PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : ACİL! Windows yüklendikten sonra mavi ekran ve res

fallenkaiser
23/06/2005, 12:13
Arkadaşlar sorunumu konu başlığında anlattım nerdeyse. Bende windows XP pro var. Sorunum son zamanlarda gerçekleşti. Windows yükleniyorda yüklendikten sonra ardından hiçbir şekilde okuyamayacağım bir hızla mavi ekran ve beyaz yazılar olan bir ekran beliriyor ve 1snden bile az sürede kapanıp Res çekiyor.(dipnot bunu yapıcağınıda anlıyorum çünkü windows yükleniyor bitti windowsa geçiceği anda sol üstte beyaz bir nokta gözüküyor:) deli etti beni görüntülenmiyor bir türlü. Daha sonra 4.5 ere deniyorum açılıyorwindows bazen hiç sorun çıkarmıyor. bazen güvenli kipte başlatıp restore yapıyorum oluyo çözemedim neden kaynaklandığını. Bu sorunu başkalarıda yaşamış internette buldum ama hiçbirinde çare yok millet sasser masser demiş alakası yok her türlü virüs ve spyware testine tabii tutuldu. AYrıca 4 kere 1 hafta içinde format yedi:) yetmedi windows güncellemesiz windows güncellemeli denendi. fark mark yok. yalnız şunu söyleyebilirim bu hata daha çok tahminimce adsl olayından sonra başladı gibi geliyor.

Arkadaşlar lütfen bu sorun başınıza geldiyse açıklayın lütfen can sıkıcı msjlar atmayın çünkü insana heves vermek daha kötü bişey sasser dendiğindeki hevesinmi görcektiniz ama o olmadığını anladığımda bir boyun büküşüm vardı yani lütfen çare varsa doktor olunuz bilmiyosanız elinize almayınız:) (biraz agresif oldu ama cidden bu öle dallama bi hata değil) benim yerinizde olsanız naparsınız bilgisayarınızı açıyorsunuz 5 kere res çekiyor olmuyo olmuyo klavyeyi kırıcam bilen lütfen açıklasın ACİLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL

Shasta
23/06/2005, 13:05
ramlari bi kontrol et. Mavi ekran genelde yazmaç hatalarında kaynaklanıyor. yada hdd 3. bir ihtimal aklıma gelmiyor.

fallenkaiser
23/06/2005, 13:30
valla bir sorun gözükmüyor zaten bööle bir sorun olsa her zaman yapar bazen yapmıyor

BoraN
23/06/2005, 13:56
Bende ekran kartından dolayı olmuştu böyle bir sorun. Dediğin gibi yazıları okumama fırsat vermeden kapanıyordu. Yazıları Türk işi bir çözüm ile fotoğrafını çekerek okumuştum. :)

Sorunun ekran kartından kaynaklandığını anladım sonuçta.

Bende Asus'un Nvidia FX5200 çipli ekran kartı vardı ve ben sürücü yüklemesi yaparken, sürücüleri nvidia'nın websitesinden indiriyordum. Onu kurduktan sonra windows sadece güvenli kipte açılabiliyordu, aksi halde mavi ekran geliyordu. Ancak sonradan, Asus'un sitesindeki sürücülerden yüklemem gerektiğini deneyerek öğrendim... :)

Sende bu sorun sürücü (driver) yüklemesi yapmadan mı oluşuyor, yoksa sürücüler yüklendikten sonra mı?

fallenkaiser
23/06/2005, 14:42
hajı doğru olabilir bende driverı yükseltmedim gerek duymadım ama formattan önce yükseltiyodum ex bir çözüm ama saol deniycem ama tırsıyom biliyonmu şuan bilgisayarım açık ve driverı yüklüyünce res çekecek ya gene bela şey gelirse başıma anam anam saatlerce giremem artık ama yatmadan önce deniycem yarında tecrübemi paylaşırım boran arkadaş saol bu arada türk işi çözüm dediğin dijital fotoğraf makinasıyla mı çektin fotosunu Bak bende düşündüm bunu ama benimki anlık şeyleri yakalıyamıyor motion özelliği yok bu arada pause tuşu klavyedeki ne işe yarar kardeşim elli kere bastım durmuyo:)

BoraN
24/06/2005, 14:05
Driver yüklendikten sonra sorun çıkarsa, güvenli kip'te açıp sistem geri yükleme yaparsanız sorun çözülür.

Dijital fotoğraf makinesi ile çektim, ancak zamanlamayı tutturmak oldukça güç oldu. 4. seferde ekrandaki yazıyı yakalayabildim ancak... :)

Sonuç ne oldu bu arada?

Titanyum 4
24/06/2005, 17:51
ram ini ekran kartını ve hdd ni kontrol et değiştirme imkanın varsa değiştirip vindowsu bi yeniden kur bide kurduğun bi driverdende kaynaklana bilir ama genellikle bunu ram dan yapar.kolay gelsin..

ResTWeLL
29/06/2005, 21:07
banada ram kokusu geliyor

deptor
30/06/2005, 10:08
hata mesajını yazarmısın
0x000¿¿¿¿¿ başlayan ve devamı ayrıca yazı olarak açıklaması

hasanakcayy
11/04/2007, 12:23
aynı sorun bende de vardı ram'in yerini değiştirtim 7 aydır sorunsuz çalışıyor bi dene

hasanakcayy
11/04/2007, 12:24
aynı sorun bende de vardı ram'in yerini değiştirtim 7 aydır sorunsuz çalışıyor bi dene:super:

Reti
11/04/2007, 13:37
Benim bilgisayarlardan birinde de aynı sorun oldu. Xp pro açılış ekranı gelir gelmez bir an mavi ekran çıkıp uzun bir yazı görünür gibi oluyor ve makine restart ediyor. f8 ile güvenli kipe girmeye çalışıyorum yine aynı şekilde restatr yapıyor. hiç bir şekilde açılmıyor makina. sata hd ye format çekip xp yi tekrar yükledim. bir süre düzgün çalıştı yine aynı şeyi yapmaya başladı. sebebini araştırıyorum çözersem buraya yazarım.
Aynı şey başına gelmiş teşhisi koyan arkadaşlar cevap yazarsa çok memnun oluruz.

sizofren
19/04/2007, 12:34
büük ihtimalle ram dan yapıyo ekran kartı küçük bi ihtimal

diks olsa açılırken de yapar bence ram larda problem var
eger 2 tane ram varsa teker teker dene bence
yada olmadı baskasından bul deneme için

amed
21/05/2007, 16:49
arkadaş ben sorunu çözdün herşey elektrikten kaynaklanıyorr yani biilgisayar güvenli kapatılmadıgında öyle oluyor yada elektrik aniden gidince bilgisayar güvenlli kapatılmıyor
güvenmli moda geç orda 1.2 dk bekle ve bir uyarı gelecek o uyarıda hayırı tıkla ve sistem geri yükleme çıkacak sistemi geri al ama bil gisayar ne zaman öyle bozuldu o zamanın öncesine gtirmen gerekiyor yoksa olmazz