PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : google add url

Sahin
15/06/2005, 04:38
Google'a son zamanlarda site eklemek isteyen oldumu? Ben sürekli hata mesajı alıyorum...

Birde google meta ile yönlendirilmiş sayfalarada uğrar mı?

Ayrıca sayfada sadece flash butonlar varsa bu butonların gittiği linklere ulaşır mı?

turker
15/06/2005, 04:46
Flash butonların gittiği linkere erişemez...

pan
15/06/2005, 09:48
zaten google'ın add url sayfasının pek bir değeri yok son zamanlarda, gerçektende ordan girdiğiniz sayfayı indexlemiyordu bile.
google'a site indexletmek için, ya birkaç tane google bot'un uğradığına (gün aşırı, 2 günde bir...) emin olduğunuz sitenize/bir siteye, bu yeni (indexlenmemiş) sitenizin linkini yerleştirmek yada google adsense reklamı koymak.böylece içeiğe uygun reklamları gösterebilmek için mediapartners-google bot'u sitenize geliyor ve indexleyip gidiyor :)

bildiğim kadarıyla meta tag'iyle yönlendirilmiş sayfalarada gidiyor.ama amaç uğratmamaksa su sekil bi javascript koduyla bot atlatılabilir:
adr1 = 'loca';
adr2 = 'tion.r';
adr3 = 'eplace("';
adr4 = 'buraya_url");';
eval(adr1+adr2+adr3+adr4);

cS
15/06/2005, 11:35
Sahin: flash butonlara linklerin verilişine bağlı bu.. eğer xml veya diğer bir kaynaktan alınırsa erişebilir. yok actionscript veya movie içerisinde verilirse erişemez sanırım..

Zerzevat Adam
15/06/2005, 13:14
1-1pixellik boş bir gif yap. Mesela 10 tane menü varsa bundan 10 tane oluştur, flashtaki linkleri bunlara ver ve bu imajların hepsini <div style="display:none;"></div> içerisine al. ;)

_didad_
15/06/2005, 13:37
Arama motoru olarak http://twingine.com/ kullanıyorum ve yahoo ve google bir sayfada gösteriyor

cS
15/06/2005, 13:44
omerbalyali: güzel bir çözüm ancak verileri xmlden almak daha mantıklı ve kolay gibi geliyor bana :) alıştıgımdan olsa gerek :p

Sahin
15/06/2005, 14:39
XML'den aldığında nasıl görüyor? Ve Flashla pek içli dışlı olmadığımdan XML ile nasıl link veriliyor Flash butona?

pan
15/06/2005, 14:55
su sekildede olabilir;
ana navigasyon menüsünü direkt flash'la yapıp, genelde "her hakkı saklıdır." vb. text'ler konulan bölüme birde text navigasyon menüsü yerleştirerek bot'a sitenin diğer sayfaları gösterilebilir, ve görüntüyüde bozmaz.
tabiki bu 2. text menünün sayfada gözükmesi istenmiyorsa <div style="display: none;">...</div> veya <div style="visibility: hidden"><div> seklinde style verilmiş bir division içine alınabilir.

cS
15/06/2005, 15:24
Sahin: linkleri xmlden aldıgın icin google xml dosyalarınıda okuyor..
Flashda xml kullanabilmen için ister; flash'da actionscript'in içine php yazarak kullanabilirsin istersen;
Flash Remoting ile, istersen; flashda xml ile ilgili componentler kullabilirsin, istersen; donguler olusturup olayi otomatiklestirebilirsin. tabi siniri varmidir. ne kadar uzun bir xml flashi cokertir bilmiyorum. Sınır oldugunuda sanmıyorum aslında.En kötü ihtimalle yüklenme süresini etkiler swf'nin.. diğer bir yol livedocs.macromedia.com'da açıklanmış.. Xpath'da kullanabilirsin.. Alternatifler çok anlayacağın :)

Sahin
15/06/2005, 15:29
Tamamdır arkadaşlar, teşekkürler...

Sahin
15/06/2005, 15:54
Pardon bu kısmı unuttum;

Google'a son zamanlarda site eklemek isteyen oldumu? Ben sürekli hata mesajı alıyorum...

cS
15/06/2005, 16:01
Sahin: evet bir ara google bununla ilgili bakım çalışması yapacaklarının haberini vermişti sanırım şu anda o zaman diliminin içerisindeyiz..

Hocam bu arada yeni siteniz güzel olmuş tebrikler..

Sahin
15/06/2005, 16:36
Teşekkür ederim hemen nerden haberin oldu :)

bronze
16/06/2005, 00:55
Site ekleme sayfası çalışıyor, http://www.google.com/addurl/?continue=/addurl adresini kullanın. Meta refresh ile yönlendirilmiş sayfalara uğrasa da 302 spam'larına yaptıkları kontrolden dolayı siteyi bloklayabilir, sayfayı .htaccess ile 301 redirect yöntemiyle yönlendirirseniz google için daha sağlıklı olur. Flash linkleri için flash dosyası dışında küçük bir sitemap oluşturmak bana en güzel yöntem olarak gözüküyor.