Tam Sürümünü Görmek İçin : Yok Artık !
euro1299
05/06/2005, 12:31
buyrun halk arsında medeni insanlar diye tabir edilen ve uğruna milyon dolarlar verilen postların yapım aşıması.
sinir ve gözyaşlarınıza hakim olun (http://www.strasbourgcurieux.com/fourrure/fur.wmv )
Allah Belalarını Versin. Canlı canlı kesiyorlar. Bu Ne!!!
Yanınızda cocuklar varsa sakın izlemelerine izin vermeyin. :( Benim midem kaldırmadı. :( :(
Çin'de , Japonya'da ve Kuzey kutbunda sıkca rastnanan bir sahne. bizim burda senede 1 defa olan kurban bayramımızda yer gök oynuyor ama bunlar senenin her günü yaşanan sahneler ya birsi Capon birisi Çan çin çon bunlara güç yetmiyor gibi geliyor dişleride bize geçiyor...
Kögüdey Meygen
05/06/2005, 18:33
Sadece kesseler/yada öldürseler birşey demezdim ama canlı canlı hayvanların derisini yüzüyorlar sonra yine canlı bırakıyorlar.
Merak ettiğim şey niye canlı canlı deri yüzüyorlar?
Öldürünce kalitesimi azalıyor?
Vucud sicakken deri daha kolay soyuluyor.
Yanlis bilmiyorsam yedigimiz tavuklarin tuyleri de henuz canliyken makinede yolunuyor. Ayrica bu tavuklar cabuk buyusun diye fazla hareket edemeyecegi kadar kucuk kafeslerde tutulup bol vitaminli (!) besinlerle tika basa doyurup sisiriliyorlar.
Civciler o kadar hizli buyuyor ki 40 gunluk oldugunda kesilecek boya ulasiyorlar. Yanliz bu hizli buyume, pilicin dogasina uygun olmadigi icin henuz tam gelismemis olan kemikleri ve ayaklari vucud agirliklarini tasiyamiyor. O nedenle bazi ignelerle son gunlerinde pilicin ayakta kalmasi saglaniyor.
Mingitau
05/06/2005, 19:16
Burda olan olay ne? görüntüleri isleyemiyorumda...
Kögüdey Meygen
05/06/2005, 20:37
Burda olan olay ne? görüntüleri isleyemiyorumda...
kürkleri için bazı hayvanların canlı canlı derilerinin yüzülmesi.
Tavukların aşırı beslendiklerini duymuştum ama canlı canlı tüylerinin yolunduğunu
bilmiyordum.Zaten o tavuklardan yemiyorum.
ya arkadaşlar tavuklarla bile oynuyorlar... birşeyi merak ediyorum. tavuk alsak yumurtlatıp civcivken buyumeye baslatsakta ondan bu şekilde faydalansak... yinede hormanel bi bozukluk olurmu hayvanlarda... Karar veriyorum bahceli bi ev alcam. meyvamı sebzemi kendim yetistircem bi kaç tavuk filan belki bide kuzu.. ancak bu şekilde doğru düzgün beslenilir herhalde.. Böyle şeyleri okuyup gördükce dünya nasıl bu hale geldi şaşırıyorum... Herşey para için yapılıyor..
Annem hep gözü çıksın şu paranın der :)
Volkan Uzun
05/06/2005, 22:35
dunya nufusuna gida yetistiremecegin surece, daha kisa surede kesim, daha kisa surede urunu almak vs adina bu tip seyler olacaktir.
dunya nufusuna yemek yetiştirmeye calışmasınlar.. ilk önce nasıl ve ne kadar yemek yenir bunu öğretmeye calışmaları lazım. yoksa ilerde herşey için çok geç kalınmış olacak. ve bizden sonraki nesil berbat bi halde olacak. bizim neslimiz bile bu kadar bozukken bizden sonraki nesili daha kötü şeyler bekliyor.
Herkes yiyebileceği kadar alsa tabağına yiyecek yetiştirneye calışmazlar...
Volkan Uzun
06/06/2005, 00:28
birde sanirim 4-5 cocuk fetvasi veren basbakanlarida egitmek laizmki millet tavsan giib cogalmasin.
ilerde nufus boyle artarsa o civcileri 1 haftada buyutup keserler
DİKKAT: Aşagıda verilen link'te hayvanlara karşı uygulanan şiddet görüntüleri mevcuttur. Ruh sağlığınız açısından izlememeniz tavsiye edilir. Çocuklara kesinlikle izletilmemelidir.
Yorumsuz
http://www.strasbourgcurieux.com/fourrure
http://forum.ceviz.net/showthread.php?t=19890
Terbiyeme sordum izin vermedi..
yastasinane
09/06/2005, 19:10
insan degil bunlar...
evet o kesin olan birşey.. Acaba hangi gezegenden geldiler..?
DİKKAT: Aşagıda verilen link'te hayvanlara karşı uygulanan şiddet görüntüleri mevcuttur. [COLOR=Red]Ruh sağlığınız açısından izlememeniz tavsiye edilir. COLOR]
Bir aptallık yapıp izledim maalesef. Hayatım boyunca da unutacağımı sanmıyorum. Eğer bu bir arz talep meselesi ise, bunu yapanlar kadar yaptıranlar da suçlu. Neticede adamlar orda salt saidst duygularını tatmin etmiyorlar. Bir tür ticaret bu. :confused:
tamamini izleyemedim...
ne bu simdi yaaaa
yanılmıyorsam bu haber bir ulusal TVdede varilmiş. Kızmayın ama ben bunu gayet normal karşılıyorum. Tabi usuller konusunda bir şey diyemem sizin için acımasız olabilir.
http://forum.ceviz.net/showthread.php?t=19890
konular birleşmeli...
bazıları et yiyenlerin tabiatının değişeceğine inanır..
can verirken korkan ve acı çeken bir hayvan..
bu ruh halinin imzası olan hormonları etine bırakırmış.. :uoooo:
en azında, etin kalitesi düşmesin diye kesmeden önce şok ile bayıltma olayını duymuştum..
/* fazla yazılmış ozur... */
zaten hayvanları yere vurmasının sebebide bayıltmak. yani şok ile bayıltacak teknoloji onlara hala ulaşmış değil. teknolojik destek verelim. Ceviz Fonundan destek verelim bu teknoloji fukaralarına
damdaki kemancı
13/06/2005, 16:53
birde sanirim 4-5 cocuk fetvasi veren basbakanlarida egitmek laizmki millet tavsan giib cogalmasin.
ilerde nufus boyle artarsa o civcileri 1 haftada buyutup keserler
civcivleri 40 günlükken kesmeleri nüfüs arttı da onlara yiyecek yetiştirelim meselesi değil sadece maddiyat meselesidir, daha fazla kazanmak, kısa yoldan köşe olmak adına yapıldığını düşünüyorum.
Ayrıca 4-5 cocuklu aileler tavsan gibi cogalıyor demeni esefle karşılıyorum, 5 cocuklu bir ailenin ferdiyim ve en az 5 cocuk istiyorum oldu mu?
Tavuklardaki amaç elbette daha çok kazanmak. Normal şartlarda bir civciv'in kesilebilecek boyutta bir tavuğa dönüşmesi için belki 20-30 gün daha beklenmesi gerekecek ve kabaca bir hesapla bu da maliyeti %50 ile %75 arası artıracak.
Nufusa bağlı olarak tavuk üretimimiz yeterli gelmiyor diye birşey yok. Daha fazla yumurtadan, daha fazla civciv çıkarttırırsın ve işletmenin alanını biraz daha genişletirsin. Sonuçta üretimi artırmak veya azaltmak kendi elimizde olan birşey.
gsocnkuzl
13/06/2005, 19:26
zamanında bir arkadaşımız bu linkteki video yu sert bir dille eleştirdiği için forumdan atılmıştı (yani 5 hazirandan önce de bu link bu forumda yer aldı)...
ve o arkadaşımızın eleştirdiği temel şey hayvanların öldürülmesi ya da derilerinden kürk yapılması diil di.. hayvanlara ne şekilde eziyet edildiği idi... yani yok derisi daha kolay soyuluyo diye bayıltarak bu işi yapmak hakkımız diil.. hayvanlarında en az bizim kadar yaşama hakkı var.. biz kim oluyoruz da kime artistlik yapıyoruz.. bu dünya sadece insanlara ait diil..
...Hayvan Hakları Evrensel Bildirgesi metni, Uluslararası Hayvan Hakları Birliği ve ona bağlı ulusal birlikler tarafından 21-23 Eylül 1977 tarihinde Londra’da hayvan hakları konusunda yapılan üçüncü uluslararası toplantıda kabul edildi. Hayvan Hakları Evrensel Bildirgesi ise, Paris’te UNESCO Sarayında 15 Ekim 1978 tarihinde törenle ilan edildi.
* Tüm hayvanlar eşit doğar ve eşit yaşama hakkına sahiptirler.
* Tüm hayvanların saygı görme hakkı vardır. Bir tür hayvan olan insan, diğer hayvanları yok edemez. Hayvanları kendi çıkarı için karşılıksız kullanamaz.
* Hiçbir hayvana kötü ve zalimce davranılamaz. Bir hayvanın öldürülmesi zorunlu ise bu, bir anda ve acı çektirilmeden yapılmalıdır.
* Vahşi hayvanlar kendi doğal çevrelerinde yaşama ve çoğalma hakkına sahiptir. Eğitim amacıyla bile olsa vahşi hayvanlar özgürlüklerinden mahrum bırakılamaz.
* Evcil hayvanlar, uyumlu bir biçimde ve özgürlük içinde yaşama hakkına sahiptir. İnsanların kendi çıkarları için evcil hayvanların yaşama koşullarında yapacakları her türlü değişiklik, haklara aykırıdır.
* Evcil hayvanlar, doğal yaşama sürelerine uygun uzunlukta yaşama hakkına sahiptir.
* Tüm çalışan hayvanlar (at, eşek ... ) iş süresinin sınırlandırılması, işin daha az yorucu olması, güçlerini artırıcı bir beslenme ve dinlenme hakkına sahiptir.
* Hayvanlara fiziksel ya da psikolojik acı çektiren deney yapmak, hayvan haklarına aykırıdır.
* Beslenmek için bakılan hayvanlar barındırılmalı, taşınmalı ve ölümleri de korkutmadan ve acı çektirmeden olmalıdır.
* Hayvanlar, insanlar tarafından eğlence amaçlı kullanılamazlar. Hayvanların seyrettirilmesi ve hayvanlarla gösteri yapılması, hayvan onuruna aykırıdır.
* Zorunlu olmaksızın bir hayvanın öldürülmesi, yaşama karşı işlenmiş bir suçtur.
* Çok sayıda vahşi hayvanın öldürülmesine neden olan safariler ve av partileri, hayvanlara karşı yapılmış bir soykırımdır. Doğal çevrenin kirletilmesi, yıkılıp yok edilmesi de soykırıma eşdeğerde alçakça bir davranıştır.
* Hayvanların ölüsüne de saygı göstermek gerekir. Hayvanların öldürüldüğü şiddet sahneleri, sinemalarda ve televizyonlarda yasaklanmalıdır.Ama hayvanlara yapılan saldırıları kınamak amacında olan filmlerde bu sınırlama yoktur.
* Hayvanları koruma kuruluşları, devlet katında temsil edilmelidir. Hayvan hakları da insan hakları gibi yasayla korunmalıdır.
Kaynak : http://www.ntvmsnbc.com/news/179940.asp
Zeynep Gülen
13/06/2005, 19:28
goruntuleri teknoloji fukaralıgı gibi konularla normal saymak duygusal fukaralıgımızı gosteriyor. :confused:
teknolojinin icinde olan bizlerin konuya daha bilimsel yaklasması gerekirdi diye düsünüyorum :eek:
kesim ve üretim teknikleri dünyanın heryerinde gelisen ve sürekli gelistirilen teknikler...
gsocnkuzl
13/06/2005, 19:36
o video da derisi tamamıyla yüzüldükten sonra hala canlı olarak kalan bir hayvan ı da görüyoruz (aslında birsürü hayvanı)... (gerçi burda kimin HAYVAN olduğu da tartışılır).. eğer gerçekten amaç taze taze deriyi soymaksa derisi soyulan hayvan neden öldürülmeden kamyonun üzerine fırlatılıyor...
Bir hayvan derisi soyulurken azıcık ayağını oynattı diye XXXXXXXX. ve hayvan ın sonra nası nefes almaya çalıştığını duyuyoruz... o işi yapan HAYVANIN aynı şekilde boğazına basmak isterdim.. bakalım hoşuna gidermiydi... doğa da başka hiç bir canlı diğerine bu şekilde acı vermiyo... ve tekrar soruyorum "biz kim oluyoruz?"..
<sanal_programci> kufur yok </sanal_programci>
herşeye duygusal açıdan bakmayın lutfen.
Size gore çok buyuk bir yanlış olan bu olay başka toplumlar içinde gayet normal olabilir. Hayvan hakları ile insan haklarını aynı cumlede bulundurmanız yanlış.
zamanında bir arkadaşımız bu linkteki video yu sert bir dille eleştirdiği için forumdan atılmıştı (yani 5 hazirandan önce de bu link bu forumda yer aldı)...
Sert dille eleştiri derken, mesaj sadece küfür idi diyerek netleştirme gereği duydum. Eleştiri sert olabilir ancak küfüre taviz gösteremeyiz...
Size gore çok buyuk bir yanlış olan bu olay başka toplumlar içinde gayet normal olabilir. Hayvan hakları ile insan haklarını aynı cumlede bulundurmanız yanlış.
Hadi Eskimolar, soğuk iklimde yaşayabilmek için bu hayvanları öldürüyorlar ve kürkünü kullanıyorlar diyelim. Eskimolar ve kutuba yakın yerlerde yaşayan topluluklar dışında böyle bir kürk ihtiyacının olmadığı ortada.
Dolayısıyla bu denli büyük bir kıyım yapılması da gereksiz. Zaten amaç insanların soğuktan korunabilmesi olsa, kimse bu hayvanların derisini canlı canlı yüzmez, bu kadar fazla da kıyım yapılmazdı.
Sırf ticari istekler doğrultusunda doğanın yok edilmesine karşıyım. Bu duygusallıktan çok Dünya'nın geleceğinden endişe duymaktır aslında...
Sırf ticari istekler doğrultusunda doğanın yok edilmesine karşıyım. Bu duygusallıktan çok Dünya'nın geleceğinden endişe duymaktır aslında...
bende karşıyım ama videodakiler tabiatta soyu az olan canlılar değil. ve insan doğanın bir parçası ise bu olaylar doğaldır. Sonucta bu hayvanlar zevk için değil ihtiyacı karşılanmak için derisi yüzülüyor.
Karadeniz de hamsi de çoktu eskiden. İhtiyaçtan dolayı tonlarcası mideye indirildi, şimdi balıkçılar hamsi yok diye ağlıyor. Taa Ukrayna sınırlarına kadar açılıyorlar hamsi tutabilmek için.
Ayrıca samur türü hayvanların kürkünün bir ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum. Sonuçta bizi sıcak tutabilecek farklı ve ucuz kumaşlar mevcut (polar vs). Zaten ben sokakta soğuktan korunmak için samur kürk giyen bir vatandaşa rastlamadım hiç. :)
Birkaç süslü bayan giyip, etrafına caka satsın diye öldürülmesi acı değil mi?
gsocnkuzl
14/06/2005, 02:21
bi dakka ne duygusallığı...
burda olaya hayvanlar açısından bakın lütfen...
Eleştiri nin herhalde şu versionu çok daha hoş olurdu :
-----------------
Burdaki hayvanları öldürmeden derilerini soyan arkadaşlarımız çok ayıp etmişler. Güzel dünyamızda bir daha bu tür olayların yaşanmaması dileğiyle..
saygılarımla ... gsocnkuzl
-----------------
tabi hayvancağızlar da öyle diyodu zaten..
ya arkadaşlar lütfen... o video yu baştan sona izleyen azıcık vicdan sahibi bir insan küfretmeden nası durabiliyo.. benim gibi rahatsız, psikopat biri bile bu vicdana sahipse bilmiyorum artık..
kurbanlarını ciddi işkenceler sonrası
öldüren katillerle ilgili ne düşünüyorsun ..
üstelik pek çok kişi
onların bizzat yaptıkları şeyin sonucunu görmeye bile dayanamıyor..
sence onlarda eksik olan nedir ?
empati eksikliği ...
bu derece büyük bir acıya
kayıtsız kalmayı öğrenebilmek/öğrenmek-zorunda-bırakılmak
çok kötü ve tehlikeli bir pratik..
sağlıklı insan yetiştirebilmek için ,
bu tarz şeylerle savaşmak şart..
sağlıklı insanlar hepimizin birincil ihtiyacı..
valla filistin yada çeçenyada ki olan uygulamalar yanında bu çok hafif kalır. neyse ben çekilyorum.
hayaldi_belki
14/06/2005, 15:25
:confused: insan dediklerimiz nasıl böle bi vahşetizm uygularlar.Aklım almıyor.ya o yapılan kurkleri giyenlere ne demeli.Alan memnun satan memnun hesabı desenize!
Ben kurklerı ıcın hayvanların oldurulmesıne karsıyım.. Bu cok sacma.. Gunumuzde kımse bunun bı ıhtıyac oldugunu ıddea edemez..
bu görüntüleri başka bir forumda da görmüştüm,
ve bir şey dikkatimi çekmişti..
neden bu görüntülerin alınmasına izin vermişler ?
gizli kameraya ya da teleobjektife filan benzemiyor.
acaba bu tarz görüntüler ,
medeni ülkelerdeki kamu oyu baskısı ile kürk üretimini engellemek..
sonra da bu tarz, kontrolün imkansız olduğu yerlerde bu işi yapabilmek için mi ?
bu görüntüleri başka bir forumda da görmüştüm,
ve bir şey dikkatimi çekmişti..
neden bu görüntülerin alınmasına izin vermişler ?
gizli kameraya ya da teleobjektife filan benzemiyor.
acaba bu tarz görüntüler ,
medeni ülkelerdeki kamu oyu baskısı ile kürk üretimini engellemek..
sonra da bu tarz, kontrolün imkansız olduğu yerlerde bu işi yapabilmek için mi ?
bence bu goruntuleri engellemek için sebep yok. çünkü bu normal bir şey. yani bir tur meslek. ha siz kaldıramıyorsunuz o ayrı bir mesele
Bı kac yuzyıl once normal olabılırdı ancak sımdı degıl.. Bunu senınle tartısmak ıcın soylemıyorum ama bence oyle.. Yanı gunumuzde neden boyle bı meslege ıhtıyac duyalımkı? Sunnı derı ve kurk uretebılıyoruz artık.. Ustelık gercegınden cok daha ucuza..
Oyleyse buna devam etmek ıcın bı neden goremıyorum ben..
bence bu goruntuleri engellemek için sebep yok. çünkü bu normal bir şey. yani bir tur meslek. ha siz kaldıramıyorsunuz o ayrı bir mesele
şu anda birileri biryerlerde insanlara da
benzer şeyler yapıyor olabilir "mesleği gereği"..
duygularımızı körelterek aklımızı özgürleştiremeyiz..
bu şeklini sevebilecek olanlar içinde yazıyim :
class animal {
double pain_level;
void cry();
..
}
--------------------------
class human : public animal
{
void cry_and_beg(){ cry(); try_to_talk(); }
..//fazladan gelenler..
}
DİKKAT: Aşagıda verilen link'te hayvanlara karşı uygulanan şiddet görüntüleri mevcuttur. Ruh sağlığınız açısından izlememeniz tavsiye edilir. Çocuklara kesinlikle izletilmemelidir.
Yorumsuz
http://www.strasbourgcurieux.com/fourrure
Oha yani ya o ne öle bu kadar da olmaz ki...
İzleyince içim cızz etti walla... :(
Zeynep Gülen
24/06/2005, 18:41
Oha yani ya o ne öle bu kadar da olmaz ki...
İzleyince içim cızz etti walla... :(
Yeliz rica ederim olaya duygusal yaklasmayalım. hayvanlar oldurulebilir mehmet'în de soyledigi gibi bunları dogal karsılamak lazim. :eek: :eek: :eek:
hakikaten bazı yaklaşımları anlamak o kadar zor ki :confused: :confused:
Yeliz rica ederim olaya duygusal yaklasmayalım. hayvanlar oldurulebilir mehmet'în de soyledigi gibi bunları dogal karsılamak lazim. :eek: :eek: :eek:
hakikaten bazı yaklaşımları anlamak o kadar zor ki :confused: :confused:
İnsanların canı can da hayvanların ki patlıcan mı???
Onların da bi canı war...Tamam kessinler de ona bişi demiyorum ama bunlar haywanlara işkence yapıyolar resmen yaa...
İnsanların canı can da hayvanların ki patlıcan mı???
yada hayvanların canı canda insanların ki patlıcan mı?
şu ana kadar bir oyun gibi kullanılan ırak sokaklardaki insanların bu hayvanlardan farkı ne?
şu ana kadar bir oyun gibi kullanılan ırak sokaklardaki insanların bu hayvanlardan farkı ne?
Konumuz o değil. Konumuz haywanlara yapılan şiddet...
İnsanlara diil....
işinize gelmeyince olayı konuya mı vuruyorsunuz?
kısaca hayvanlara gösterdiğiniz hassasiyeti insanlara ne kadar gösteriyorsunuz?
Hayvanların gerçekten ihtihaç için kesilip etinden sütünden vb durumların'dan yararlanılması arşırıyı kaçıp bir kıyım işkence durumu yaratılmadığı sürece bu normal karşılanabilir.
Ancak bu zamanda güya ısınmak için tek yol buymuş gibi kürk'e çok ihtiyaç varmışcasına bu hayvanları katlederek ve son derece banaz bir şekilde kıyarak bu işi yapma'nın adı NORMAL olmaz. Ancak Sadist'lik Vicdansızlık Bencillik Cahillik olur. Öyleki bir canlının derisini canlı canlı yüzmek yüzdükten sonra canlı canlı derisi yüzülmüş hayvanın çekmiş olduğu acıyla birlikte öldürmenden komyana kasasına çöp gibi istif edilip çöpe atılması ve acılar içinde yavaş yavaş ölmesi...Hayır.. Kesinlikle bu normal olamaz..İllaki bu deri alınacaksa dahi bunu haynana bu işkenceleri yaşatmadan da yapılabilir ( Örnek ilac ile öldürülür elektirik şoku vb.)
Eğer kastın bu tür yanlışların dünya üzerinde her gün yapılarak sıradan bir görüntü olduğundan ötürü normal olarak karşılanması ise , normallik anlayışını doğru tarif etki kimse polemiğe girip sana "nasıl yani normal" diye sormasın. Ne varki böyle bir durumun genel olarak her zaman yapılması onun yanlış olmadığı anlamına gelmez. Aynen dünya üzerindeki işgallerin sömürülerin milletlerin kendi çıkarlarını bahane ederek Sivil Toplumu katlemeleri gibi. Buna binayen bu formdaki kimsenin de gerek Irakta gerekse başka yerdeki İnsanların Katledilmesine Canının patlıcan olduğundan ötürü duyarsız kalacağını zannetmiyorum.Daha fazlasıyla duyarlılık gösterecektir.
ah ah hala anlayamadınız ya neyse. Size iyi duyarlılıklar
@mehmet
Nedir ? Daha net Söyle derdini.
@mehmet
Nedir ? Daha net Söyle derdini.
yok bir derdim. Kolay gelsin
aşağıdaki yazıyı okursanız neden hayvanları insanlardan daha çok sevdiğimi anlarsınız :
Can Dündar'ın bu konuyla ilgili yazısı :
Hayvan!
Çocuklar arasında yeni bir salgın var:
Süper kart...
Oyun basit:
Süper kart desteleri konulu ve fotoğraflı... Diyelim vahşi doğa kartlarıyla oynuyorsunuz. Her bir kartın üzerinde bir hayvanın fotoğrafı ve özellikleri var: Boyu, ağırlığı, uzunluğu, hızı, yırtıcılığı... Bu özelliklerin her birinin de bir birim puanı var. Daha fazla puanı bulan, kartı alıyor. Tüm kartlar bir elde toplanınca oyun bitiyor.
Geçen gün oğlumla oynarken elimde son bir kart kalmıştı. Onun elinde "Büyük beyaz köpekbalığı" vardı. Yırtıcılık puanı 9...
Beni bitirdiğini sanıyordu. Gururla kartıma bakıp gülümsedim:
"Benimkinin yırtıcılık puanı 10..."
"Köpekbalığından daha yırtıcı hayvan ne ki?" diye baktı oğlum...
Kartımı gösterdim.
Üzerinde, avını sırtlamış bir "Homo sapiens" fotoğrafı vardı.
Yani "insan"...
* * *
Yeryüzünün en vahşi hayvanının insan olduğuna hâlâ inanmayan varsa lütfen internette http://www.strasbourgcurieux.com/fourrure/ adresine girsin ve dayanabilirse sitedeki filmi izlesin.
Ben çevreci arkadaşların tavsiyesiyle izledim ve pişman oldum.
3 dakikalık bu film, insanoğlunun milyonlarca yıllık medeniyet yürüyüşünün onu nasıl başladığı noktaya, vahşi bir dağ adamı konumuna getirdiğini belgeliyor.
Filmin başında Çin'de kalabalık bir pazar yeri görünüyor. Parlak tüylü köpekler, kurtlar, samurlar daracık kafeslerde delirmiş gibi çığlık atıyor.
Sonra insan kılıklı bazı hayvanların sopalarla onların başına vurmasını, bacaklarından tutup yere çarpmasını ya da çengele asıp bıçakla diri diri derisini yüzmesini izliyorsunuz.
Evet, diri diri...
Postalıyla bir vahşi köpeğin boğazına basıp arka patisinden başlayarak canlı hayvanın postunu etinden ayıran insan, "homo sapiens"in "yırtıcılık puanı"na hak verdiriyor.
* * *
Bunu görüp hayvan haklarından bihaber barbar doğululara küfredebilirsiniz.
Ama Batı'nın dev hayvancılık şirketlerinin aynı barbarlığı modern bir görünüm altında ve kitlesel düzeyde yaptığını unutmamak gerek...
Peter Singer'in "Hayvan Özgürleşmesi" (Ayrıntı, 2002) kitabında verdiği örnekler "çağdaş" insanın vahşiliğinin birer belgesi adeta:
Etleri yumuşak ve açık renkli olsun diye doğar doğmaz bir tahta hücreye boynundan zincirlenen ve hareket etmesine izin verilmeden yattığı yerde beslenerek 16 hafta sonunda kesilen süt buzağıları...
Penceresiz sınai kümeslerde üst üste yığılan, sürekli ışık altında olmanın hırçınlığıyla çevreye zarar vermesin diye gagaları giyotinle budanan ve asıl ömrü 7 yıl iken, 7 haftada kesime gönderilen tavuklar...
Zincirlendiği daracık bölmede kalkmasına bile izin vermeden ve en az yemle beslenerek gebe kalma, doğurma, bebeklerinden ayrılma, yeniden gebe kalma döngüsünde bir yaşam süren damızlık domuzlar...
Gün ışığı görmeden, toprağa ayağı değmeden hayatlarının her anında acı çekerek yaşatılan ve vahşice öldürülen milyarlarca hayvan...
* * *
Bugün dünya çevre günü...
Ve biz, çocukluğumuzun şarkısındaki "Ali Baba'nın neşeli çiftliği"nden çok uzağız.
Dileyelim ki bugün, kürkü için hayvanlara zulmedenlerin, daha çok kâr dürtüsüyle vahşet çiftlikleri kuranların, ucuz işgücü ve barbarlığa dayalı bir ekonomiyle dünya devi olmaya hazırlananların lanetlendiği, hayvan haklarının tartışıldığı bir gün olsun.
can.dundar@e-kolay.net
Kaynak : http://www.milliyet.com.tr/2005/06/05/yazar/dundar.html
----------------------------------
bizi hayvanlar dan üstün yapan şey nedir.. çoğu zaman bizim daha aşağılık yaratıklar olduğumuzu düşünüyorum.. doğada başka hiçbir canlı o görüntülere benzer bir katliam yapmaz.. bir aslan karnı tok olduğunda zararsızdır.. ama bizim gibi yaratıklar doymuyor... sürekli yok ediyoruz.. düşünme yeteneğimizle kendimizi bi bok zannediyoruz ve bunu bir ayrıcalık sanıyoruz... düşünme sadece bir yetenektir, bir ayrıcalık deil.. bizi hayvanlardan üstün yapan hiçbirşey yoktur.. o yüzden hayvanları daha çok seviyorum.. tabi ki hayvanlardan üstün olan YETENEKLERİMİZ sadece düşünmeyle sınırlı deil.. hayvanların kesilip derilerinden kürk yapılmasına karşı deilim.. çünkü bizim onlar gibi derilerimiz yok.. ve korunmak için bu gibi şeylere ihtiyaç duyuyor olabiliriz... ama hayvanlara o kadar acı çektirmek fazla.. insanlara olsa da sesimi çıkartırım.. ama hayvanlara daha çok çıkartırım..
Şehir merkezine PKK mayın döşedi
TUNCELİ'de teröristler tarafından yola döşenen mayına çarpan ticari aracın sürücüsü ağır yaralandı. Ali Akbayır'ın kullandığı ticari araç, Kayabaşı Mahallesi yakınlarında, teröristler tarafından yola döşenen mayına çarptı. Patlama sonucu ağır yaralanan Akbayır, askerhelikopterle Elazığ Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Bu arada, patlamada hurdaya dönen ticari araç, üzerine insan hakları ve Tunceli Barosu'na yönelik ifadelerin yer aldığı kâğıtlar asılı olarak kent merkezine getirildi. Aracın üzerine, kimliği belirlenemeyen kişilerce, "İnsan hakları savunucuları bu arabayı gördünüz mü?", "Dağda uçan kuşa bile basın açıklaması yapan, acaba buna bir basın açıklaması yapacak mı?", "Neden sessizsiniz Tunceli Barosu?" gibi ifadelerin yer aldığı kağıtlar asıldı. Tunceli Baro Başkanı Bülent Taş, yazıları asanların, asanlara göz yumanların bulunması ve haklarında, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ile hakaret suçlarından soruşturma başlatılması için Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdi.
http://www.tercumangazete.com/gnd125.html
BlackMoon
28/06/2005, 18:33
Ben sonuna dek izledim.Nekadar kötü bir vahşey.Yazıklar olsun bu işi yapanlara aynıları kendilerine yapılsa ne yaparlar hiç düşünmediler mi? Ben bir petshop sahibiyim bunları gördükçe hayvanlara sevgim bir kat daha artıyor.Vede bu pis işi yapanlara nefretim 2 kat daha artıyor.
juventuslu
01/07/2005, 23:41
Öğğğğ.... Öldüm öldüm dirildim bunu daha öncede izlemiştim. İçim kalktı, sanki benim derim soyuluyor zannetim. İğrençlik yaaa katliam Allah belalarını versin hepsinin, bunlardan yapılan elbise, ayakkabı giyerler birde, elimi sürmem, yazık günah be...
arkadaşlar burdaki tek sorun öldürülürkenki hayvana acı verilmesi ama bi bakımada hayvanlar şehre inincede insanları canlı canlı parçalıyor ve sanmıyorum önce bayıltıp sonra parçaladıklarını :) öl yada öldür felsefesi :P herneyse ama şunuda unutmayalım dünyada daha neler oluyor... kfc nin daha ii tavuk eti için tavukların genetiğiyle oynyıp tüysüz ve kanatsız tavuklar ürettiğini gazetelerde gördük sonuçta, para için yeni yaratıklar üretmek daha saçma bence
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.