PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Bilgileri kaybetmeden Fat32 bölümü geri getirebilir miyim?

gsocnkuzl
09/06/2005, 17:18
Selamlar

hardiskimi 5 partisyona ayımıştım. Bunlardan birincisi NTFS, BFS (Be File System), BFS, Fat32, Fat32...

onceleri saglam bi WinXp im BeOS DevEd ım ve BeOS MaxEd ım vardı.. Sonra winXP yi üzerine kurunca Be Boot Manager kayboldu. Bende tekrar yükleyebilmek için şunları denedim :

önce dos penceresine "diskpart" yazıp diskpart a girdim.. sonra "list volume" komutuyla BeOS un hangi volumda oldugunu ogrendim (BeOS DevEd 2. de, MaxEd 3. deydi).. bende bir sonraki boot işleminin maxEd partisyonundan yapılmasını isteyerek "select volume 3" komutunu verdim... neyse diskpart tan çıkıp yeniden başlattığımda.. benden bir boot disketi takmamı istedi (BeOS istemedi.. herhalde BIOS istedi).. neyse winMe başlangıç disketini takıp daha önce merak ettiğim "fdisk /mbr" komutunu denedim (ne işe yaradığını bilmiyorum. herhalde mbr master boot record olmalı).. neyse yeniden başlattığımda baktım yine tık yok (yine başlangıç disketi istedi).. bende bu sefer MaxEd installation cd sini takıp LiveCD özelliğini kullanarak bişi yapayım dedim.. Neyse beOs acıldı (LiveCd den).. Sonra Be Boot Manager ı yükledim.. Ama ekranda bişi dikkatimi çekti.. BeOS son partisyonu görmüyordu (Fat32).. Ama ondan bi oncekini görüyordu... Ne hayra alamettir diyerek bilgisayarı yeniden başlattım.. Artık herşey istediğim gibiydi.. BeLoader ekranı karşımda bana hangi Os i istersin diye soruyordu.. WinXp diyerek devam ettim... Windows acıldığında da Bilgisayarım a girip baktığımda o son partisyonum artık yoktu... Sonra hemen telaşla fdisk te bolum bilgisini goster dediğimde.. Uzatılmış dos bölümünde sadece bir partisyon vardı.. Sonra Partition Magic 8 de acılışta diskimde bi sorun olduğunu (error 111) düzeltmemi istermisin diye sordu bende düzelt dedim.. Ama Inıt Failed diyerek Partition Magic de kapandı.. Hemde hiç bişi yapmadan...

Bilgilerimi kaybetmeden o son partisyonu geri getirmemin bi yolu varmı? Çok Önemli .... Pliz help mi..

HunTER
09/06/2005, 17:51
Aynı ıslemı bırde bı baska makınada deneyebılırmısın? Yanı dıskıne yıne Partıtıon Magıc ıle ama bu kez bı baska makına goz at.. Belkı sorun cozulur..

Gurhan
09/06/2005, 18:15
http://www.inndir.com/program.php?id=10016
freeware istersen bu program

ücretli ve daha sağlam birşey istiyorsan final data yi tafsiye ederim

yanlız recovery programlari ile kurtarma yaparken hdd bir başka bir makineye bağlayıp yaparsan daha sağlam olur

gsocnkuzl
10/06/2005, 15:26
gurhan arkadasım verdiğin linkteki program varolan partisyonlardaki silinmiş bilgileri bulabiliyor. fakat yok olan fat32 bölümünü görmüyo... internette birsürü recover yazılıma baktım bir tek Active@ Uneraser buldu. O da demo olduğu için dosyalarımı geri çekemiyorum.. sadece oylece seyrediyorum 8)...

Mr_MOON
10/06/2005, 19:36
Crack bulamadınmı elimde bi kaç programları full veren site var ama arapça ve japonca siteler ve çok karışıklar burdan tarif etmem 2 gün alır. Programın full ismini ve kaç mb olduğunu yazarsan eğer fazla büyük diilse senin için indirip kendi hostuma atabilirim yada direk link veririm

gsocnkuzl
10/06/2005, 20:23
Programın tam ismi Active@ Uneraser v3.0.. Programda serial girilen bi yer yok.. zaten indirdiğim dosya da demo olduğu belirtiliyo ve bu kur dosyası 2,93 Mb...

Yardımlarınız için teşekkürler... Bu partisyon benim için çok önemli...

Mr_MOON
11/06/2005, 00:10
Serial girilen bir yer olmasına gerek yok crack de arayabilirsiniz elimde 1-2 tane crack arama programı var ama bilgisayarımdaki virüsler sağolsun çalışmıolar.
Sana tavsiyem google,yahoo,altavista arama motorlarında crack ara bi kaç full program veren sitelere baktım maalesef yoktu