seç ve sol alttaki "onar" butonuna tıkla.
teddmcload
10/07/2005, 22:09
kabloda sorun olabilir. mesela şirketteki makinamda da aynı sorun oluyor. kablo takılı iken ağ kablosu takılı değil mesajı çıkıyor. kabloyu kontrol edin. bir temassızlık olabilir.
smasherz
16/07/2005, 04:45
bendede olmuştu TCP/IP ayarlarını kurcaladım oldu.(tesadüfte olabilir.)
Selamlar,
Zoom X4 5551 ADSL modemi ethernet üzerinden XP'yle 6 aydır başarılı bir şekilde kullanıyorum, ama 4 gün önce bağlantım kesildi... bilgisayarı açık bırakıp e-mule ile dosa indirirken eve geldiğimde bu şekilde buldum, ayrıca ekranda windows sistem hatası mesajları çıkmıştı. Diskin hatalarını taradım, spyware ve antivirüsten de geçirdim, bir sorun çıkmadı
Ancak sürekli ''ağ kablosu takılı değil'' mesajı çıkıyor ve browser'de modemimin kontrol penceresini açamıyorum. modemi resetledim olmadı, driver'i yeniden yükledim yine olmadı.
İlginçtir, ''Ağ Bağlantılarım''daki ''Lan Ya da yüksek hızlı internet'' kurulumumu silip yeniden temiz kurmak istedim, ancak ''kaldır'' komutu aktif olmuyor...
Sorun windows'da mi, adsl modemde mi, yoksa bağlantımda mı çözebilmiş değilim. TTnet'i aradım, bağlantımda bir sorun olmadığı söylendi...
Aynı Sorun USB portuna bağladığımda da oluşuyor...
Lütfen Acil Yardım...
Aynı sorun şu an bende de mevcut. Yeni ethernet kablosu aldım. hatta arkadaşımın modemini denedim.sonuç hep aynı.
bilgisi olan varsa lütfen yardımcı olsun
Black_Boyss
09/12/2006, 22:20
modem yazilimini yeniden bir yükleme yapaniz ayni sorun devam eder ise ethernet karti olmadi yine devam ederse modemde bir sorun var yada işletim sisteminde once modem yazilimini guncelleyiniz.
Predator
09/12/2006, 22:33
İşletim sistemlerinizin XP SP2 olduğunu ve son güvenlik yamalarınında yapıldığını varsayıyorum, Ayrıca kablo uzunluğunuzunda 60-70 metreyi geçmediğini varsayıyorum aksi halde aşağıdaki adımları bence denemeyin. (Bu durumda güvenli modda ekteki virus temizleyicisini bir deneyin)
Herşeyden önce kanınız varsa modeme başka bir sistem takarak deneyin,
İlk başta bilgisayarınızı ve modeminizi kapatın, başka portu varsa kablonuzu ona takın deneyin
1-) Kablonun sağlam olduna kesin emin olun
2-) Ethernet kartının güncel sürücüsünü yükleyin
3-) Ethernet Kartının bulunduğu slotu değiştirin, Onboard kartsa onu disable edip pci bir kart takıp deneyin,
4-) Hub kullanıyorsan ethernet kartının özelliklerine girip hızınızı 100mbitten 10mbite düşürün.
Hata mesajı sürekli başınızı arıtıyor ama bir problem yaratmıyorsa registeryden aşağıdaki kaydı silin
HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{7007ACCF-3202-11D1-AAD2-00805FC1270E}
ilginizden dolayı çok teşekkür ederim arkadaşlar.sorun işyerimdeki bilgisayarımda.yarın yazdıklarınızı tek tek deniycem.inşanlah hallolur.tekrar teşekkürler.
arkadaşlar yazılanların hepsini denedim ama sonuç değişmedi.....
Predator
14/12/2006, 08:29
O zaman sisteminini anlatırken yada işlemleri uygularken atladığın bir yada birden fazla şey var.
Sırtla bilgisayarını ve modemini götür teknik servise.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.