Tam Sürümünü Görmek İçin : color range nasıl yapılır*
herkese slm.şu color range nasıl kullanılıyor.özellikle arkaplan silmek içn gerekli.lütfen yardım edin.... :hey:
Photoshop 6.0 için en basit haliyle;
- Öncelikle "D" harfine basarak PS yi default ayarlarına alabilirsiniz. (Tercih ederseniz.)
- "Select" menüsünden "Color Range" i seçin. Bir menü açılacak.
- Açılan menüde, en altta "Selection Preview" kısmından "None" seçeneğini seçin ki gerçek resminizin rengini görebilin.
- Önizleme seçim kutucuğunda "selection" ı seçin ki seçtiğiniz bölgeyi önizlemede görebilin.
- En üstte aşağı açılır menüden "Sampled Colors"ı seçin.
- Sağ tarafta bulunan damlalıklardan; soldan birincisini resminiz üzerinde seçmek istediğiniz renge tıklayın.
- Ön izleme kısmında seçtiğiniz alanı görebilmek için yukarıdaki "Fuzziness" çubuğunu sağa ya da sola doğru kaydırın. Seçtiğiniz alanları parlak olarak görebilirsiniz.
- Damlalıklardan yanında artı (+) işareti olan , seçtiğiniz alana yeni alan eklemek için kullanılır. Yani onunla resim üzerine her tıkladığınızda, tıkladığınız renge ait alanlar bir önceki seçtiğiniz bölge ile birleştirilir.
- Damlalıklardan yanında (-) işareti olan ise tam tersini yapar. Bir önceki seçtiğiniz alandan yeni seçtiğiniz renge ait olan alanı, seçili bölgeden çıkarır.
- Son olarak "ok" düğmesine bastığınızda açılan menü kapanır ve orjinal resminizde sizin seçtiğiniz alanlar seçilmiş olarak görüntülenir.
Alanı seçtikten sonra gerisi tamamen yapmak istediğiniz iş için size kalmış olur. Silebilir ya da seçtiğiniz alanın rengini değiştirebilirsiniz.
Kolay gelsin...
mcelebix
29/06/2005, 15:17
slm color range pek kullanmıyorum ama sampled colors seçili iken image yi seçip sonra nereyi yok etmek istiyorsak oradan bir renk tonu alıyorum. daha sonra ok deyip kapatıyorum. sonra fether veriyorum az birsey ve hangi rengi vermek istiyorsam veriyorum. arka planı siliyor. yinede ben pek kullanmadığım için fazla bir bilgiye sahip değilim. belki faydası olur diye dusunmustum. başka arkadaslarda yazarlar onların da bilgileri daha iyidir.
geçen hafta yazdığında ne demek istedin*biraz açıklasana :confused:
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.