PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Elektrik İdaresi..

BeLovED
23/06/2005, 17:43
Dün saat 17:00 gibi başlamıştım bir tasarıma.Kendimi o kadar kaptırmışım ki hiç bir şeyin farkında değildim.Taki gece elektrikler kesilinceye kadar.Böylece yarım günlük çalışma uçtu.

Şimdi burda iki durumdan söz edelim.Size soruyorum;
Ara ara kaydetmediğim için suç bende mi?
Suç elektrik idaresinde mi?

Herşeyde olduğu gibi diğer ülkelerle karşılaştırmak istemiyorum ama düşünmüyorda değilim.

sis651
25/06/2005, 00:36
Bunu o kadar düşünme.Ne demişler "Düşün düşün b..tur işin."Bu bizim kaderimiz.Sen çalışmalarını sıksık kaydetmeye bak.

ALEXrunaway
25/06/2005, 00:52
Suç sende.. . Suçlusun... git özür dile Tedaş'dan :)

BeLovED
25/06/2005, 00:58
İçimde, Tedaş'a karşı çok güzel duygular besliyorum :).

ALEXrunaway
25/06/2005, 02:02
Hıı... iyi o zaman.. . bu Tedaş benim bir kasa ve monitörümü yemişti.. . ama ben hala onun faturalarını ödüyorum.. buda onu ne kadar sevdiğimin belirtisi değilmi :tabi: ki.. . biraz vefa yahu.. varken iyide yokken mi kötü.. . :iih:

BoraN
25/06/2005, 03:03
Suçun büyüğü Tedaş'ta tabiki. Ancak temkinli olmadığın için sende de az hata var. Tut ki elektrikler kesilmedi de, sistemin kilitlendi ve pc kendi kendini resetledi!?

Bence Tedaş 7/8; sen de 1/8 suçlusunuz... :)

myavuzselim
25/06/2005, 03:11
- Elektrik sigortalari atabilirdi
- Bilgisayarin takilabilirdi
- Bilgisayar masasinin ustune monitorun yanina oturan bir kisi senle geyik yaparken salladigi ayaklari bilgisayarin reset dugmesine dokunabilirdi, veya yanina sandalyesini cekip oturmus bir kisinin dizleri yine reset dugmesine dokunabilirdi (ki bunlar basima cok gelmistir)
- Deprem olabilirdi, yangin cikabilirdi, tsunami vurabilirdi :)
- Veya elektrikler kesilebilirdi.

Bu sonuncusu basina gelmis. Bence burada en az tedas kadar suclusun. Ben birsey yazdigim zaman iki kelimede bir ctrl+S'ye basarim.

Cekici
25/06/2005, 09:31
:D :D :D "Ctrl + s" Yardımcınız olsun :D :D :D

Mingitau
25/06/2005, 10:14
Bence sen bir APC yetkilisi ile temasa geç, uygun bir çözüm bul durumuna :)

BeLovED
25/06/2005, 11:15
APC yetkilisi kim :garip: ..

alper
26/06/2005, 01:01
APC yetkilisi kim :garip: ..
APC = American Power Conversion

Mingitau
26/06/2005, 09:16
APC = American Power Conversion
http://www.apc.com/tr/

sis651
28/06/2005, 01:15
Bu kesintiler bazende işe yarıyor be.Mesela çalışanlara bir günlük bir tatil sağlayabiliyorlar.Örneğin ben.Pazar günü işyerimde mesai vardı, sağolsun tedaş keşan trafo merkezinde tamir,bakım,yenileme yapacak ve elektrikler kesik olacak diye mesaye iptal oldu.İişn kötü yanı aynı gece tedaş ne bakım yapmışsa tam bilgisayarı açacakken elektrikler gitti.Bitaraftan bakım vb. yaparken bitaraftanda bozuyorlarmı ne.

xXx
28/06/2005, 12:30
hıc kafanı bosa yorma bıraz paraya kıy kesıntısız guc kaynagı al.

asmin80
25/07/2005, 20:01
:D :D :D "Ctrl + s" Yardımcınız olsun :D :D :D
hepsi buydu neden tedaşa güvendin ki

kurtcuk
25/07/2005, 20:38
boşver bizim ülkemizde böyle sende al benim gibi güç kaynağını o vik vik öterken kayıtedersin çalışmanı...
(başka ülkeye gidecek halin yok ya :) )

ns
25/07/2005, 21:34
bizim bölgede voltaj düşük.
sürekli vik vik dinlememek için almıyorum güç kaynağı.
:)

teddmcload
25/07/2005, 21:51
Suçun büyüğü Tedaş'ta tabiki. Ancak temkinli olmadığın için sende de az hata var. Tut ki elektrikler kesilmedi de, sistemin kilitlendi ve pc kendi kendini resetledi!?

Bence Tedaş 7/8; sen de 1/8 suçlusunuz... :)

not: trafik kazalarında tek rakamlar değil çift rakamlar kullanılır. yani tedaş 6/8, arkadaş 2/8 suçlu olur. e bu da bir kaza olduğuna göre :P

slay3r
25/07/2005, 22:43
amerika'da da böyle şeyler oluyormu acaba? elektrik kesintisi yani geçici olarak.

sis651
26/07/2005, 00:06
Birkaç yıl önce New York'ta olmuştu.Yaklaşık bir gün sürmüştü.Buda New York'taki çoğu kişinin ömürlerinde ilk kez yaşadıkları bişeydi.Çünkü daha önce en son New York'ta elektrik kesintisi 1970lerde olmuştu.Yani yaklaşık 25-30 yıl elektrikler kesilmemiş.Vede bu yaşların altındaki yaşıtlar için tabiiki bu bir ilk olmuştu.1970'lerde yaşanan kesinti sırasında bir çok yağmalama olayı yaşanmış.Bunun üzerine şehrin elektrik işleriyle ilgilenen bir elektrik şirketi New York'ta bir daha elektriklerin kesilmeyeceği sözünü vermiş fakat maalesef sözünü tutamadı.Hatta bu olay üzerine televizyonlarda Amerika Turkalaşıyor gibi espiriler bile yapılıyodu(Cola Turka).

karavanabatu
26/07/2005, 21:45
Elim her zman ctrl+s dedir.Ufak bi çizik atim hemen basarım:)nolur nolmaz.Elektrik gideceğinden öte program hata vereceğinden.Özellikle photoshop ya:)

redial
27/07/2005, 12:34
Hata senin.
Ama ctrl+s'ye basmadigin icin degil.

Birinci hatan, elektrik sirketi ile abonelik icin masaya oturdugunda "ben onemli isler yapiyorum. Madem enerji karsiliginda para odeyecegim, su durumda kesilmeme garantisi isterim, kesilirse zararimi karsilarsiniz seklinde bir sozlesme imzalamadigin icin :). Kaldiki onlar, herhangi bir duruma karsi senden depozit adi altinda bir miktar aliyorlarsa bu senin hakkin. En kotu ihtimal "ozaman sozlesme imzalamayalim derler :)"

ikinci hatan ise, hala elektrik sirketini dava etmemis olman. Tazminat talebiyle mahkemeye basvur. Hem belki sayende biseyler degisir.

Butun bunlar sana uzak ihtimaller geliyorsa -ki elektrik idaresi aklina estiginde enerjiyi kesebiliyorsa, ve bunun icin bugune kadar hic ozurdilemeyi bile dusunmediyse hepimize uzak ihtimaller geliyor- arada bir ctrl+s'ye bas. Gerci Bu durumda da elektrik idaresi enerjiyi kesmek yerine sebekeye 400 500 volt civarinda yukleyerek, guc kaynagindan girip harddiskinden cikabilir ama olsun...