Tam Sürümünü Görmek İçin : Öss may not reply.. because he or she appears to be offline !
gsocnkuzl
19/06/2005, 14:49
yavv. bu yıl öss daha kolay mıydı yoksa bana mı öle geldi..
Benimde iyi geçti , istediğim bölümü büyük ihtimalle ( puanlar 15 üstü artmazsa ) kazanıyorum :).İnşallah ceviz üyeleride istedikleri bölüme girebilirler.
gsocnkuzl
19/06/2005, 15:34
ben büyüyünce uzay astronotu olcam.. nası oluyo diye sormayın.. dünya da ilk ben olcam zati.. 8)
sen hankı bölümü istiyon.. ?
Yönetim bilişim sistemleri..Birde hukuk düşünmek zorunda kaldım ansugo sayesinde , kanıma girdi kıl adam :)
Yarım saat önce çıkmak ha... :iih: Bağlayın şunu...
( Greenpeace'e katıl :D )
Seneye ben bu vakitler.... :aglama:
gsocnkuzl
19/06/2005, 19:13
Yönetim bilişim sistemleri..la ilk defa duyuyom.. gitgide cahil kaldık var ya..
Yarım saat önce çıkmak ha... Bağlayın şunu...
( Greenpeace'e katıl )
yavv ben söledim.. aslında lgs ye de gircektim ama yaşım tutmuyodu...
Eğer beni seneye bu vakite kadar kimse bağlamazsa, Geleneksel gsocnkuzl Doğum Ayı şenliğini organize etmeyi düşünüyom.. Belki onun öncesinde katılırım..
birazda zinav dan bahsediyim :
Cebir -> Geçen yıla göre çok kolay..
GeOmetri -> Geçen yıla göre çok kolay.. Hatta bu yıl ya %100 geometriden fulledim ya da %100 fizikten fulledim. 8) (ama bu türkçe bilgisiyle türkçe den kaç net çıkardığımı varın siz hesap edin..)
Fizik -> geçen yıla göre çok kolay
Kimya -> geçen yıla göre çok kolay
Türkçe -> tamamını çözmedim ama yine geçen yıla yakın.. o kadar zor diildi.
Tarih, Corafya, Felsefe -> o sırada dışardayım..
ee diğer cevizci arkadaşların zınavları nası geçti acep ?
Zerzevat Adam
19/06/2005, 19:26
@gsocnkuzl; bunu kişisel bir uyarı olarak al.
1-Burası bir forum.
2-Forumlar(özellikle burası) ciddi ve sadece bilgi paylaşımı amaçlıdır.
3-Forumlarda "chat" yapar gibi yazamazsın, yazılmaz.
4-Küfürlü kelimeler nokta koyarak sansürlenmiş olmaz. Yani ben sana nokta koyarak küfür edersem etmemiş sayılmıyorsam sende nokta koyarak argo kelimeler kullandığında küfür kullanmamış olmuyorsun.
5-Türkçe'yi düzgün kullanmak zorundasın.(evet zorunluluk)
6-Zınav, fullemek, ossun, yavv, yaffff... ne demek anlamadım pek?
7-"Beni bağlayın", "doğum günü ayım olsun hayde hoop" gibi milleti ilgilendirmeyen, forumu gereksiz yere harcayan konular, mesajlar göndermemelisin.
8-Biraz sakin ol. IRC'e falan gir.
sckz = gsocnkuzl;
@omerbalyali :
Küfür olayında kesinlikle haklısın.. ama söylenen küfür herhangi bir şahısa değil ise ya da herhangi birşeyi rencide etmiyor ise.. bence çokta kafaya takmamalı..
ve yine de bir iki yazıyla insanlar hakkında yorum yapmasak daha güzel olur.. burada sırf geyik yapmıyorum.. sadece gsocnkuzl olarak birtakım gereksiz yazılar olabilir.. ama ben bunlari yazarken gerçekten büyük keyifle yazıyorum.. bunları okuyan kişinin de keyif aldığını düşünüyorum.. sen almıyorsan bişi diyemem.. bundan sonra hayata dair kısmına dokunmam o zaman.. kendi halimde c++ kısmına bişiler çizerim..
6-Zınav, fullemek, ossun, yavv, yaffff... ne demek anlamadım pek?Burda ne demek istediğimi gayet iyi anladın.
insanları bazen anlamıyorum (kendim de dahil olmak üzere).. kural kural kural... yanlış anlamayın kuralsızlıktan sözetmiyorum.. ama varolan kurallar kısıtlayıcı değil, sadece düzenleyici olmalı.
anlatmaya çalıştığım hayatın heryerinde ciddi olmak için kasarsanız, bir süre sonra kendinizden, gerçek karakterinizden uzaklaşırsınız (eğer rahat olmak için de kasarsanız rahat olamazsınız, rahat olmalısınız).. anlatmaya çalıştığım şey sululuk diil.. (Konudışı : farklı olmak farklı birine benzemek değildir. Farklı olmak kendin olmaktır).. ciddi yazmamanın nedeni... birincisi hayatı ciddiye alan biri diilim (gsocnkuzl de diil), ikincisi her ota boka kural koyan biri de diilim, üçüncüsü dünyada hiçbir kural yoktur ki her şart altında geçerli olsun.. yani, esnek biriyim..
sadece burdaki insanları artık kendime yakın görüyorum.. we artık sezen cumhur önal tarzı konuşmanın gereksiz olduğunu düşünüyorum..
Yanılıyorsam, lütfen beni o dayanılmaz yanılgıdan kurtarın !
(forumun bir yerinde de bununla ilgili bişiler söledim :
bir kişinin (ya da benim) fikirlerini eleştiriyorsanız, o kişi size saygı duyar ve eleştirileriniz o kişi için değer kazanır.. Ama eğerki siz, o kişinin şahsını (karakterini) eleştiriyorsanız, o kişiden size saygı duymasını bekleyemezsiniz.. O kişi size Sadece tahammül ed%bilir..)
Bir pireye bir yorgan yakılır..... Geyik forumu değil burası adam akıllı bir soru sorduğunu yada bir cevap verdiğini görmedim 45 mesaj atmıştı akradaş insaf yani. Bir diskete 1,44 Mb bir dosya atarsın sonra da 1("Zınav, fullemek, ossun, yavv, yaffff") kb' lık bir dosya daha atmaya çalışırsın almaz neden dolu. "anlayana tabi..."
Geyik forumu değil burası adam akıllı bir soru sorduğunu yada bir cevap verdiğini görmedim 45 mesaj atmıştı akradaş insaf yani.
bu kısmı anlamadım.. biraz açıklarsan cevap yazıcam
adam akıllı bir soru sorduğunu yada bir cevap verdiğini görmedim 45 mesaj atmıştı akradaş insaf yani.
ben çok gördüm, C/C++ bölümünde,
biliyorum ki saatlerini harcıyor derleyicinin karşısında ve sonuçta ilginç şeyler çıkıyor ..
şu ban olayından sonra birşeyler oldu.. bence olaya çok içerledi arkadaş..
sckz
sonuçta gerçek problemlere çözüm ararken, kendimizi geliştirmek için forumlardayız (yani menfaat ilişkisi ).
bence bunları fazla kafana takma..
bu arada tekrar hoşgeldin.. :hey:
Zerzevat Adam
20/06/2005, 01:54
"İmam-cemaat" sözünü bilirsiniz.
Burada 10 kişi düşünün ki gerçekten çok süper şeyler üretiyorlar, makale yazıyorlar ve forumda soruları cevaplıyor. Aynı şekilde argo konuşuyorlar, geyik yapıyorlar.
Ve "her yerde ciddi olmak" zorunda değiller veya kural olsa da onlara karşı esnek davranılabilir diyelim.
Böyle bir durumda ne olacak? Üretmeyen kişiler çok. Sadece hazır bekleyen hatta hazır beklemeyen direk "hazırlayın" diyenler çok. Foruma her gün 2-3 tane "çöp" sıfatında konu açılıyor. Bunlar hazır forum reklamları, internetten para kazanın falan filan.
Aynı şekilde ceviz.net'in irc kanalı var. Ve günde 3-5 kişi takılıyor. Gerçekten geyik yapmak istiyorsanız, bunu ceviz altında ve cevizden insanlarla yapmak istiyorsanız gidin orada yapın. Ya da orada buluşup başka bir kanala geçin, anlık uyduruk bir kanal açın orada konuşun.
Bugün 1-2 hoşuna giden mesaj 10 yıl sonrada forumda duracak. Ve insanlar forumda birşey bakınırken senin gevşemek ve 10 dakika eğlenmek için yazdığın mesajı okumak istemeyecekler.
sadece gsocnkuzl olarak birtakım gereksiz yazılar olabilir.. ama ben bunlari yazarken gerçekten büyük keyifle yazıyorum.. bunları okuyan kişinin de keyif aldığını düşünüyorum.. sen almıyorsan bişi diyemem..
Bir tane blog aç blogger.com dan ve "isteyen okusun-okumasın" davanı orada devam ettir derim. Burası maalesef yeri değil.
Ayrıca ben seni tanımıyorum ama son açtığın konuların, mesajların gerçekten dediğim kriterlerde. Ve sana saygı duyabilirim, böyle bir "kişisel" uyarı yapmış olmam senin kişiliğine değil, bu forumda sergilediğin tavırınadır. Ama unutma ki an itibariyle 10.044 kişiye 1 kişiden daha fazla saygı duyarım. Senden başka 10.044 üye var, senin mesajlarınla 44 kişi zevk alsada 10.000 kişi?
Kurallara inanmıyor olabilirsin, dünyada kurallar yoktur da diyebilirsin. Bu forumda kurallar var ve bir üye olarak maalesef bunları açıklamak zorundayım. Ve kurallar 3 çeşittir.
1-Yazılı kurallar
2-Genel ahlak, örf, milli değerlere bağlı ve bulunulan ortama uygun(internet ve alt sitesi ceviz.net olarak) kurallar.
3-Duruma göre kurallar.Bu kurallar yukarıdaki iki seçeneğin ışığında uygulananlar.
DeltaTurk
20/06/2005, 02:07
Bu sene kolaydı...
Kurallara inanmıyor olabilirsin, dünyada kurallar yoktur da diyebilirsin. Bu forumda kurallar var ve bir üye olarak maalesef bunları açıklamak zorundayım.aynen copy+paste yapıyorum :
insanları bazen anlamıyorum (kendim de dahil olmak üzere).. kural kural kural... yanlış anlamayın kuralsızlıktan sözetmiyorum.. ama varolan kurallar kısıtlayıcı değil, sadece düzenleyici olmalı.
we bu kadar derin düşündüğünü bilmiyodum. gerçekten içinden gelerek söylüyorsan sorun yok.. ama sırf muhalefet olmak için söylüyorsan zaten aynaya baktığında garip hissedersin..
bu arada o 10.044 kişi nin kaçı ceviz de onlayn oluyor.. bunlardan en fazla 1000 tanesi giriyodur. Biçok kişi ödevini söylyip mail adresini bırakıp gidiyor. çünkü bu tip şahıslar ödev teslim tarihi yaklaştığında forum forum dolaşıp acil yardım diyolar. dolayısıyla cevaplarını almak için tek tek forumları tekrar dolaşmak yerine mail adresini bırakıyolar.. ve sen hala bu 10.044 sayısının gerçeği yansıttığını düşünüyosun..
aynı zamanda 10 yıl sonra giren kişi de onlardan keyif alabilir.. ya da benim yazdıklarım en azından tamamıyla kendi ağzımdan (parmaklarımdan).. ama bu forumda hayata dair kısmında pek geriye gitmeden birçok yerden alıntı birçok fıkra da görebilirsin.. ama ben senin bu fıkralara ya da birçok gereksiz diğer mesaja ses çıkardığını görmedim.. ya da ödev isteyen, hazırlayın diyenlere.. madem kuralları önemsiyorsun ve önemsemiyenleri uyarıyorsun(ben önemsemediğimi söylemedim) neden onları da uyarmadın.. şimdi bana şöyle bir cevap verebilirsin "bu forumda yazılan her kurul dışı duruma ben müdahele edemem ki"..
bence senin sorunun aslında benim yazdığım yazılar diil, senin sorunun benim yazdığım tek bir laf diye düşünüyorum.. yine de cevaplarını beklerim.. çünkü böyle bırakırsan kafamda senin hakkında kötü şeyler kalır. bu ise aptalca olur çünkü gözünün içine bakmadığım bir kişiden nefret etmekten nefret ederim..
Zerzevat Adam
20/06/2005, 04:09
Fıkra veya karikatür alıntı yapmak gerçek anlamda "işlerden biraz mola verip, eğlenmek" kapsamına girer. Ama 3-5 kişinin geyik muhabbeti döndürmesi sadece o 3-5 kişiye eğlencedir.
Ayrıca ben o konuya bakmamıştım ve sonradan baktığımda orada gereken tek uyarı senin yaptığın gibi argo kelime kullanılmasına yönelikti ve o da yapılmıştı.
http://forum.ceviz.net/showpost.php?p=151330&postcount=13
Önemli olan hayata dair'de bilişim konuşmak değil, gereksiz geyik muhabbeti çevirmemek.
Kalkıp "ÖSS ve eğitim sistemimiz hakkında ne düşünüyorsunuz?" gibi bir konu açtığın zaman kimse yadırgamaz. Bu forumla "bilişim"le alakalı olmasada bu bölümle alakalıdır. Ama tam olarak geyik olan "öss benimle şunu yaptı bende bu sene şunu yaptım, hobarey" gibi bir konu açtığın zaman işte o alakalı değildir. (mesela bu konunun altına bak gör.)
SpotLight
20/06/2005, 22:29
sckz, tamam yeter artık burayı chat ortamına döndürdün gerçekten. Sınav kolay mıydı bana mı öyle geldi dedin, cevabını aldın, hala konuşuyorsun. Neyse soruna ben de cevap vereyim.
Evet sınav kolaydı. Özellikle Türkçe testi, benim gibi Lise 1 e yeni geçen birinin bile 40 net yapabileceği kadar kolaydı. Sanırım bu sene puanlar yükselir. Çünkü soruların tamamını doğru yapanların sayısının çok olacağını düşünüyorum...
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.