PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : türk olmak ayrıcalıktır

altar2005
28/06/2005, 10:04
Türkiye üzerinde yaşayan her vatandaş, Övüneceği bir tarihe Gurur duyacağı Atalarına sahiptir.
Sultan Tuğrul Bey'in İslam Dünyasını Kurtarması, Büyük Sultan Alparslan'ın Anadolu'nun Kapılarını açması, Fatih Sultan Mehmed'in Yıkılmayan Bir Devleti Yıkması ve Mustafa Kemal Atatürk'ün Çanakkalede bir devleti yoktan var etmesiyle TÜRKLER buralara gelmiştir. Arkamıza baktığımızda milyonlarca şehidimizle gurur duyduğumuz Milletimizi bulacağımıza inanıyorum ve en son
TÜRK DÜNYASININ BİLGE LİDERİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN söylediği
TÜRK EVLADI ECDADINI TANIDIKÇA DAHA BÜYÜK İŞLER BAŞARMAK İÇİN KENDİNDE KUVVET BULACAKTIR

HunTER
28/06/2005, 10:13
Turk olmak tek basına hıc bıseye yeterlı gelmez.. Ancak ecdadlarının hatırasıyla kendını avutursun.. Yol almak ıstıyosan yola cıkman gerek.. Bızde burda bunu yapmaya calısıyoruz zaten.. Kendı konumuz olan bılısım teknolojılerı uzerıne paylasımlarda bulunuyoruz..

Ha evet, bunları bıze hatırlattıgın ıcın tesekkurler ama bence gereksız. Bunun yerıne ulken ıcın ıyı bıseyler yap ve bu paylasıma katıl. Bırbırımızın sırtını sıvazlayarak bıyere varamayız.

Mingitau
28/06/2005, 10:21
Türk olmak ayrıcalıktır doğru ama bunun asıl nedeni bir Mahtum Kulu' ya bir Muhammed Salih' e bir Elçi Bey' e ve isimlerini sayamayacağımız çoklukta istikbal değil istiklal uğruna mücade edenlere sahip bir toplum olmamızdan geliyor. bunların içinde öyleleri vardır ki sırf kan dökülmesin diye ya vatanlarında ya da vatanları dışında sürgünler yaşamışlardır.

xXx
28/06/2005, 12:17
okey oynamak degil calısmak lazım.
geyik sohbetlerine dalmayıp calısmak lazım.
kafelerde bufelerde pıneklemeyıp calısmak lazım.
guzel yapmıslar demek yerıne nasıl yapmıslar bende yapayım demek lazım...

xander
28/06/2005, 14:05
Tarih neden bazı arkadaşları rahatsız ediyor anlamış değilim. Ataları ve büyükleri övünülecek durumda olan genç nesil zaten birşeyle yapıyor birşeyler için savaşıyor çalışıp çabalıyordur. Arada büyüklerinden dedelerinden bahsetmeyen kim varki sorun nerde anlamış değilim.

Ne mutlu Türk'üm Diyene M.Kemal ATATÜRK

HunTER
28/06/2005, 14:21
Sorun surda.. Bahsı gecen uye foruma henuz uye omus ve sadece ıkı mesajı var.. Bu mesajlardan ılkı bu gordugumuz, dıgerı ıse su ıngılız cocuklar hakkında olan..

Yanı, bı bılısım forumu, bı uye ve bu forumun konusunun tamamıyle dısında ıkı mesaj.. Hemde gelır gelmez.. Sanada bıraz tuhaf gorunmuyormu?

xander
28/06/2005, 14:35
Sorun surda.. Bahsı gecen uye foruma henuz uye omus ve sadece ıkı mesajı var.. Bu mesajlardan ılkı bu gordugumuz, dıgerı ıse su ıngılız cocuklar hakkında olan..

Yanı, bı bılısım forumu, bı uye ve bu forumun konusunun tamamıyle dısında ıkı mesaj.. Hemde gelır gelmez.. Sanada bıraz tuhaf gorunmuyormu?
Şu an için ne tür bir forumda olduğunun farkında olmayabilir bunu ona post'unla göstermek istemiş isen tabiki yerinde ne diyebilirimki.. Fakat bunu konu başlığı altında bir cevapmış gibi vurguladığında farklı şekilde algılanıyor. Bırak şimdi büyüklerimizi dedelerimizi biz işimize bakalım gibi oluyor. Bir ülkenin milletin yaradılışını geçmişini konuşmamak tıpkı bir bilişimcinin çok ileri bir kod tekniğinin yapımcısını emeğini unutmasına hatta es geçmeye benziyor.

HunTER
28/06/2005, 15:27
Bırak şimdi büyüklerimizi dedelerimizi biz işimize bakalım gibi oluyor

Tabı bıraz oda var.. Yanı, her seyın bı yerı, bı zamanı olmalı oyle degılmı? Cogunluk ıcın soylemıyorum ama, arada bu arkadas gıbı bı foruma gırdıgınde bahsedecek tek seyı bu olanlarda var..

Bende dıyorumkı, yazık edersın bu sekılde kendıne ve ulkene.. Atalarımı yadedıyım derken onların kemıklerını sızlatırsın.. Kızarlar sana, soyle derler: "Ey aklı bı karıs havada evladım, bos bos benı anacagına ıs yap, bı ısın ucundan tut.. Boylemı sahıp cıkacaksın mırasına!"

Not: Bıraz agır olmus olabılır, ama ısteyen ustune alınmayabılır.

xander
28/06/2005, 15:41
Tabı bıraz oda var.. .
Düşünsene sen belirli kod çalışmaları bırakıyorsun ve bu kod çalışmalarını kullananlar bırakalım şimdi hunter i diyorlar biraz haksızlık olmazmı :)

HunTER
28/06/2005, 16:08
bırakalım şimdi hunter i diyorlar biraz haksızlık olmazmı

Olmaz.. Cunku zaten tutulacak bı tarafım oldugunu sanmıyorum :)

xander
28/06/2005, 16:18
Olmaz.. Cunku zaten tutulacak bı tarafım oldugunu sanmıyorum :)
Zaten sen sanamazsın çevrendekiler tutar veya tutmaz bence var :hey:

sckz
28/06/2005, 17:18
herşey güzelde bence başlık güzel değil.. türk olmak neden ayrıcalık olsun.. altında ciddi bir tarih yatması türkleri ayrıcalıklı bir millet yapmaz.. ya da neden insanları böyle parçalara bölmek zorundayız.. ne türk olmayı ben seçtim, ne de ingiliz olmayı bir ingiliz.. yani anlatmaya çalıştığım ırk la övünmek nasıl bir cahillik ise bence milletle de övünmek aynı cahillik (ve dünya da hiçbir millet yoktur ki, diğer milletlerden üstün olsun)... bunlar aptal politikacıların, belli gençleri gaza getirmesi, poh pohlamasından başka bişi deil.. Dünya da barış istiyorsak, önce politikacıları yok edelim..

evet şimdi bana birsürü insan küfrediyordur.. ben ne vatanseverler gördüm, şeref kavramının önemine varamamış..

bugün biz nasıl batı ülkelerinin aile yapısını kötülüyorsak onlar da bizi kötüleyecek bişi buluyolar (örneğin barbarlıkla).. yani aptal büyüklerimizin çocuklarını kandırması diyebilir miyiz buna.. yaşça büyük olduğu halde, kendini gerçekten büyük zanneden insanların öğütleri diyebilir miyiz buna.. ya da bu ülkeler arasındaki sınırlar niye..

şöyle düşünelim.. bugün amerika ay a çıkıp ordan millet e toprak satsa kızmaz mıyız.. orası nasıl onun oluyor, orası Allah ın nimeti demez miyiz... peki sadece türkiye deil, türkiye ile birlikte bütün dünya ülkeleri, neden Allah ın verdiği toprağı bölüşüyor (bölüşme gibi bir mevzu olduğu için bölüşme gerçekleşmiyor.. halbuki bölüşme yerine paylaşma kavramını o sığ beyinlerimize yerleştirdiğimizde barış kavramının gerçekte ne olduğunu işte o zaman öğreneceğiz)

söylediklerim bu mantıksız dünya içinde mantık aramak olduğu için bana da mantıksız geliyor.. ama bu dünyayı mantıksız yapan tek unsur un da insan olduğunu unutmamak gerekir.. dünyayı yöneten 20-30 grubun aptallığını neden halk çekiyor.. neden savaşma sebeplerimiz doğa daki diğer canlılardan farklı..

peki benim bu söylediklerim de politika olmuyor mu.. benim söylediklerime destek olan insanlar olabileceği gibi karşıtları da olmayacak mı ? ve yine sahneye o aptal politikacılamız çıkıp bu iki grubu birbirine düşürmeyecek mi ?

anlatmaya çalıştığım bu insanların nasıl yönetilir fikirlerine, siyasi tartışmalara ihtiyacı yok.. hatta barış çözümleri aramak bile savaşı doğuruyor bu boktan dünyada..

ve her zaman tekrarlarım insanlar aşağılık yaratıklardır diye..

Gurhan
28/06/2005, 17:48
al birini (altar2005) vur ötekine (sckz)

xander
28/06/2005, 17:53
al birini (altar2005) vur ötekine (sckz)
..+1

Volkan Uzun
28/06/2005, 17:58
her milletin veya irkin bu tip kendini ovecek hikayeleri vardir, kotu degildir, abartilmadigi ve gunun tamamini bu tip hikayelerle gecirmedigin surece.
turklerin hikayeleri biraz daha zengin.

Okan
28/06/2005, 21:25
her milletin veya irkin bu tip kendini ovecek hikayeleri vardir, kotu degildir, abartilmadigi ve gunun tamamini bu tip hikayelerle gecirmedigin surece.
turklerin hikayeleri biraz daha zengin.

Keşki övünülmeyeceklerimiz övünüleceklerden az olsa.
( Düşünce 2000 ila 2005 yılları için)

kurtcuk
28/06/2005, 23:34
Türk Olmak gurur vericidir fakat bu demek değildir ki dğer milletler ırklar yerle bir çok kötü ;) Bir de şu var kimse ırk kavgasına girmesin çünkü ırklar o kadar karıştı ki :) kimse ben safkan Türküm diyemez, bu ülkedeki herkes bunu demek ayrıcalığına sahiptir ;)

Geçmişe bakıp onlardan güç alarak gelecek için Çok güçlü sert adımlar atmalıyız...

o-z-a-n
29/06/2005, 09:26
Adamın biri başvurduğu iş için görüşmeye çağrılmış.
Görüşme başlamış. Mülakatı yapan kişi;
- "Biraz kendinizden bahseder misiniz."
Adam başlamış anlatmaya.
- "Efendim dedemin dedesi Osmanlı devrinde paşaymış. Yine dedem cumhuriyet döneminde müsteşarlık görevinde bulunmuş, rahmetli babamda bilmem nerede genel müdürlük yapmıştır..." diye anlatmaya devam ederken, mülakatı yapan adam;
- "Desenize patates gibi adamsınız" demiş.
Karşısındaki anlamsız anlamsız bakarken.
- "Patatesinde faydalı kısmı hep toprağın altındadır da " demiş.

Evet geçmişimizi bilelim, övünelim, ders alalım ama geçmiş geçmiştir. Oradan kazandıklarımızla artık kendimize yatırım yapıp yeni bir yol çizelim.

Kolay gelsin...

axoy
30/06/2005, 19:08
neden tarihimizdeki fetihlerle gurur duyuyoruz?
savaşlar, kan dökülmesi, öksüz kalan çocuklar, yıkımlar....
yani bizim savaşlarımız amerikanın savaşlarının 500 yıl önceki hali değilmi?
yoksa biz farklımı savaştık

kurtcuk
30/06/2005, 20:09
axoy, biz savaştığımız yerdekilere huzur getirdik, savaşımızı bir bilinç içinde yaptık, amaç belli idi dinimizin söylediği gerekçe ile dünyaya islamiyeti yaymak, ve bunun yayılmasına karşı çıkanlara karşı cihat yapıldı, cihatlada savaşlar oldu...

Volkan Uzun
30/06/2005, 20:14
savastagimiz yerlere huzur getiridigmiz biz ve bizim tarihimi soyluyor.
bir ermeni tarihi, kurd tarihi, avrupa tarihi, arap tarihi, cin tarihi ne diyor iblmiyorum.
hicbir savas huzur getirmez

juventuslu
01/07/2005, 01:57
Huzuru bulmak veya getirmek için birşeyleri düzeltmek için bazı şeylerle savaşmak gerekmez mi?

Ben tarihimi seviyorum. Şimdi ki andan pek memnun değilim. Hem o zaman toprak savaşı vardı. Şimdi ise petrol vs... savaşı var. Herkes barış ister ama dünya üzerinde kaçtane ülke var on tanesi barış ister diğeri fitne çıkarır. Yani zor zor o yüzden barışı beklemek dereden eşşeğin gelmesini beklemek gibi olur. Buradan bizde kötü olalım anlamını çıkarmıyalım ama, daha kurnaz ve akıllı olup, kötü olanı imrendirmek ve kendimizde olan iyiliğe çekmek daha iyi olur.

sckz
01/07/2005, 06:40
Ben tarihimi seviyorum. Burda kimse bunun zıttını söylemedi zaten.

Hem o zaman toprak savaşı vardı. Şimdi ise petrol vs... savaşı var.toprak ta petrol de dünya malı diil mi.. ne farkeder.. sonuçta kan akıtıyorsun.. bence nefsi müdafa ve doğal birtakım ihtiyaçlar olmadığı sürece savaş ın hiçbir açıklaması, hiç bir haklı tarafı olamaz (bu konuda keşke hayvanları örnek alabilsek)..

Huzuru bulmak veya getirmek için birşeyleri düzeltmek için bazı şeylerle savaşmak gerekmez mi?Huzur u bulmak için sadece huzur bulma çözümleri üretilmemesi gerekir. Yani aslına bakarsan bütün siyasi fikirin ve akımın amacı insanların huzurunu sağlamaktı.. Peki noldu.. Bu fikirler İnsanları iyice polarize etmedi mi ?.. ve sonra savaşlar.. yani bu fikirler, dünyayı iyice bok etti.

ya da ülkemizden örneklerle devam edeyim.. üniversite de hem sol görüşlü hem sağ görüşlü arkadaşlarım var.. her iki taraflada gerçekten sıkı bir samimiyet im var.. her iki grupta siyasi çalışmalarını gerçekten içlerinden gelerek, vatanseverlikle yapıyor.. ama her iki grupta birbiri için "bu ülkeyi (bir takım amaçlar uğruna) satıyor" diyor... noluyor bizim gençlerimiz birlik olup güç oluşturacağına, birbirlerine girip yok oluyor.. halbuki iki grupta vatansever.

daha önce de söyledim.. barış çözümleri bile savaşı doğuruyor bu dünyada..

axoy, biz savaştığımız yerdekilere huzur getirdik, savaşımızı bir bilinç içinde yaptık
savaş insanların bu dünyadaki en bilinçsiz hareketidir.. insanların aklını, duygusunu, şuurunu kaybedip belli insanların gaza getirmeleriyle hareket etmesine sen bilinç mi diyorsun..

ya da sen bir ülkenin topraklarını alırken, ordaki evlatların kanını döktükten sonra o evlatların anneleri, o kocaların eşleri, o babaların çocukları sana gül mü uzattı.. ve sen diyorsun biz huzur getirdik..

amaç belli idi dinimizin söylediği gerekçe ile dünyaya islamiyeti yaymak, ve bunun yayılmasına karşı çıkanlara karşı cihat yapıldı, cihatlada savaşlar oldu...
Peygamber Efendimiz (S.A.V.) in hayatını birçok kaynaktan okuduğum halde, islamiyeti yaymak için Peygamber Efendimiz (S.A.V.) in cihat yaptığını hatırlamıyorum.. O, tebliğ ve irşad ı, Hoşgörü ve Dialog çerçevesinde hallediyordu.. Yaptığı savaşlar ise, kendilerine yapılan zulmü durdurmak adına yapılan savaşlardı (yani nefsi müdafa).. Zaten O, İnsanlığın Övünebileceği Tek Varlık tı.. Sahabe Efendilerimiz haşa, bi yanlışımız olmasın ama, O öldükten sonra Hz. Ayşe ile Hz. Ali arasında çıkan sorunlar dünya işleri için değil miydi (olmak ya da olmamak, işte sorun bu)..

bunlar insanların nasıl bir varlık olduğunun göstergesi (O'nu ayrı tutuyorum. Zira o bizim İftihar Tablomuz)

Ansugo
01/07/2005, 13:26
islamiyeti yaymak için Peygamber Efendimiz (S.A.V.) in cihat yaptığını hatırlamıyorum.. O, tebliğ ve irşad ı, Hoşgörü ve Dialog çerçevesinde hallediyordu.. Yaptığı savaşlar ise, kendilerine yapılan zulmü durdurmak adına yapılan savaşlardı

İyi okumamışsın derim.

Mingitau
01/07/2005, 14:18
Peygamber Efendimiz (S.A.V.) in hayatını birçok kaynaktan okuduğum halde, islamiyeti yaymak için Peygamber Efendimiz (S.A.V.) in cihat yaptığını hatırlamıyorum.. O, tebliğ ve irşad ı, Hoşgörü ve Dialog çerçevesinde hallediyordu.. Yaptığı savaşlar ise, kendilerine yapılan zulmü durdurmak adına yapılan savaşlardı (yani nefsi müdafa).. Zaten O, İnsanlığın Övünebileceği Tek Varlık tı.. Sahabe Efendilerimiz haşa, bi yanlışımız olmasın ama, O öldükten sonra Hz. Ayşe ile Hz. Ali arasında çıkan sorunlar dünya işleri için değil miydi (olmak ya da olmamak, işte sorun bu)..
Hatırladığım kadarıyla Arap geleneklerine göre yasak ayda bir baskın yapılmış ve bu konuda bir ayet bile gelmişti. Lâkin bu baskının nedeni ayın durumunun doğru hesaplanamamasıydı, yani ay çıktı sanıyordu müslümanlar. Bu olaydan sonra ise keşif kollarının haram ayların çıktığı belli olana kadar kesinlikle silah kullanmaması benimsenmiştir.

Gelelim konuya bildiğim kadarıyla Osmanlı tarihinde iki durum haricinde halkın bir isteği olmamıştı Osmanlıdan, a. Bizans topraklarının alınması(Tekfurların ağır vergilerine karşı) b. Avusturya' nın Macaristan' ı ilhakı sonucu bölgedekilerin Osmanlı tabiyeti istemesi. Bunların haricinde ise Sumatra ve Java adalarında Portekizlilere karşı belli bir koruma şemsiyesi olsun diye Osmanlıya tabii oaln bir iki sultanlık var. Ki buraya zaten Osmanlının savaşan askeri değil tahkimatla ilgilenen askeri gitmiştir.

HunTER
01/07/2005, 15:11
Ister petrol ıster dın ıcın savasın, sonuc degısırmı? Kaldıkı, dınımızde zorlama yoktu.. Degıl bıde bunun ıcın savasmak..

Yanı.. Savas kotudur.. Bunda gurur duyulacak bısey yok.. Ha ama, bı donem kurdugumuz ımparatorlugun buyukluguyle ovunebılırız.. Bu dururken ne dıye savaslardan soz edelımkı..

Ama ıste.. Ne olursa olsun tarıhe fazlada takılmamak lazım.. Koca bı ımparatorluktuk sımdı ayakta guc duruyoruz.. Yenıden buyumek ıstıyosak arkamıza degıl onumuze bakmalıyız..

Not: Tamam bılıyorum, gecmısını bılmeyen gelecegını ınsaa edemez ama bu o tur bı tartısma degılkı? Mesela kımse cıkıp, yahu bız nıye fethettıgımız topraklarının ınsanlarına zorla turkce ogretmedıkkı, oyle olsa sımdı dunyanın yarısı turkce konusurdu demıyor..

Bana kalsa, bu hatadan ders alır ve bı kez daha o denlı buyursem mesela, ele gecırdıgım topraklara kendı kulturumu dayatırdım..

xander
01/07/2005, 15:18
Düşünüyorumda aslında bu konu başlığı
"insan olmak bir ayrıcalık olmalıydı."
veya
"Yaşamak, hayat bir ayrıcalık."
:)

kurtcuk
01/07/2005, 16:18
Bence herkes tarihimizi biraz daha iyi irdeliyp okumalı isterse başka ülkelerinde tarihlerine baksınlar...

size bir olay anlatayım...

Kanuni Sultan Süleyman Zamandında,

Fransa Dans yeni ortaya çıkmaya başlamıştı. Bunu duyan Kanuni derhal Fransa kralına şu talimatı gönderdi ;

İşittim ki memleketinizde Kadın ve Erkeklerin Dans adı altında birbirlerine sarılmak suretiyle halk önünde ahlak ve hayaya mugayir davrandıkları süflli bir eğlence icad edilmiş. bu rezaletin hem hudud olmamız dolayısıyle memleketime istirayeti ihtimali vardır. Bu itibarla name hümayunum elinize ulaşır ulaşmaz derhal bu rezalete son verile, aksi halde bizzat gelip o rezaleti kaldırmaya MÜKTEDİRİM.

Tarihçi Hammer bu mektup üzerine Fransada Dansın 100 yıl yasaklandığını söylemektedir.

Bak şimdi kardeşim :D buna göre nasıl bir yol izlendiği az çok biliniyor ve ne için savaşlar yapıldığını ve savaştan önce nasıl bir yol izlendiği, korkma bizim tarihimiz savaşı keyif için, adam öldürmek için yapmıyordu ;) Biraz oku az çok farkedersin...

sckz
01/07/2005, 18:19
HunTER yazdıklarımda sadece ufak bir takım verdiğim örneklere takılmayıp, genel konu üzerinde konuştuğun için teşekkür ederim. Mingitau, bunlar sadece benim bir şey üzerine verdiğim örnekler. Yani asıl konu o değil.. yani burda konuşulanlara bakıyorum. tek bir paragrafım üzerinde takılı kalınmış. Halbuki o paragraf kurtcuk arkadasimizin bilinçli savaş dediği şey e Peygamber Efendimizden örnek vermekti amacım..

"insan olmak bir ayrıcalık olmalıydı."
veya
"Yaşamak, hayat bir ayrıcalık."
aradaki bağlaç ı "ya da" diye değiştirirsek, ben ikinci lafı daha doğru buluyorum..

Bak şimdi kardeşim buna göre nasıl bir yol izlendiği az çok biliniyor ve ne için savaşlar yapıldığını ve savaştan önce nasıl bir yol izlendiği, korkma bizim tarihimiz savaşı keyif için, adam öldürmek için yapmıyordu Biraz oku az çok farkedersin...Ne olursa olsun, adam öldürüyo muydu ? Osmanları kendi doğruları için adam öldürüyordu, birbaşka ülkede kendi doğruları için.. Sen Osmanlı nın doğrularını benimsediğin için Osmanlının yaptığında mantıklı sebepler bulabiliyosun..

Bence herkes tarihimizi biraz daha iyi irdeliyp okumalı isterse başka ülkelerinde tarihlerine baksınlar...
peki ya sen kendi tarihini kendi tarihçilerinden öğrendin.. Ama işin garibi başkalarının tarihini de kendi tarihçilerinden öğrendiğin için böyle konuşabiliyorsun (tabi onlara ne kadar tarihçi denilirse)..

Neyse aslında anlatmak istediklerim bunlar değildi.. Anlatmak istediklerim yukarıda gayet açık. Sadece olaya daha geniş bi açıdan bakmanızı istediğim için bazılarınızın laflarına takıldım..

BoraN
01/07/2005, 20:43
Güçlü olan, bu gücün varlığını sürdürebilmek için savaş açadurmuştur hep.

1000 yıl önce de böyleydi, bugün de böyle. Osmanlı'nın da bir çok savaşı daha çok kendi ekonomik gücünü ve itibarını koruyabilmek amacıyla yapılmıştır muhakkak.

Bütün savaşların da temel sebebi budur bence. Yok o devlet yardım istemiş te, ötekisi elçinin kellesini göndermiş vs. fasarya bence.

juventuslu
01/07/2005, 23:35
Hayvanlarında kendi dünyalarında da bir takım savaşlar var. Ama onların ki bir denge içinde ilerliyorlar. Acıkıyorlar insanlarda hayvanlar gibi gereksinimleri ve çıkarları için savaşıyorlar.

Bu konuya aslında fazla yazı yazılmasını gerek görmüyorum. Ne kadar savaşa hayır desekte, dünya üzerinde Kralcılık oyunu oynanacaktır.

ozberk
02/07/2005, 17:24
eet tarihimize sahip çıkalım diyor ve daha önce nerden aldığımı hatırlamadığım bir yazıyı sizinle paylaşmak istiyorum :) konuyuda fazla uzatmayalım derim ben :) yani geçmişimiz iyi diyede yatmayalım

Avustralya'daki Melburn Müzesinde sergilenen 57.ci piyade sancagının altında şunlar yazmaktadır :
Bu alay sancagı Gelibolu daki savaş alanından getirilmiş ama esir edilememiştir...Çünkü,TÜRK ordusunun milli geleneklerine göre bir alayın sncagı,Alayın son eri ölmeden teslim edilemez.Bu sancak,sonuncu askerin öldügü yerdeki bir agacın dalında asılı olarak bulunmuştur...Kahramanlık göstergesi olarak karşınızda duran TÜRK ALAY SANCAGI'NI selamlamadan gecmeyin

turker
02/07/2005, 20:44
doğanıza karşı gelmeyin... bundan önce de aynı şeyler farklı nedenler için yapılmıştır bundan sonra da yapılacaktır.

Okan
02/07/2005, 21:47
neden tarihimizdeki fetihlerle gurur duyuyoruz?
savaşlar, kan dökülmesi, öksüz kalan çocuklar, yıkımlar....
yani bizim savaşlarımız amerikanın savaşlarının 500 yıl önceki hali değilmi?
yoksa biz farklımı savaştık

Amerika kendini savunmak için değil, Yıkım,Petrol,Petrolü tamamen aldılar şu anda zaten dilediği anda Turkiye ve birçok ülkeye verme vermeme hakkına sahip olmak için boş yere insanları öldürmüştür. Ve şu anda bu hakka sahip.

Tarihimizde yapılan savaşlar ülkeyi korumak, hayatta kalmak ve Türk Uygarlığını sürdürmek içindir !

Amerika Her insanı her ülkeyi başkanını salak yerine koyarak eskiye dayanan çok güzel bir oyun oynamıştır. Herkes Nukleer başlıkların saddama ait olduğunu toprağa onun gömdüğünü zannediyor. Hayır doğru değil.

1995 - 1998 yılları arasında Amerika'nın kendisinin götürüp ülkeye soktuğu ve gömdüğü bir illettir.Hadi diyelimki böyle birşey yok diyelim. Senelerdir IRAK ta o füzeler gömülü idi dünyanın en büyük teknolojisine sahipsin be adam uydudan bunları çok rahat görüyordun senin ikiz kulelerin yıkılıncamı aklına geldi gidip orda füze var demek? Ya bırak ya. Aradan yıllar geçtikten sonra resmen herkesi kek yerine koyup 3 tane uçağı kendi ülkelerinde hatta ve hatta kendi pilotları ile ikizkuleleri devirdiler buna asla ve asla ne ladinin ne saddamin nede başka bir terör örgütünün yaptığına kimse beni inandıramaz. Bunu ABD nin kendisi çok güzel bir şekilde yaptı ve öyle pislik varki işin içinde petrol için binlerce insan feda edildi. Çünkü petrolü alabilmek için bir pislik gerekiyordu intikam süsü vermek için.

içinizden biri bana söylesin Amerika'da Atom bombasini durduracak online füzeler var ve ülkenin sınırlarına girmeden fark ediyor 3 tane uçak 45dk rötar yaptıktan sonra gelip koca iki kuleyi deviriyor imkansız. Madem IRAK ta okadar insanı öldürdün, ozaman 3 uçağı havada patlataydın onca insan ölmezdi bırakın füze atıp durdurmayı 5sn de direk yukarı havalanan hayalet uçakları var,Manyetik bozucun var tek motorunu durdurabilirdin ve uçak tek motorla dengede gidip okadar güzel bir şekilde ne yapsa etse gidip çarpamazdı bırakın ya oyun adamların herşeyi.

Anlamadığım konu başımızdakiler yada bir çok ülkenin başkanı neden bukadar kek yada korukuyorlarmı.

Amerikalılar yaptıkları pislikleri filme çekmeyide çok seviyorlar bir filim var şu anda gösterimde aslında alakasız biraz ama bakın Irak olayina nekadar çok benziyor filmin adı Dünyalar savaşı uzaylılar insanlar doğmadan yerin dibine mekikleri gömüyorlar ve bir gün öyle bir şekilde çıkıyorlarki tüm insanları kesip biçip doğruyorlar aynı Amerika nın yıllar önce nukleer başlıkları Irağa gömdüğü gibi. Dikkat edin adamların kafaları hep aynı şeye çalışıyor filimlerinde bile aynı mantıkla düşünüyorlar.

Yazık yazık aklıma geldikçe çıldırıyorum onca insana yazık.

Her neyse bakalım daha neler göreceğiz 15 sene sonra Turkiye içinde aynısını yapacaklarından eminim.

eslem1
03/07/2005, 00:32
savastagimiz yerlere huzur getiridigmiz biz ve bizim tarihimi soyluyor.
bir ermeni tarihi, kurd tarihi, avrupa tarihi, arap tarihi, cin tarihi ne diyor iblmiyorum.
hicbir savas huzur getirmez

kurtuluş savaşı ?
başkası yazdımı bilmiyorum ama ...

euler
03/07/2005, 01:14
hicbir savas huzur getirmezYazıların bir çoğunu okumadım sadece forumda sık gördüğüm insanların mesajlarına şöyle bir göz attım, o yüzden konunun geneliyle ilgili bir şey yazmayacağım. Sadece son cümle dikkatimi çekti.

Savaşan 2 ülkenin savaş hakkında farklı yorumlar yapması normaldir, beklentiler ve kazanımlar(!) (savaşta ne kazanılıyorsa) farklıdır çünkü.

Savaşların ölüm ve yalnıztan başka bir şey getirmediği açık. Savaştıkça, hatta kazandıkça yalnız kalıyoruz. Bu durumda elbette ki huzur beklemek yersiz. Savaşan ülkeler gittikçe yalnızlaştıklarının farkında değiller, olsalar savaşmazlar zaten. Savaşı kazananlar aslında kaybedenler çoğu zaman. Tarih de böyle demiyor mu zaten bize ..

v4mp1r3
03/07/2005, 01:26
Hunter siz bugüne kadar ülkeniz için faydalı olabilecek ne yaptınız? kişisel çabalarınızla geliştirdiğiniz programlama bilginiz ya da yazdığınız dökümanlar sizin yaptıklarınız bunlar mı? ya da günde 10 saatten fazla internet ile uğraşarak mı ülkenize faydalı oluyorsunuz? karşınızdakine ülken için birşeyler yap diyorsunuz siz ne yaptınız? forum'da Türklük 'ün, Türkiye'liliğin ön plana çıktığı her başlık yönetim tarafından bipleniyor. forumdan kullanıcılar siliniyor nedir olay bunu anlamaya çalışıyorum. ayrıca buraya yazılan 2 satır yazıyla kimse birbirinin "sırtını sıvazlamış" olmuyor.
konuyu açan arkadaşımız bazı şeyleri hatırlatmaya çalışmış bence çokta iyi yapmış.

sckz
03/07/2005, 02:56
konuyu açan arkadaşımız, konu hakkında hiç konuşmuyor.. sadece gerzek gerzek mail hesaplarında oradan oraya dolaşan maillerden aldığı alıntılarla forumu bok ediyor (topic açıp sonra yokoluyor, sonra o delinin attığı taşı biz çıkarmaya çalışıyoruz).. ayrıntılı bilgi için bakınız : http://forum.ceviz.net/showthread.php?t=20732 ikibinoniki istanbul olimpiyatları, arkadaşımız arka arkaya sadece hayata dair kısmına bişiler yazmış.. hadi diyelim ki bu forum sadece bilgisayarla uğraşanlara ait değill... ama yine de bu şahıs hiçbir araştırma yapmadan gerzek gerzek şeyler yazarsa, moderatorlerden buna uyarı gelmesi hiçte yanlış bir davranış değil..

eğer insanlar sizinle zıt görüşte ise, gıcık kaptığınız yönleri direk belirtin.. başka sebeplere dayandırmayın.. bu konu başlığı altındaki bazı arkadaşların cevaplarını aldığını düşünüyorum...

ve bende programlama ile ilgilenen biri olarak, keşke toplumumuzdaki herkes HunTER gibi olsa diyorum.. En azından boş işlerle uğraşmayan bir gençtir kendisi.. Bugün türkiye de kaçtane böyle genç var allah aşkına.. Yani dediğim gibi, burda bazı kişiler cevaplarını aldılar bi kere.. sonra verecek cevapları kalmadığı için bu sefer şahısları eleştirmeye başladı.. tabi arkasında destek bulmak için direk moderatorlere saldırıldı.. Lütfen birinden nefret etçekseniz, delikanlı olun.. açık olun.. hasta etmeyin adamı.. tıkanınca sen adammısın, iki kod yazdın da bi bok mu oldun lafları sökmez burda adamım..

ve soruyorum v4mp1r3... sen ne yaptın !..

tabi biz alıştık başkalarının ayıplarına gülüp, kendimizi unutmaya..

evet ama bende kabahat.. tabi biz manyak bir milletiz.. süperiz biz ya.. müthişiz.. diğer milletler ne ki.. hep bizim bilim adamlarımız yurt dışına gidip bişiler yapıyor.. yoksa onlar aptal, allahtan biz varız.. yoksa ne olurdu bu dünya.. ya biz öyle bir milletiz ki,, üüü üüff.. varmı türkler gibisi heyt ulan.. kaçılın biz türküz...

ya bırakın aptallığı, bırakın uyumayı.. bok attığınız ülkelerin nerede olduğuna bi bakın, birde çok övdüğümüz kendimize bir bakın.. siz hatice yi tavlamaya çalışırken, elalem neticeyle sevişti üzerine boy abdestini bile aldı... biz daha böyle kendimizi övmekle bakam nereye varacaz..

bazen bu milleti anlamıyorum.. tarih bize birçok acıyı yaşattığı halde, hala kendimizi bu kadar üstün bir millet olarak görmemizi anlamıyorum.. bir insanın karakterini milleti belirlemez.. ben size türk olan bir sürü şerefsiz sayabilirim (politikacılardan ayrı olarak).. yani insanların iyi - kötü olması nın, cesur - korkak olmasının millet ten daha çok kişiyle alakalı olduğunu düşünüyorum...

ama illa da millet le alakalı bir özellik ararsanız, kendini beğenmiş, şımarık bir millet olduğumuzu söyleyebilirim...

ve yaşamış olduğum bir hikayemi anlatayım.

Kaldığım yurt İstanbul Edirnekapı Erkek Öğrenci Yurdu.. bu yurtta birçok yabancı öğrenci var. Benim de şansıma gelen odadaki herkes Moldova lı çıktı. İlk günlerde zorlanacağımı düşünmüştüm.. neyse günler birbirini kovaladı müthiş bir dostluk başladı.. ve Moldovalılarla en uzun süre kalan Türk olma rekorunu 3. haftada elde ettim.. Ben o odada bulunduğum 7 aylık süreçte odaya bazı türk arkadaşlar geldi gitti.. ve İslamiyetle hiçbir alakası olmayan insanlar oldukları halde, çocukların yabancı olduğunu öğrendiğinde sordukları ilk soru “Dininiz ne?” idi. Hıristiyan olduğunu öğrendiğinde ise ikinci bir soru sorulmuyor ve türk arkadaşımız artık sohbeti kesiyordu.. Ben bunları gözlerimle gördüm (otogar da yaşanan olayları anlatmak bile istemiyorum). Ve o türk arkadaşlar, Moldovalılar la sohbet ediyorum diye kaç defa selam verdiğim halde yüzüme bakmadılar.. Bırakın şimdi bana hikayeyi.. Ne olduğumuz bilelim.. Ha yine Türkiye de ki herkes böyledir demiyorum.. Zira bu ülke de birçok misavirperver insan var. Ama zıttından bile öte insanları görmek o kadar da zor değil..

Herneyse siyaset, politika dan nefret eden biri olduğumu yüzlerce kez söyledim. Ve bu ülke de birçok genç duyarlı olalım diye gaza getirilerek, bütün yaşamını siyaset e politika ya ayırarak geçiriyor (aslında sadece birkaç grup birbirini yemekten başka bir sonucu olmuyor bunun.. Bırakın şimdi ülkeler arası diplomasi ayaklarını). Yani asıl boş işler, BUNLAR.

Birilerine dokundurduysam, ve bu arkadaşlar aynaya baktıklarında gerçekten kendilerini haklı görüyorsa, yönetici arkadaşların beni forumdan atmalarına karşı çıkmam ve hiç gücenmem.

Meşhur bi laf vardır ““Kim olduğunu bil..””

"Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını aramayı alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar."

Mustafa Kemal ATATÜRK (keşke imzanı ciddiye alabilseydin..)

v4mp1r3
03/07/2005, 04:47
sckz imzamı ne kadar ciddiye alıp almadığımı bilemezsin bu bir. ikinci olarak Türk olmak, Türkiyeli olmak tüm bunları vurgulamanın kimseye bir zararı yok umarım bana küresel dünya saçmalıklarından da bahsetmezsin. bugün dünyada farklı ülkeler farklı milletler var ve ülkeler kendi milletleri için çalışıyorlar. hal böyleyken dünya küresel dünya kandırmacası içine alınan sömürge ülkeler (türkiye başta olmak üzere) ve milli benliğini koruyabilmiş ülkeler (ingiltere, almanya, japonya, çin gibi) olarak 2 ye ayrılıyor anlatabildim sanırım ne demek istediğimi. benim takıldığım nokta şu ki, ne zaman bu forumda Türk Türkiye asker vatan millet konuşulsa mutlaka böyle sokuşturmalar vs oluyor yine benim bundan önceki hesabımın silinmesi hala nedenini öğrenebilmiş değilim. bu başlıkı açan arkadaşın mesajında aşırı uç hiçbirşey görememe rağmen yine muhalefet yerini almış görünüyor. artık muhalefetin mesajlarının altında art niyet arıyorum. yani devlete karşı olmak vs vs vs... bilmiyorum belkide çok paronaya olmuşumdur. ya da bu insanlar kendilerince misyonlarını yerine getirmeye çalışıyorlar.
son olarak ben ülkem için ne yaptım?
bugün kanım son damlasına kadar bu ülke için akar. kendimce devletime milletime faydalı olabilecek herşeyi yapmaya çalışıyorum ve asla başkalarına sende ülken için şunu yap bunu yap gibi tavsiyelerde bulunmuyorum.

sckz
03/07/2005, 05:11
dar bakış açısından kurtulun derim.. benim bu konu altında daha önce söylediklerimin çok doğru ama gerçekleşmeyecek ütopyalar (zıttı nasıl oluyo bilmiyorum 8)) olduğunu biliyorum..

Ama herkes şu aptal milliyetçilik, ırkçılık vs vs ayrımlardan kurtulmayı başarırsa dünya daha güzel bir yer olacaktır (gerçekleşmeyeceğini biliyorum.. çünkü dünya da aptal sayısı o kadar fazla ki (çünkü insan sayısı fazla))...
daha önce söylediklerimi tekrar bi gözden geçir diyerek, kendimden birkaç alıntı yapayım :
şöyle düşünelim.. bugün amerika ay a çıkıp ordan millet e toprak satsa kızmaz mıyız.. orası nasıl onun oluyor, orası Allah ın nimeti demez miyiz... peki sadece türkiye deil, türkiye ile birlikte bütün dünya ülkeleri, neden Allah ın verdiği toprağı bölüşüyor (bölüşme gibi bir mevzu olduğu için bölüşme gerçekleşmiyor.. halbuki bölüşme yerine paylaşma kavramını o sığ beyinlerimize yerleştirdiğimizde barış kavramının gerçekte ne olduğunu işte o zaman öğreneceğiz)

söylediklerim bu mantıksız dünya içinde mantık aramak olduğu için bana da mantıksız geliyor.. ama bu dünyayı mantıksız yapan tek unsur un da insan olduğunu unutmamak gerekir.. dünyayı yöneten 20-30 grubun aptallığını neden halk çekiyor.. neden savaşma sebeplerimiz doğa daki diğer canlılardan farklı..

peki benim bu söylediklerim de politika olmuyor mu.. benim söylediklerime destek olan insanlar olabileceği gibi karşıtları da olmayacak mı ? ve yine sahneye o aptal politikacılamız çıkıp bu iki grubu birbirine düşürmeyecek mi ?

anlatmaya çalıştığım bu insanların nasıl yönetilir fikirlerine, siyasi tartışmalara ihtiyacı yok.. hatta barış çözümleri aramak bile savaşı doğuruyor bu boktan dünyada..

Huzur u bulmak için sadece huzur bulma çözümleri üretilmemesi gerekir. Yani aslına bakarsan bütün siyasi fikirin ve akımın amacı insanların huzurunu sağlamaktı.. Peki noldu.. Bu fikirler İnsanları iyice polarize etmedi mi ?.. ve sonra savaşlar.. yani bu fikirler, dünyayı iyice bok etti.

milliyetçilik te bu bağlamda oluşturulmuş birşeydir.. ulus, millet gibi kavramlar huzuru sağlamak amacıyla güçlü olmak için üretilmiş kavramlar... ama kime karşı güçlü olmak için...

anlatmaya çalıştığım.. bir ingiliz de acı çekebiliyor, bir türk te... yani bunları ingiliz, türk diye bölen kim ? cevap, düşünme yeteneği ile ne kadar düşüncesiz bir yaratık olduğunu ispatlayan canlılar olarak biz insanlarız..

allah aşkına düşünün, türksünüz ve bir savaştasınız.. bir türk ün ölmesiyle bir yunanlının ölmesi arasında ne fark olabilir.. peki bunun millet le ne gibi bi bağı var.. eğer siz insanları parçalara ayırırsanız, insanları polarize etmiş olursunuz.. bunun hayatımızda birçok örneği var.. zira fenerbahçe li lerle galatasaraylılar ın birbirine gıcık kapması.. bu nedir insanların fanatizmidir..

İŞTE ANLATMAYA ÇALIŞTIĞIM, GERÇEKTE MİLLET KAVRAMI DA FANATİZM DİR.. YANİ BUGÜNE KADAR BAKTIĞINIZ BİR AÇIYLA DEĞERLENDİRMEYİ BIRAKIRSANIZ, ALTINDA HİÇBİR MANTIĞIN OLMADIĞINI GÖREBİLİRSİNİZ..

burda neden sadece millet dedim.. aslında insanlara huzur vaad eden bütün bölücü kavramlar için bunları söyleyebilirim.. ve bunlar ın bu insanlar için uygulanması imkansız olduğunu da biliyorum.. ama ben daha önce de "insanlar aşağılık yaratıklardır" dediğimi hatırlıyorum..

v4mp1r3
03/07/2005, 14:56
sevgili sckz senin hayalindeki dünyanın ötesinde bir dünya var. ve bu dünya bugüne kadar bir çok savaş gördü ve sen ne kadar humanist düşünürsen düşün gerçekleri değiştiremezsin. kimse sana düşündüklerinden dolayı aptal ya da dar görüşlü yakıştırması yapmadı en azından sende benim gibi düşünenlere saygı duymasını öğrenmelisin. ben ne humanizme ne de küresel dünya düzenine inanıyorum. sadece ülkeler ve ülkelerin çıkarları var. bu bağlamda düşündüğünde millet olma olgusunun ne kadar önemli olduğu anlaşılıyor, her ne kadar Türkiye'lilikten Türk'lükten bahsettiğimizde faşist damgası yesekte asıl olan budur.

sckz
03/07/2005, 16:13
sen ne kadar humanist düşünürsen düşün
ama ben daha önce de "insanlar aşağılık yaratıklardır" dediğimi hatırlıyorum..Hala anlaşılamamış olmanın verdiği acıyla, artık bu kuyudan taş çıkarma işinde ben yokum..

benim gıcık kaptığım olay : Eğer HunTER a kızdıysan ya da fikirlerinden dolayı ondan nefret etçeksen, açık açık bunları belirt.. Çocuğun başka davranışlarına karışma..
Birde birileri olayı fikir boyutundan şahıs boyutuna çektiklerinde fıttırıyorum.. Bende artık dayanamayıp şahıslara saldırıyorum..

HunTER
03/07/2005, 20:24
Hunter siz bugüne kadar ülkeniz için faydalı olabilecek ne yaptınız? kişisel çabalarınızla geliştirdiğiniz programlama bilginiz ya da yazdığınız dökümanlar sizin yaptıklarınız bunlar mı?

Evet bunlar :) Bılıyorum oyle pekte etkıleyıcı gelmıyor ınsana.. Ama ortalama bırı olarak elımden gelen bu..

forum'da Türklük 'ün, Türkiye'liliğin ön plana çıktığı her başlık yönetim tarafından bipleniyor. forumdan kullanıcılar siliniyor nedir olay bunu anlamaya çalışıyorum.

Belkıde haklısın.. Cunku benım bu konuda bı hassasıyetım var.. Ve kendı adıma, belkıde forumdakı agırlıgımı kotuye kullanıyorumdur.. Yada soyle dıyelım.. Bunlar benım dusuncelerım ve ortaya koymaktan hıc cekınmedım.. Ama aynısını sızde yapabılırsınız?

Yanı, ben bunları yaptıkca sızde aksını yapın ve bu tur topıklerı destekleyın.. Sıze engel olmam.. Ama fıkrımıde soylerım..

HunTER
03/07/2005, 20:36
Bırde olaya su acıdan bak.. Topıgı acan kısı, bellıkı elının altında ınternet var.. Boyle bı foruma gırıyor, uye olmak ıcın yaklasık bes dakıkasını harcıyor ve ılk actıgı topık bu.. Ve ne garıp, bundan sonra tekrar gorunmuyor..

Yanı, bu bı anlamda kaynakları kotuye kullanma.. Hem kendı acısından, hemde genelın..
Bu durumda o kısıye, "Dur yahu hata edıyosun, bak burası bı bılısım forumu bırakalım bunlarıda en azından ıkı satır HTML ogrenmeye bakalım" demek kabahatmı oluyor?

Bence ben, hepımızden cok onun ıyılıgını ıstıyorum..

v4mp1r3
03/07/2005, 23:01
böylece renginizide belli etmiş oluyorsunuz, bu cesareti gösterdiğiniz için teşekkür ediyorum, üyelik silinmesi ile ilgili olarak da, en azından bilgilendirilmem konusunda bahsettiğiniz hassasiyeti gösterebilseydiniz keşke. gerçekten çok etkileyici olurdu.
demokrasiden söz eden insanların ellerindeki yetkiyi kullanarak faşizan bir tavır takınmalarıda oldukça ilginç olsa gerek.

HunTER
03/07/2005, 23:20
Uyelıgınız sılınmesıyle ılgılı ayrıntıları hatırlamıyorum ancak eskı nıkınızın ne oldugunu soylersenız sıze kendı savunmamı yapabılırım..

Emınım kurallara uygun olmayan davranıslar sergıledıgınız ıcın sılınmıssınızdır.. Bunun fasızanlıkla ılgılı oldugunu sanmıyorum..

v4mp1r3
03/07/2005, 23:35
silinen üyeliğimle ilgili başlık "ceviz hakkında" bölümünde mevcut idi fakat o başlıkta kaldırılmış. başlığı okumuş olduğunuzdan eminim. kurallara uygun olmayan bir davranışım var ise bunun bir açıklamasıda olmalı öyle değil mi? ya da bu başlıktaki gibi yazdıklarım mıydı sorun? sizin hassasiyet göstermiş olduğunuz ve yetkinizi kötüye kullandığınz konu yani.

Ansugo
04/07/2005, 02:45
Gerekli detayları v4mp1r3'e özel mesaj ile ilettim. Konuyu uzatmaya gerek yok.

HunTER
04/07/2005, 10:09
yetkinizi kötüye kullandığınz konu yani.

Burası yanlıs anlasılmıs :) Ben agırlıgımı kotuye kullanıyorum dedım.. Yetkımı degıl.. Bunun anlamı su.. Ben bu forumun en eskı uyelerınden bırıyım ve bı sekılde soyledıklerım forum uyelerınce desteklenıyor.. Oysa sızın gıbı yenı bı uye olsaydım aynı destegı gormeyebılırdım.. Mesele bu..

Yoksa kımseyı canım oyle ıstedıgı ıcın sılmıslıgım yok..

acemi
04/07/2005, 13:14
Bırde olaya su acıdan bak.. Topıgı acan kısı, bellıkı elının altında ınternet var.. Boyle bı foruma gırıyor, uye olmak ıcın yaklasık bes dakıkasını harcıyor ve ılk actıgı topık bu..

Topic'i açan üye hakkında bilgi vereyim: Bu vatandasin bir kumar sitesi var. Önceleri sadece reklamını yapmak için girdiği için topic'leri ve üyeliği siliniyordu. Bu nedenle akıllı (!) davranıp önce bazı ciddi konular açmaya ve sonra da reklam topic'ini arada kaynatmaya çalıştı. Yani bu topic'i açarken tek derdi kumar sitesinin reklamını yapabilmekti.

Daha sonra farklı nicklerle başka hassasiyetleri malzeme yapan ciddi (!) topic'ler açıp aynı numarayı tekrarlamaya çalıştı.

eslem1
04/07/2005, 15:03
konuyu açan arkadaşımız, konu hakkında hiç konuşmuyor.. sadece gerzek gerzek mail hesaplarında oradan oraya dolaşan maillerden aldığı alıntılarla forumu bok ediyor (topic açıp sonra yokoluyor, sonra o delinin attığı taşı biz çıkarmaya çalışıyoruz)..

Ocal.net kapandı kapanalı kendimi hep ocal'daymış gibi hissettim. bilhassa ilk zamanlar.
hatta bazı konularda çok garip olaylar yaşadım. ama hep sanki ocal.net'deydim.
"burası ocal.net değil" dediler. inanamadım bir türlü.

velhasıl artık inandım.

sckz
04/07/2005, 17:13
ocal.net te hiç bulunmadım. ceviz.net e de bu yıl üye oldum. Dolayısıyla sorun benden kaynaklanıyo..

argo yazdığımın farkındayım. ama bazılarının hakettiğini düşünüyorum..

herhalde bu durumda da sana göre forumu bok eden benim..