PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Spoolsv.exe Belasi

MutakrıS
15/06/2005, 19:56
Merhaba arkadaşlar bir gün bilgisayarımı açtığımda çok yavaşladığını gördüm ctrl alt del yapıp baktığımda spoolsv.exe diye bi şey %99 kullanıyo normalde system dosyası hatta arkadaşta da var ama onda %99 kullanmıyor yazıcı ile ilgili bi şey ama bende yazıcı bile yok trojan olduğu kesin ama o kadar tarattım ettim çözemedim başka bir tavsiyesi olan var mı lütfen yardım edin bilg acayip yavaşladı işlemi sonlandır diyorum tekrar açılıyor 5 dak sonra

sis651
16/06/2005, 02:04
Kardeş system 32 dosyası içinde services.exe diye bir program var.Program devamlı çalıştığı için çalıştırdan ulaşamayabilirsin.oraya gir ve en altta Yazdırma Biriktiricisi adlı hizmeti durdur.Sonra üstüne sağ tıkla özelliklere gir.Başlangıç türünü Devre Dışı yap.Sanırım işe yarayabilir.Ben de uyguladım bunları ama daha Bilgisayarı yeniden başlatıp denemedim.Bu yüzden sonraki açılışta yine başlarmı bilmem.Normal olarak başlamaması gerek fakat önemli bir sistem işlemiyse veya trojan vb. varlık nedeniyle başlayabilir.sen bi dene.Birde kayıt defterinin(regedit) açılışta programları çalıştıran anahtarlarına bak.Belki işe yarar birşeyler bulursun.Eğer bunları bilmiyorsan= Başlattan çalıştıra gir ve regedit yazarak kayıt defterini aç aşağıdaki anahtarları sırayla takib et=hkey_current_user veya hkey_local_machine(her ikisinede sırayla gir), software, Microsoft, Windows, Current version, run .Buraya gelince sağdaki pencerede bilgisayar açılırken açılan programların listesini görürsün, burada şüphelendiğin dize değerini açarak içindeki yönlendirmenin birkısmını sil ve bilgisayarı yeniden başlat.Bir fark olmazsa sildiğin yeri mutlaka düzelt.Silerken de neyi sildiğine dikkat et önemli birşeyler silmeyesin.Hadi kolay gelsin.

paladin
16/06/2005, 02:08
bu spoolsv yazıcıyla mı ilgili ya?? bende de çalışıyo o program am ben her açılışta kapatıyorum bide bende wuauclt diye bi program daha çalışıyo o nedir?

Sabahi
16/06/2005, 03:36
Basla Calistir a cmd yazip bir dos penceresi ac.

Bu komutlari yaz

net stop spooler
del /q %SystemRoot%\System32\spool\printers\*.*
net start spooler

Umarim probleminizi cozer.

sis651
16/06/2005, 16:18
Valla ben yukarıda yazdığım yöntemle spoolsevi kapadım.Birdaha da açılmadı.Ama trojan bişey varsa kapanmayabilir.Wuauclt Windows'un otomatik güncelleştirmesi ile ilgili bir eleman.Eğer otomatik güncelleştirmeyi kullanmıyosan bilgisayarıma sağ tıkla özelliklere gir.Otomatik Güncelleştirmeyi oradan kapat.Fakat kapatsanda yine wuauclt.exe olarak işlemlerde görülebilir.O zaman system32'deki services.exe'ye gir ve buradan Otomatik Güncelleştirmeyi üzerine sağ tıklayıp özellikler dedikten sonra başlangıç türünü devre dışı yaparak kapa.İşe yarayabilir.

paladin
17/06/2005, 17:35
ok teşekkür ederim ben güncelleştirmeleri kullanıyorum..

sis651
18/06/2005, 15:35
Mutakrıs hadi ne yaptın ne ettin çözdün mü problemini yoksa daha çok bozdun mu?Merak ediyorum yaz hadi.