PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : garip bir windows sorunu

realperest
23/06/2005, 19:31
Merhaba,

Windowsumda garip bi şeyler oluyor. Konu ilk bakıldığında sanki ağ dan mış gibi görünsede ben düşününce windows diyorum.

Şöyle anlatayım ;

Kablosus LAN üzerinden hem ortak programı kullanıyorum,hemde ADSL i paylaştırıyorum. Benim makinamda windowsu ilk açtığım 10-15 dakika bir problem olmuyor ancak sonrasında hem programı çalıştırmakta hemde internette problem yaşıyorum. Mesela msn, yahoo gibi mesenger ler çalışmasına rağmen browser (firefox,explorer ikiside) yazdığım adrese hiç bir cevap vermiyor. hata mesajıda vermiyor ama hiç bir sayfayada giremiyorum. Ek olarak bazen de kasadaki hoparlörden donk,donk,donk diye saniye başı bir ses duyuyorum. Windowsu bu yüzden formatladım. Tekrar kurduğumda 1 hafta falan sorun yaşamadım ama yine başladı. O yüzden aslında ağ sorunu gibi görünsede windows diyorum.

Belki virüstür diye çeşitli programlarla tarattım ama bi şey bulamadım. Virüs olabileceğinden şüphelenmemin sebebi ; makine aşırı yavaşlıyor görev yöneticisinden baktığımda yaklaşık 50.000 K boyutunda RAM yiyen DISPLAY.EXE diye bi işlem görüyorum onu sonlandırınca bilgisayar açılıyor. ama ağdaki ve internetteki sorunum gitmiyor.

Acaba benzer sorunla karşılaşan oldumu hiç ?

Gurhan
23/06/2005, 20:15
2 gün önce SP2 yi yükleyince ayni şey başıma geldi
SP2'yi kaldırınca düzeldi

realperest
24/06/2005, 11:00
bende kaldırdım daha yeni ama galiba sorunlar gidecek,

fakat, biz sp2 yüklemeyecekmiyiz yani ?

Cekici
24/06/2005, 11:30
sp2 ye gerek yok bence yarardan çok zararı var.. sp1 ve virüs + firewall yeterli bence...

naesse
24/06/2005, 11:39
SP2 ile ilgili iki ufak makale bence zararı daha ağır basıyor....

http://www.supportsoft.com/news/pressroom/pr_20041103.shtml
http://www.eweek.com/article2/0,1759,1724107,00.asp

kursad
24/06/2005, 13:25
Mesela msn, yahoo gibi mesenger ler çalışmasına rağmen browser (firefox,explorer ikiside) yazdığım adrese hiç bir cevap vermiyor.
Farklı portları kullandıklarından oluyor. Http portu 8080 dir. Eğer firewall kullanıyorsan kısıtlanıyor olabilirsin.

realperest
25/06/2005, 13:48
abi sp2 kaldırmama rağmen benim sorunum devam ediyor .

gerçi şimdi internete falan girebiliyorum. ama wireless ethernet göstergesi sinyal gücü kendi kendine düşüyo, çıkıyo, bitiyo falan. ama neticede yine geliyor. fakat tahmin edeceğiniz gibi internette ve ağda problem yaşıyorum. sanki sorunum biraz donanıma kaydı ama buradan sorunumu iletmeye devam edeyim dedim.

pirilti
25/06/2005, 15:55
virüs ve firewall yapılandırmalarını kontrol et derim..

sincerelym
25/06/2005, 22:29
abi geçtiğimiz günlede bende aynı şeyle karşılaştım. explorer sayfa açmıyordu fakat firefox açıyordu kurcaladım ve karşıma kaspersky antihacker çıktı o blokluyormuş.bence bi onları kontrol et...

teddmcload
25/06/2005, 22:44
firewall'un durumunu kontrol edin. hangi portların açık olduğuna bakın. aynı şeyi modemin firewall'u için yapın.

hgumus
27/06/2005, 16:57
dostum senin sorunun virus problemi bence kaspersky ın personel virus programı ile tarattır bilgisayarını...bende de sp2 yüklü ama hiçbir sorunum yok Allaha şükür.

ResTWeLL
29/06/2005, 21:09
sp2 ye gerek yok bence yarardan çok zararı var.. sp1 ve virüs + firewall yeterli bence...

++1

furina
29/06/2005, 23:40
bence download.com'da ethereal diye bir program var onu kur. bu program ile ethernet kartına gelen giden paketleri gorebilirsin. gelen paketlere gorede durumu duzeltme imkanın olabilir.