Tam Sürümünü Görmek İçin : Hesap Makinası Kullanmayı bilen var mı ?
Inv
Kin
Kout
RUN
1. Bu 4 tuşun tam fonksiyonları nelerdir?
2. Inv + 3 tuşu ile hesaplanan standart sapmanın herhangi bir bilgisayar dilinde açılımı nasıldır?
3. Ciddiyim :)
:D ne o hakan okula mı donuyon tekrar:D
yok olm, ne alaka??
Siz okuldan sonrası için öğrenmiyomusunuz bunları (siz = mak.muh.). Biz okuldan sonradayız işte :)
Bunu program olarak kısaltmak istiyorum, yada sanala taşımak, muhakkak vardır yapan ama uzun yoldan :)
Bende yaziim diyorum, onun için tamamen hakim olmak istiyorum HESAP MAKİNASINA :)
Bahsettigin cok islevli hesap makinelerine bayilirdim okuldayken, o tip bir hesap makinesi varmi bilgisayarda calisan, windowsunki degil :p
Mingitau
13/01/2003, 23:11
Linuxda hepsini kurduunda bi scientific hesap makinesi geliyodu GL 1.0 da onungibi bişi mi bu? (Notiz: Başka Linux larda da gelebilir. Ben o zamanlar GL yi seviyodum :-) Hiç ayar istememişti )
INV : iki fonksiyonu olan tuslarin ikinci fonksiyonunu kullanabilmeni saglar.
Muhtemelen Casio fx turevi bir makine kullaniyorsun,
Inv tuşu işlev çeşitliliği sağlamak içindir, açılımı Inverse. Muhtemelen kahverengi bir tuş. Bu yüzden makinenin üzerindeki kahverengi yazılı işlevleri yapmak için önce bu tuşa (Inv) sonra işlev tuşuna basacaksın.
Kin ve Kout input ve output için. Bir nevi bellek. Muhtemelen makinende 7 bellek alanı var. Ekranda bir sayı verken Kin'e basıp sonra 1 den 7 ye kadar bir tuşa basarsan, ekrandaki sayı bastığın tuşun belleğine alınır. Makinenin açık kaldığı süre içinde Kout a basıp o hafıza sayısına basarsan bellekteki sayı ekrana gelir.
RUN ise programlama yapmak için. Elindeki makinede küçük, minik iki (belki de 3) program yapabilirsin. Örneğin, x^2+y^5 gibi devamlı kullandığın bir işlevin varsa, bununla ilgili programını yazarken RUN u kullanırsın ki burası biraz karışık, burada açıklama çok zor.
ee++'tan Mühendis gençliğe sevgilerle..
ya mustak kızma ama avatarın Einstein ya....gülmekten öldüm burada :hiohahoha
yanlış anlama gercekten ama :hiohahoha
Einstein degil ki o kendi resmi :D
:D
Raist'e Inverse hakkındaki bilgilerinden dolayı teşekkür. ( kardeş sen ne bilmezsin ! )
RUN kullanımı okadar karışık değil ama ;
Atıyorum 42 adet 490, 25 adet 491, 12 adet 492 datalarına sahibiz. (amma attım)
490 * 42 RUN
491 * 25 RUN
492 * 12 RUN
yaparak bellibir limite ulaşıyoruz. Daha sonra
INV + 1 ile tüm bu sayıların aritmatik ort. alıyoruz.
INV + 3 ile Standart sapma sını alıyoruz.
Kout dedik ya kout + 3 le de toplam data sayımızı öğrenebiliriz.(42+25+12 sonucunu)
Bu işlevli bi Makina yazalım, Microsoftta yok, benim bildiğim de yok, varsa gönderin tabi :)
CrazyCat
15/01/2003, 10:21
bi hesap makinesi programı yazacaksan Casio 'nun Fx 5500L modelini örnek al.
benim en sevdiim modeldirde :D
Ünv. deyken bana son yılıma kadar arkadaşlık yapmıştı en son finallerde kırıldı :aglama: . çok üzülmüştüm. şimdi dandik bir casio modeli var elimde (3600 diil :)) ama pek kullanmıyorum.
oda aradaşımın bir Fx 5500L si var bazen hasret gideriyorum birde
FX 8500G si var onu da bazen kullanıyorum ama aynı tadı vermiyor.
O yüzden Casionun fx 5500L modelini örnek alarak bri hesap makinesi programı yaparsan çok makbule geçer arasıra bilgisayarda kullanırım bari.
bide mümkünse görüntüsü falan da aynı olsun :D
kolay gelsin:)
CrazyCat
15/01/2003, 10:43
http://www.rskey.org/fx5500l.htm burda resmi var :)
bu arada casionun sitesinden baktım sanırım artık yenisi üretilmiyormuş :aglama:
Win icin sormustum :)
http://www.golddownload.com/Kalkulator_Download_756.html
Bu sayfa direkt download sayfası kapsamlı bir program...
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.