Tam Sürümünü Görmek İçin : domain güvenliği/günelilirliği!?
Firmamız kendi markasıyla bir ürün çıkarmak üzere ve ürünün adı hem .com hemde .net biri tarafından alınmış. ürün ismiyle çok bütünleşik olduğundan farklı isimlerde farklı şeyler anlamına geldiği için kök olarak ürün ismiyle domain almamız gerekiyor.. araştırdık .cn yada .uk yada küçük ülkelerin uzantısıyla bunu alabiliyoruz ama onlarada güvenemiyoruz çünkü bu ülkeler nerdeyse yok gibi şimdi bu uzantıyla alsak site kursak buroşür bastırsak piyasaya tanıtsak bir süre sonra ne oldu sel oldu tusunami ülkeyi ham yaptı ortada bu ülke kalmadı yada dns kayıtlanırını kim tutorsa firma iflas etti gibi bir olayla karşılaşırmıyız bu domainlerin 10 sene bizde kedin kalacağını kim garanti ediyor buna güvenmelimiyiz..bunlar sadece domainleri satma hakkınamı sahip dns farklı biryermi sağlıyor bu konuda bizi aydınlatırsanız çok sevineceğim... :garip:
Benim başıma da gelmişti böyle birşey.. Domainin düşmesini beklemiştim 3 gün uyumadan :) Sonunda almıştım :)
her ikiside 9 seneliğine alınmış düşmesi zor anlayacağınız
Bu durumda malum yola başvurucaksın :)
hiç tavsiye edilmeyen hatta adı geçince kişinin direk banlanlamasını sağlayan bir yoldur kendileri (hek) :)
İşin şakası bir yana o domaini şu anda kullanan kişiye rica ediceksin :)
yok urun yarı mamul olduğu için bir çok alanda kullanılıyor o nedenle ilgisiz biri com.tr almış. adamın firma isim a yaptığı iş z misali.. bu muz cumhuriyetleri hakkında sanırım bir yorum gelmeyecek...
damdaki kemancı
13/06/2005, 11:13
Firmamız kendi markasıyla bir ürün çıkarmak üzere ve ürünün adı hem .com hemde .net biri tarafından alınmış.
*.org da alınmış mı :)
.org var .us kadar alınmış ingilizce bir kelime:) burdan söylerdim ama ortalığı bulandırmanın anlamı yok
net com com.tr gibi top domain almani tavsiye ederim.
söyle bisey yapabilirsin ürününadi-XXXX.com yada net yada com.tr
yada ürününadi-firmaninismi.com gibi
yada info domain var cok kullanilmasada fena degil
Mingitau
13/06/2005, 13:01
Firmamız kendi markasıyla bir ürün çıkarmak üzere ve ürünün adı hem .com hemde .net biri tarafından alınmış. ürün ismiyle çok bütünleşik olduğundan farklı isimlerde farklı şeyler anlamına geldiği için kök olarak ürün ismiyle domain almamız gerekiyor.. araştırdık .cn yada .uk yada küçük ülkelerin uzantısıyla bunu alabiliyoruz ama onlarada güvenemiyoruz çünkü bu ülkeler nerdeyse yok gibi şimdi bu uzantıyla alsak site kursak buroşür bastırsak piyasaya tanıtsak bir süre sonra ne oldu sel oldu tusunami ülkeyi ham yaptı ortada bu ülke kalmadı yada dns kayıtlanırını kim tutorsa firma iflas etti gibi bir olayla karşılaşırmıyız bu domainlerin 10 sene bizde kedin kalacağını kim garanti ediyor buna güvenmelimiyiz..bunlar sadece domainleri satma hakkınamı sahip dns farklı biryermi sağlıyor bu konuda bizi aydınlatırsanız çok sevineceğim... :garip:
Eğer ilk yatırım için 1000 ve diğer yıllar için yıllık 250 $ ı gözden çıakrabiliyorsanız COMPANY TOP LEVEL DOMAIN(cTLD) alın. Mesela firma adınız ARZU ÜRETİM San.Tic.Ltd Şti olsun.
ARZU cTLD sini aldığınızda artık her ürününüz için bir SECONDARY LEVEL DOMAIN üretebilirsiniz.
Mesela
http://www.arzu <== sizin şirketinizin asıl sayfası
http://www.urun1.arzu <== Şirketinizin 1. ürünü
http://www.urun2.arzu <== Şirketinizin 2. ürünü
http://www.destek.arzu <== Şirketinizin Destek Merkezi
http://www.bazaar.arzu <== Şirketinizin online satış/b2b bölümü
Bu hizmet global top level domain(gTLD) hizmetini sunan ICANN' ın değil INAIC' in companyve public top level domain için yetki verdiği UNIDT (http://unidt.com/) ' in verdiği bir hizmettir.
Mutlaka sizin icin daha uygun bir alan adi vardir. Yaraticiliginizi kullanin.
aaa Buda güzel Mingitau.. Çok işe yarayabilir :)
evet bencede acemi en güzel sözü söyledi :)
Mingitau
13/06/2005, 13:08
Bu arada UNIDT DNS ve whois hizmetini ücretsiz sağlıyor
.biz kullanin olmazsa
.tk gibi bi alternatif var. Hem direk hükümete bağlı oldugu için daha güvenli...
.biz kullanin olmazsa
.tk gibi bi alternatif var. Hem direk hükümete bağlı oldugu için daha güvenli...
sakıncası yoksa ürün ismini özelden gönderin sizin için türeteyim birşeyler
.dk .cc .as nasıl???
araya maydanoz gibi gireceğimama ne yapayım dayanamayacağım.
şimdi bu domain konusunun OS ile ilgisi nedir?
MEHMET: Bende söyleyecektim ama bölüm bekçisi mi bu diyecekler diye söylemekten kaçınmıştım.. Konu Internet bölümünde olabilirdi..
merak: .tk'yı tavsiye etmem hatta en son alternatifin olsun derim.. Domain Extension olarak alternatif oldukça fazla register.com dan ext. lara bakabilirsiniz..
para verirsen .tk biraz hizli oluyor bedava versiyonuna göre.
ama herşey olabilir tabi. .tc var mesela hatta web.tr türü bişeyde olabilir... bende nic.tr den bir kontrol edin. yeni adlar oldukça boş....
ek1: Bende dicektim ama birkaç kere bu şekilde uyarmam sonucunda kimse tarafindan sallanmayaraktan buhrana girdim. Aşağılandım ve vazgeçtim SQL bölümündeki HTML sorularina mudehale etmekten.
cTLD ilginç birşeymiş ama toplasan 3 ürün için bu yatırım fazla gelir. Olay aslında sırf domanin olayı değildi yani yaratıcılığın dışındaki olay özelikle gözden kaçtı sanırım..bu muz cumhuriyetlerinin domainleri ne kadar güvenli asıl problem o(cc,cn,wn vs vs bunların dns kim tutuyor icaan'mı).. Olayın Os ilgisi sanırım bu çünkü internet bölümünde açsaydım birazdaha yüzeysel kalırdı konu..
sanırım bunu yukarıdaki önerilerden biri olan urun-firma.com şeklinde haledeceğiz bununda handikapı var ama olsun...Ürünün kullandığımız domainle bir etkileşim içinde olmasını tercih ederdik ama sonucda her istediğimizde olmuyor...
cTLD ilginç birşeymiş ama toplasan 3 ürün için bu yatırım fazla gelir...
KOSGEBe başvurup bu konuda destek alabilirsiniz...
os la ilgili ayrı bir konu tüm domainler arka planda tek bir dns tarafındanmı yada bir kurum tarafındanmı yönetiliyor..
mesela com.tr odtu mü tutuyor yoksa odtu sadece satış ve organizasyon konusundamı yetkili!? yada alt dns mi idare ediyor...?
com,net,info,tc,cn,cc. vb. gb. falan fistan..
KOSGEB den destek alıyoruz halihazırda ama destekler durdurulmuş durumda hem buna destek olacaklarınıda sanmıyorum...
godaddy.com a gir sağ kısımda domainler ve fiyat bölümü var hangi uzantının yanında * işaretini görürsen o uzantıdan ICANN 0.25 cent para alıyor ve bence en garanti güvenli domain uzantıları onlardır...
.tr uzantılı domainlerin kontrol ve onay işlemlerini ODTÜ gerçekleştiriyor...
.tr uzantıları pahalı olduğundan ve resmi evrak işlemleri vs. gerektirdiğinden pek tercih edilmiyor...
*.com en popülerdir bildiğiniz gibi... .com boşta iken .net .org gibi uzantıları olmanız .com lusuna popülerlik yaratır bunu da dikkate alın...
şirketinizin ürünü için almak istediğiniz url alınmışsa whois bilgisinden domaini alan kişiyle irtibata geçin uygun bir fiyat önerirse alırsınız...
TLD aşırı pahalı çünkü www.site gibi karizma bir isim sunuyor ama tanınması ve yaygınlaşması zaman alır...
KOSGEB den destek alıyoruz halihazırda ama destekler durdurulmuş durumda hem buna destek olacaklarınıda sanmıyorum...
sanırsam destekler tekrar verilmeye başladı. Ve destek vermez diye uğramamazlık etmeyin.
.info yu neden düşünmüyorsunuz???
TLD aşırı pahalı çünkü www.site gibi karizma bir isim sunuyor ama tanınması ve yaygınlaşması zaman alır...
bence gayet uygun ve guzel. Tabi sadece sirket ismine vermesi eksik bir olumsuz tarafı.
KOSGEBe başvurup bu konuda destek alabilirsiniz...
TTicaret gibi olalım ondan sonra :) :p
TTicaret gibi olalım ondan sonra :) :p
keşkeeeeeeeee
Ben Mahkemelik olmayı kastetmiştim yoksa büyümeyi değil büyüyeceksem olacaksa onlar gibi olmasın daha iyi.. Ares Host'a yapılanları gördük.. Zaten TTicaret'in Hostlarının %90 'ında Phpnuke kurulu :)
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.