Tam Sürümünü Görmek İçin : Hormon hakk..
Tamam insan ırkı hızlı bir şekilde ilerliyor 1940 larda 1.5 milyar olan insan ırkı şu an itibari ile 8 milyarı geçmiş durumda olduğu söyleniyor ve buna istinaden bir zamandan sonra tarım bunu karşılayamıyor olabilir bu noktada öyle veya böyle hormonun bir şekilde insanların hayatlarında gerekliliği ortaya çıkıyor olabilir. Fakat saçma gelecek ama domates in kokusunu tadını özledim. Sizin düşünceleriniz nedir?
Volkan Uzun
28/06/2005, 17:50
sadece kisiye yetme olayi degil. bir urun artik uretildigi yerden binlerce km de uzakta tuketiliyor, bu yuzden tasimadada maliyet unsuru icin bir seferde cok mal gonderip birim maliyetini dusurmekte var.
organik ciftlik urunlerinde bulabilirsin istedigin kokulu seyleri ama raf omurlerinden dolayi bioraz daha sonuk ve curuk gozukurler
İnsan nüfusu yakın bir gelecekte iyice düşecek. Hatta nüfusu artırmak için şimdiden önlem alınmazsa ileride nasıl ki Çin'de tek çocuk davası vardı, onun gibi herkes en az 2-3 çocuk gibi yasalar gelebilir.
Ben tarımdaki hormonun genel olarak bize has birşey olduğunu düşünüyorum. Adam tek mahsul salatalık alacağına iki mahsul alayım diye uğraşıyor. Ondan sonra salatalıkları nakliye için kamyona yüklüyorlar ve gideceği şehire varana kadar salatalıklar kocaman olmuş oluyor.
Onun haricinde zaten İsrail gibi ülkeler aşılama ile, bitkinin düzenini değiştirmek ile çok değişik ve dayanıklı bitkiler oluşturabiliyor.
Zaten tarım şekilleri de değişti, gelişti. Hem yeni nesil bitkiler, hem yeni nesil teknikler sonucunda evvelden 1 milyon kişinin bilmemkaç milyon dönüm ekip ürettiği ürünü, birkaç bin kişi çok daha az alan ekerek elde edebiliyor.
Bence ileride kaynak sorunumuz olmayacak. Hatta kaynak fazlası olacak ve üretimi gitgide kısmak zorunda kalacağız.
b.urcu.m
30/06/2005, 00:56
haklısınız ABD erkek spermleri saklanıyomus yakında erkek ırkının yok olma ihtimali varmıs bi gazetete okumustum...
kuresel isinmayi ve artan nufusu dusunursek gelecekte su savasları cıkacak gibi gorunuyor.
Volkan Uzun
30/06/2005, 01:36
bu yuzdende hormon mu kullanalim ? anlamadim baglantiyi
b.urcu.m
30/06/2005, 02:02
yahu sende bisey anlamıyon tabiki hormon kullanıcaz zaten yediklerimizin hepsi hormonlu değilmi ha. sanal abi
saygılarımla
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.