PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Save for Web

emirci
04/07/2005, 12:39
Merhabalar;

Photshop'da yapamadığım bir şey var çoğu yabancı web master lar da görüyorum surekli bu şekilde yapıyorlar ama ben bi türlü yapamadım Photshop da bir site hazırladım bunu Slice olarak belli başlı alanları işaretledim text ler i işaretledim ve export ettim html olarak açtım ve orneğin bir metin yazmıştım ama bu metini image olarak getirmiş ben istiyorum ki Photshop da slice lerle belirlediğim metinleri html dede text olarak gelsin istiyorum ornegin bir kutu hazırladım ben bu kutunun içine html de yazı yazıcam ama kutu resim olarak eklemiş geliyor bg olarak gelmesini istiyorum tabi bunu elle manuel olarak da yapabiliyorum ama ben istyorum ki Photshop yapsın

yardımlarınızı bekliyorum

iyi çalışmalar

ns
04/07/2005, 14:28
text görmek istediğin slicenin üzerinde sağ tıkla.
"edit slice options" u seç.
en üstte "Slice Type" var.
slice type "image" ve "no image" olabilir.
no image yaparsan text ekleyebilirsin..

ArizaHerif
07/07/2005, 15:00
Gibi gibi..
Bak sana en rahat ve daha sonradan içine edit yapabileceğin bir yöntemi anlatayım.

Normal sliceslara böl sfw yap (save for web) neyse dw de falan ac html dosyanı. Sonra hangı slıcenın ustune yazı yazacaksan o slıcenın oldugu tablo hucresını sec. O tablonun genişlik ve yuksekliğini slice nın boyutları ıle aynı ver ve o hucrenın backgrounduna o slıce dosyasını zemın olarak ver. Sonra hucrenın ıcınden slıce tıkla delete et.

Başla üstüne yazma

hozgune
16/07/2005, 15:42
Gibi gibi..
Bak sana en rahat ve daha sonradan içine edit yapabileceğin bir yöntemi anlatayım.

Normal sliceslara böl sfw yap (save for web) neyse dw de falan ac html dosyanı. Sonra hangı slıcenın ustune yazı yazacaksan o slıcenın oldugu tablo hucresını sec. O tablonun genişlik ve yuksekliğini slice nın boyutları ıle aynı ver ve o hucrenın backgrounduna o slıce dosyasını zemın olarak ver. Sonra hucrenın ıcınden slıce tıkla delete et.

Başla üstüne yazma

En iyi yöntem bu ama fireworks daha iyi bence.