Tam Sürümünü Görmek İçin : Hakkı Hocamızın Maili
Selamlar.. Iyiyim; tesekkur ederim..
Sorunuzu cevaplamadan once bir hususu belirtmek isterim..
Biliyorsunuz ben ocal.net'i forumdaki bir eksiklik veya fazlaliktan
kapatmadim.. Ocal.net sadece benim yazdigim gibi bilgisini kiskanmadan
baskalariyla paylasabilecek kitaplar, uzun makaleler, klavuzlar yazilmasina
imkan saglayacak bir yerler acilsin diye kapattim.. Bunun icin ocal.net de
kullanilabilirdi. Bunu saglamak icin cok cagri yaptim; ama galiba site benim
adimi tasiyor diye genc kardeslerimiz, hatta benim kendilerinden esinlenerek
"Bilgi paylasildikca artar" sozunu kendime siar yapmama vesile olan
arkadaslar bile killarini kipirdatmadilar.
Simdi bu cizgide bir kivilcim gordugum yer Mutasyon.net'tir:
http://www.mutasyon.net
Ceviz.net (http://www.ceviz.net/) aslinda bir bilgi hazinesi.. Web
Teknikleri (http://www.webteknikleri.com) de oyle.. BT Hayat
(http://www.bthayat.net) hayatinin birinci evresinde cok olumlu bir gelisme
sergilemisti. ASP Nedir (http://www.aspnedir.com) ve ondan dogan ama onun
gibi daha bir cok bilgi hazinesine yol acan Nedir.Org
(http://www.nedir.org/) su anda bulunabilecek orneklerin en iyilerinden
biridir.
Her halde ayni cizgide daha baska cok site vardir (ornek:
http://www.programlama.com http://www.programcilik.net/ ,
http://www.maxiasp.com ...)
Ama ben bu kaydettigim Mutasyon, Ceviz, WT ve BT Hayat'a hayat verenleri
sadece BT'ci olarak degil, insan olarak, kardes olarak, arkadas olarak da
taniyorum. Dedigim gibi bu kisiler, soyle ya da boyle bana ne yapti isem, ne
yapiyor isem, onun ilhamini veren kisilerdir.
Acikca soylemek istedigim sey su:
Ben uluslararasi alanda bile bu kadar cok kaliteli duzeyde BT
bilgi-haber-tartisma sitesi sayamam! Ama bir avuc BT'cinin oldugu bir
ulkede, BT'ci ve BT egitmeni aciginin cig gibi buyudugu bir ulkede bu kadar
cok birbirinden guzel ama birbirinden uzak site olmali mi?
Ayrica ben, bilgisayarlasma orani bakimindan hala son derece sinirli olan
ulkemizde, mevcut bilgisayarlarin cogunun--yani aralarinda bu saydigim
sitelerin de bulundugu Internet egitim imkanlarina erisim imkaninin buyuk
bolumunun--bilgisini paylasma yanlisi olmadigina inandigim kesimin elinde
bulunduguna da inaniyorum. BT egitiminden yararlanacak ve alacagi egitimi
kendi kisisel cikarlari kadar toplulugunun cikarlarina uygun kullanacak olan
kesim, gelir dagiliminda en buyuk adaletsizlige ugramis kesimdir.
Yani is sadece son derece guzel, kolay kullanilir, bilgi dolu egitim
siteleri yapmakla bitmemeli; bu egitim fiziksel olarak, gezici kurslarla, bu
egitime muhtac kisilerin ayagina goturulmelidir.
Bunun icin BIRLESMEK gerekir. Bu birlesme icin elbette bir cok platform
bulunabilir. Benim gorebildigim cercevede en uygun platformlardan biri,
belki de birincisi Kişisel Gelişim Dergisi Kulübü'dur.
(http://www.kisiselgelisim.org/)
Ozetle Rafet bey kardesim, bir adres sordunuz, binlerce sey dinlemek zorunda
kaldiniz. Unutmadan, sorunuzun cevabini da vereyim:
Arkadaslarin cogu burada:
http://forum.ceviz.net/
Selamlar..
Sevgiler..
-----Original Message-----
From: MacQuick [mailto:webmaster@macquick.com]
Sent: Wednesday, January 15, 2003 4:08 PM
To: hocal@cox.net
Subject: Ocal net ciler nereye gitti
Selam
Umarim iyisinizdir
Ocal.net kapandiktan sonra oraya gelen arkadaslarin simdi nereye
takildikdiklarini biliyormusunuz o ortami sahsen ozledim bilgi verirmisiniz
calismalarinizda basarilar
Rafet Gulsecen
M a c Q u i c k
Yukardaki mail sevgili Hakkı Hocamız tarafından MacQuick arkadaşımıza yazılmış ve ben dahil bir kaç kişiye forward edilmiş bu nedenle public bir yazı olduğunu düşünerek sizlerle paylaşmak istedim bu vesile ile belki mailde ismi geçen siteleri bilmeyenlerde öğrenmiş olur diye düşündüm.
Bu arada hocamızın övgü sözlerinin altında ezildim ve açıkçası utandım.
Forumdaki onlarca yetenekli arkadaş hep bir şeyler üretme çabasındayız ama genel bir rehavet havası içindeyiz herkes bir adım bekliyor, lütfen bu adımı artık atalım. Uzun zamandır hep bir şeyler yapmak istiyoruz ama henuz bir şey yapmadık, artık yapalım, yapmamız gerekiyor.
Birleşmeden daha çok ortak amaçlarda birlikte çalışma konusuyla ilgili olarakta diğer ismi geçen sitelerdeki arkadaşlarla en kısa zamanda irtibata geçip güç birliği yaparsak eminim çok daha verimli ve büyük işler yapacağız.
Vayy Hakki Ocal in sIk kullanilanlar listesi belli oldu. Benimde sIk kullanilanlar listemde ocal.net diye bir site vardi bir zamanlar... Ama bu okudugum mail de dahil olmak uzere ocal.net in sIk kullanilanlar listemden neden silindigine bir anlam veremiyorum..
Bu arada Sahin, buyuk islerden kastin nedir? Su anda burada zaten birlesmis durumdayiz..
Çok daha elle tutulur gözle görülür üretimlerden bahsediyorum sevgili Asosyal (sanada böyle demek zoruma gidiyor ama neyse).
Mesela daha çok katılımlı seminerler, konferanslar IRC veya gerçek ya da birbirimize günlük link değişimi ile haber paylaşımı vs gibi...
özledik walla Hocamızı :)
Hmm, gercek zamanli iletisimler istiyorsun yani.. Yapalim ozaman yapilmayacak isler degilki. Veya organizasyonu buyuk isler degilki.
Bu arada benide kimlik bunalimina sokmayin simdi... Bu nicki sadece forumlarda kullaniyorum. Varsa daha iyi bir oneriniz dusunebilirim.
şahin abi motherboard geldimi? :D
oleayyyyyy oleayyyy ekitap.ceviz.net!!!!!!!!
:D :D
MasterOfDevil
16/01/2003, 23:48
Bundan sonra Ceviz.net te bunu kullanicam.. Bu arada prd Sahin konunun icine ettim..
Şahin abi walla bende ezildim.
Ama Gururluyum :)
Heheheh ok bu daha güzel :D
Ama cidden konu önemli bir konuydu fazla dağıtmayalım arkadaşlar. :sus:
Birde bu mailin üzerine Konuk Defterindeki şu mesaj iyice duygulandırdı beni :)
Orjinal mesajı gönderen Serhat ULUÇAY
Sevgili Ceviz.net....
A'dan Z 'ye emegi gecen tum arkadaslara can-i gonulden tesekurlerimi sunarim....
Hani simdilerde fotograflarda kalan sokak cesmeleri vardir ...Iyiligin,yardimseverligin simgesidirler..Yaptiran kisi bilirki;ben gormesemde ,duymasamda birileri bu sudan kana kana icecek ve cesmeyi yapani hayir ile yaad edecektir....
Vakit harcatip,emek verdiginiz Ceviz.net sayfasi eminim ki benim gibi bir cok insana faydali olmustur ve olacaktir...Sizler haberiniz olmasa dahi emeginiz,bilginizi paylasma comertliginiz ,coklari tarafindan takdirle karsilanmaktadir...
Cooook uzaklardan(Japonya) hepinize sevgi ve saygilarimla....
-Madem bu ülkede gerçekten iyi olan bilişim çatıları az neden çatılardan biri eksiltildi?
-Dileğimiz birleşmek. O zaman birleşme sağlanabilen ocal.net neden kapatıldı.
-4000 küsür üyeli bir forum için artık üretkenliğini kaybetti denilebilirmi?
Hakkı hocamız kusura bakmsın ama bu kapatılma işini nacizne aklımla bir türlü çözemedim hala.
arkadaşlar hakkı abinin kapatma nedenini özel bir sohbette öğrendim... mail dede yazıyor o olaya sadece forum olarak bakmıyor neden kimse makale yazmıyor neden sadece forum olarak görüyorsunuz diyordu...
benim hep akılma takılmıştır bu sayılan site yöneticileri(sahipleri) neden ortak bir şeyler yapmazlar diye. en azından bir birbirlerinin ufak reklamlarını bile yayınlamıyorlar. bu durum bende sürekli aynı duyguyu uyandırıyor. acaba bir rekabet mi söz konusu diye. belki öyle değildir belki bu işler böyle yapılmaz ama ben bu düşünceden kurtulamıyorum.
muharrem_tac
18/01/2003, 23:09
Ben dahil birkaç kişi için birleşmenin adresi www.ceviz.net .Kabul edenler?
Kesinlikle hiç kimseyle rekabetimiz yoktur herkese elimizden destegi vermeye hazırız hatta en kısa zamanda dediğim gibi arkadaşlarla irtibat kurup bu konuda neler yapabiliriz konuşmaya çalışacağım. Mutlaka elele daha güzel işler yapacağız bundan eminim.
Bunca yıldan sonra neyi anladım biliyor musunuz?
- Cehalet Mutluluktur..
Mingitau
19/01/2003, 18:51
Ha şöleee....
Ablamın arkadaşları neyimize geldik bu okula derlerdi sınav vakitleri ev kızı olsaydık daha iyiydi... :)
Bazı insanlar vardır bişiler olabilmek için çırpınırlar bazılarıda en sonunda neye sahip olduklarını görürler.
Devrin nazırlarından biri Neyzen'e sana bir memurluk verelim der.
Ondan sonra ne olacak der NEyzen Baş Memur...Ondan sonra Müşir... Peki daha sonra Nazır Muavini.....
Daha sonra ?
Hiç!
İşte şimdi ben o HİÇ im.
mkarabulut
19/01/2003, 18:56
Bir hiç olmak güzeldir.. Aslında hiç olunmaz sadece hiç olduğunun farkında olur insan..
Ama kimi zamanda kaçışın adı hiç olmak olmamalı..
Yukardaki maili okuduktan sonra Hakkı hocanın yazdığı bütün dergileri kitapları alma okuma gayretinde bulunan biri olarak duygulandım gerçekten.Türkiyede Yılın değil Yüzyılın Öğretmeni seçilmeli Hakkı Hoca.
Bazı düşüncelerim , önerilerim var bilmiyorum paylaşır katılırmısınız.
Yurt dışında Bir sitede gördüğüm bir uygulama vardı.
Site üyeleri çeşitli konularda projeler şeçiyorlar ve bunları üyelere görev olarak verip yaptırıyorlar.
Görevi yerine getiren bir üst rütbeye geçiyor.
Bazı ödüller (maddiyattan çok manevi) veriyorlar.
Değerlendirme ve zorunluluk olayı olmasada ;
Sitede bir bölümde yapılacak ,yapılabilecek işler tesbit edilse.Bunlar neler olabilir: Çeviriler, araştırmalar, makaleler ,küçüklü büyüklü yazılımlar, uygulamalar.
Bunlar yayınlandiktan sonra yapılacak işi üyeler bunu ben (yada biz falanca filanca beraber) yapabilirim diyerek üzerlerine alıp yapabilirler diye düşünüyorum.
Teşvik ve rekabet ortamını sağlamak için bir anket yada değerlendirme olayına girip sitede en iyiler seçilebilir.
Mingitau
20/01/2003, 10:22
Kaçmayacağız.... :D
Hüseyin Gönüllü
20/01/2003, 16:43
Orjinal mesajı gönderen Turok
Bazı düşüncelerim , önerilerim var bilmiyorum paylaşır katılırmısınız.
Yurt dışında Bir sitede gördüğüm bir uygulama vardı.
Site üyeleri çeşitli konularda projeler şeçiyorlar ve bunları üyelere görev olarak verip yaptırıyorlar.
Görevi yerine getiren bir üst rütbeye geçiyor.
Bazı ödüller (maddiyattan çok manevi) veriyorlar.
Vizontele'de Yılmaz Erdoğan'ın "şerefsizin bunu ben daha önceden düşünmüştüm" demiyorum, onun yerine "biz yapıyoruz" diyorum.
www.aspnedir.com adresini artık bilmeyeniniz yok di mi arkadaşlar. Bu sitede yayınlanmak üzere makale gönderen okurlarımıza çeşitli hediyeler verdik vermeye devam ediyoruz. Bir ara VisualStudio'nun beta versiyonunu verdik. Şimdilerde de kitap hediye ediyoruz.
Editör arkadaşlarımıza da zaman zaman maddi / manevi imkanlar sunmaya gayret ediyoruz fırsat oldukça... :)
hüseyin hocamın dediği gibi bu tür uygulamalar var...
ayrıca ceviz nette de proje ekipleri var şahin abi ile bağlantıya geçersen uygun bir projede uygun bir görev bulabilirsin...
Mingitau
22/01/2003, 17:31
Hakkı Hocanın maili ile ilgili konuyla alakası tartışılabilir ama buradaki dosyayı bir indirin derim ;)
http://www.hocal.net/bilgi_universitesi_konferans.rar
Orjinal mesajı gönderen muharrem_tac
Ben dahil birkaç kişi için birleşmenin adresi www.ceviz.net .Kabul edenler?
Mutasyon.net olmasında... :P
Muharrem Hocam Perşembe saat 20:00'da msn'deyim. E-Posta adresinden yanıt alamadım. Eğer bu mesajı okuyup o saatte nette olursan memnun olurum.
//6 satır yukarıdaki cümleyle ilgili soru almak istemiyorum. Yarışmacı arkadaşlara başarılar dilerim. :)
Mingitau
25/01/2003, 21:09
....
İsim önemlideğil bttürk ün bir an önce açılmasını bekliyoruz... ;)
muharrem_tac
27/01/2003, 14:26
Evet BTTURK her şeye rağmen açılacak.Bu arada Sayın Dr.Hakkı ÖCAL'ın http://www.mutasyon.net/makaleler/hocal/default.asp adresindeki yazısının aşağıdaki bölümüne dikkat çekmek istiyorum:
Internet'i RTÜK kapsamına almaları rastlantı değildir. Çünkü Internet'in son 120 yıllık tarihimizde ilk kez halkın içindeki çeşitli çıkar gruplarının, kültür sınıflarının, inanç gruplarının kendi iletişimlerini özgürce yapmaları imkanını sağlayacağı anlaşıldı. Yetkeci bir sistem buna tahammül edemez. Ya en kısa zamanda Internet'i Çin'deki gibi tümüyle denetim altına alırlar ve kimin hangi IP aralığındaki adresleri ziyaret edebileceğini tek tek belirlerler; ya da en klasik yönteme başvururlar: halkı korkutur ve sindirirler. Çin gibi, halkı uysal olmayan ülkelerde sistemin çok sıkı ve pahalı denetim mekanizması kurması gerekir. Türkiye gibi halkı geleneksel olarak uysal ve devlet kavramına saygılı ülkelerde ise buna gerek olacağını sanmıyorum: "Türkiye için seve seve!" gibi bir kampanyayı geliştirip savunabilen bir halkı denetlemek için "Yapmayın kardeşim ayıp oluyor! Vatanı mı böldürmek istiyorsunuz!?" demek yeter de artar bile.
Eğer gerçekten Devletimiz böyle bir devlet çıkarsa söz veriyorum Devlet kendi yoluna gider ben kendi youma.İstifa mektubum da cebimdedir.Ama yok tam tersi çıkarsa o zaman ortada büyük bir önyargı var demektir.
Mingitau
27/01/2003, 16:09
Hocam şunu belirtmek isterim lütfen bunu düşünmeyin!
İstifa Mektubunuz hazır olmamalı... Hatta hiç olmamalı...
Hakkı Hocanın basın kartından olması olayını hatırlatayım. Bazı işler olmuyorsa yapmak için ne yaparsınız?
a. ABD nin Irak a şu an yaptığını yaparsınız...
b. ABD nin Türkiye ye yaptığını yaparsınız...
Bu millet irfanı hür ve vicdanı hür insanlar tarafından ele geçirildiği zaman bazı şeylerden dolayı üzülmeyecektir. Şu an için bunu söylemek zorundayız. Hocam her ne kadar Türkiye için Seve Seve kampanyasını eleştirse de o kampanyanın hangi koşullarda yapıldığını ve kampanyayı yapanları incelese bunun Türkiye için seve seve değil Türkiye BİZİM(!) için seve seve kampanyası olduğunu görür.
Her neyse geçelim. Ancak bu ülkünün kurumların her bir biriminde bu aydınlanmayı sağlayacak elemanlara ihtiyacı vardır. Bunları yapmak bizim için belki bir fayda sağlamayacaktır ancak bize sağlananlar gibi biz de geleceğe bişeyler sağlamalıyız. Bunun da Kör Milliyetçilikle herhangi bir alakası yoktur. Bizim şu an için kendimizle açık savaş yapamayacağımıza göre bu birimlerin herbirinde bulunarak bunları iyileştirmeliyiz. (Mesela iç Emniyeti size bırakabiliriz;))
Şu an özgürlük kısıtlaması ile ilgili bir kaç sözümde olacaktır. Klasik laf belki ama şu "Bu ülkenin kıymetini bilelim!". Niye? Bir ABD ye bakın adamlar kendi ekonomik beceriksizliklerini gidermeyi her zaman sömürge bularak bertaraf ettiklerinden dolayı alıştıkları yöntemleri kullanıyorlar. Irakın CENTO dan ayrılması olayında 1959 yılında yaptıkları bir çok katliam vardı. O zaman insan Hakları yoktu. 1980 den itibaren ABD desteğiyle İran a karşı savaştı, burada kullanılan Kimyasal ve Biyolojik silahlar sorun çıkarmadı(Malum Halepçe Katliamı), Körfez de ateşkesten sonra Kerkük te Katliam yapıldı İnsan Hakları gene yoktu. Şimdi mi var? ABD halkı şu an korku içinde Bin Ladin Şeytan gibi bir isim olarak görülüyor, Saddam 10 yıldır öyle... Başka uluslar arası siyasetle bilgisi ,uzmanlar haricinde, bilgisi kısıtlı olan adamlar Saddamın Korkunçluğu hakkında yüksek bir bilgi düzeyine sahipler...
11 Eylül gibi bişey gelse başına sen de öyle düşünürdün demesin Bu topraklar ve üzerindekiler daha fazlasını gördü.
Kısacası anlatmak istediğim Özgürlükler Ülkesi diye sunulan yerlerde bırakın düşündüğünüzü anlatma özgürlüğünü, Düşünme Özgürlüğünüz bile yok!
Türkiye için düşündüğünü anlatmayı özgürlük mü sanıyorsun diye düşünenlere bildirilir.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.