PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Pdf formatında dergi....

cetin05
03/07/2005, 11:58
Merhaba
Biz internet ortamında bir dergi çıkartmayı düşünüyoruz ve pdf leri tek bir belgede sayfalar halinde insanlara sunmak istiyoruz. Pdf olarak çıkartmamızdaki amaç bu dergideki bilgilerin ve çalışmaların kopya edilmesini en aza indirmek.

Pdf formatında kayıt edilmesi kolay, ekleme çıkarma yapabileceğimiz bir proğramın var olduğunu duydum fakat ismi konusunda bir bilgim yok.

Şimdi diyeceksiniz photoshop da pdf olarak kaydediliyor. Evet kaydediliyor fakat photoshopu çok iyi bilmiyorum. sayfa kenarlarına çerçeve eklenmesi gerekli v.s

Yani bu ismini bilmediğim program daha pratik ve daha zahmetsiz olacaktır.
word ü düşünün onun gibi bişey:)
Neyse çok uzattım sanırım.... Bu konuda bilgisi olan arkadalşlardan yardım bekliyorum..
selamlar...

mavikush
03/07/2005, 12:22
peki

pan
03/07/2005, 12:47
@mavikush
bu ne simdi?

soruna gelince, piyasada bircok ". to pdf converter" lar var.calısmanı ilk basta .doc olarak hazırlayıp bu converter'larla pdf cıktısı alabilirsin.hatta free bi yazılım vardı bay ufak, install edince kendini yazıcı olarak tanıtıyor ve sen bir doc'u print edereken, yazıcı kısmında yazılımın ikonunu seciyosun, cıktıyı .pdf olarak veriyor.

ama tavsiyem bunlarla ugrasmak yerine OpenOffice.org kullanarak (ozgur bir ofis yazılımı) direk calıstıgın belge uzerınde (word benzeri bi calısma ortamında), kayıt yaparken pdf (portable document format) olarak kaydetmen olacaktır.

onun dısında adobe acrobat kullanarak direk olarak pdf olusturabiliyosun.

kolay gelsin

cetin05
03/07/2005, 13:00
teşekkür ederim...

tristan
04/07/2005, 10:30
corel den de convert yapabilirsin

kursad
04/07/2005, 12:29
Corel'in "Publish to PDF" özelliği çok sağlamdır, ayrıca Acrobat Pro ya da herhangi bir acrobat yazıcısı yüklersen program bağımsız PDF oluşturabilirsin.

cetin05
05/07/2005, 14:23
Sagolun arkadaşlar Corel de de güzel oluyor...
openoffice indirdim kullanması çok pratik .doc .ppt leri pdf ye çevirme imkanı var.
teşekkürler iyi çalışmalar.