Tam Sürümünü Görmek İçin : ÖSS Kapsam Değişimi
http://www.ntvmsnbc.com/news/330005.asp
http://www.milliyet.com.tr/2005/06/22/yazar/guclu.html
"Üniversiteye hazırlanan öğrenciler, 2006’dan itibaren Öğrenci Seçme Sınavı’nda lise müfredatının tamamından sorumlu olacak. Normal liselerle meslek liseleri arasındaki katsayı farkı değişmedi." diye yazıyor...
Benim gibi 2006 yılında ÖSS ye girecek bir çok kişi bu haberler karşısında şaşırmıştır herhalde. Okulda ve dershanede resmen eski ÖSS için yetiştirildik biz. Durumumuz ne olur, bir fikri olan var mı ?
"Üniversiteye hazırlanan öğrenciler, 2006’dan itibaren Öğrenci Seçme Sınavı’nda lise müfredatının tamamından sorumlu olacak." .. en sonunda ..
Bu sene kesinlikle bir üniversiteye yerleşmeliyim..
:D ben elektronik müh. okuyorum bir defa daha girip bölümü değiştirmeyi düşünüyorum :) 2006'da az kişi girmesinden dolayı istediğim yere kesinlikle gideceğim diye düşünüyordum fakat bu biraz yıktı beni :)
cappytoi
23/06/2005, 11:24
doğrusuda bu olmalıydı zaten...
Anladığım kadarıyla ÖYS tarzında sorularla karşılaşacağız...
şimdiki sistemde zaten birçok kişi açıkta kalıyor 2 milyona yakın kişi sınava giriyor ama çok azı bir yere yerleşebiliyor. şimdi kaspam da genişleyince işler daha da zorlaşacak. öğrencilere ne veriyorsun ki hepsini istiyorsun sınavda? hiçbişi yapamayanlar ile iyi yapanlar arasındaki uçurum artacak böylece bence..
Arkadaşlar 2006 ile 2007 yi karıştırmıyosunuz değil mi?
Çünkü 2006 yani gelecek sene normal öss olacak ve her yıl kaç kişi giriyorsa o kadar kişi girecek.
2007 de ise az kişi girecek ve öys olacak.Yanlışsam düzeltmeyin ben böle düşünmek istiyom :D.
Çalıştığım üniversitedeki bir olayı anlatayım. Meslek liselerinden üniversitenin yüksekokulu bolumlerine yatay geçiş yapması ile yüksekokuldaki derslerin eski öğrencilere öğretim elemanları için çekilmez bir durumda olduğu bir gerçek. işte yine hocanın sabrını zorlayan bu olay Endüstriyel Elektronik bölümünde oluyor.
Matematik hocası 2. dereceden bir bilinmeyenli bir denklem sorar. sınıftan ses çıkmaz. neyse hoca bunu çözmeye başlar. çözdükçe sınıftaki suratların asılması sınıfta anlaşılmadığını gösteriyordu. neyse hoca sabırla sorunun çözümüne ulaşır ve tahtaya 7/2 sonuçtur. artık 7 i de 2 siz bolersiniz diyerek kalemi bırakır. sınıfta bir sessizlik olur ve bu sessizliğin içinde sınıfta en yuksek ortalama ile(sanırım ortalama idi) yerleşen erkek oğrenci el kaldırır. ve ağzından çıkan bir cümle hocayı sınıfı terk etmesine sebeb olur. o cümle " Hocam, 7 sayısı 2 ye bölünmez değil mi?"
" Hocam, 7 sayısı 2 ye bölünmez değil mi?"
Bölünmez :) (3,5)
cappytoi
23/06/2005, 23:08
eğitim sistemimizin sadece belli bir kısmı eğittiğinin göstergesidir bu olay...
aslında tüm müfredatın sınava dahil edilmesi sadece matematikte ve kimyada konu sayısını arttırdı. lise 2 fizik ve biyoloji'den daha öncede soru cıkıyordu.
cappytoi
25/06/2005, 09:56
lise son fiziğini unutuyorsun sanırım...
iNFeRNuS
25/06/2005, 11:24
Aslında yıllar öncesinden yapılması gereken bir olay.İki yıllıkların tek yaptığı şey erkeklerin askerliklerini yıllırca erteletmesi.
Bende size bir örnek vermek isterim bu konuda;
Trakya Universitesi Kırklareli Meslek Yüksekokulu geçtiğimiz yıl sadece 2 mezun vermiştir.Sanırım yeterince açık olmuştur.
Saygılar...
lise son fiziğini unutuyorsun sanırım...
daha yeni lise3'e geçtiğim için unutmuyorum. :D
BlackMoon
28/06/2005, 18:26
Bu ülkenin eğitim sisteminin çarpıklığını hep bizmi çekece.Bu sene girdim Öss sınavına yeterli yapamadım.Seneye iş daha zorlaşacak öyleyse.Yani bizler affedersiniz ama atlar gibi yarıştırılıyoruz kuralları belirleyen onlar ah türkiye ah.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.