PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Dünya'nın Yeni 7 Harikası

bergerium76
09/06/2005, 15:12
Arkadaşlar şu sıralarda dünyanın 7 harikası yeniden belirleniyor. Ülkemiz bu sefer Ayasofya camii ile 17. sıradaki yerini koruyor. www.n7w.com adresinden yapılmakta olan oylamaya tüm Türkiye'nin ilgi göstermesini bekliyoruz. Ülke sıralamasında ise 4. sıradayız. 2 eserle katıldığımız yeni 7 harika seçimlerinde, oylama için son gün ise 1 Ocak 2007. İnternet üzerinden yapılan bu oylama için herkesin bir oy atıp arkadaşlarına da bu siteyi tavsiye etmeleri yeterlidir. Türkiye gibi güzel bir ülkeden kesinlikle bir eserin yer alması gereklidir.

cappytoi
09/06/2005, 15:25
yuh yani adamlar yurt dışını telefonla ratıp kod aldırmaya kalktılar bende doğal olarak aramadım tabi :)

selected
09/06/2005, 19:06
ne yapsınlar ortalık hacker kaynıyor :kihkih:

bergerium76
09/06/2005, 19:32
Arkadaşlar bu 2200 senede bir olan bişey.. rastgelmişken oy atın bence.. hem yurt dışını arayıp sadece bi kod alıcaksınız, basit yani üşenmeyin.. Ayasofyayı layik olduğu yere taşiyalım. Biz oy vermezsek yabancılar hiç vermez zaten..

sigma
09/06/2005, 19:34
Hakket ya bende başta anlamadım adam "6-digit code" gir diyo. Ulan ne kodu ne kodu derken bir baktım adamlar telefonla kod istiyorlarmış. Yani türkiye'nin bu binyılda şansı yok bir harikasının olması için. Ayrıca Ayasofya'yı seçsek n'olcak ki zaten yüzyıldır tamirat geçiriyor(!! Bu da diplomatik yaramızdır.)

BoraN
09/06/2005, 21:31
Yaa ben bu siteyi 4 yıldır biliyorum. Hala daha oylama aşamasında. Ayrıca önceden Unesco desteği vs vardı. Şimdi tamamen ticari bir kalıba girmiş. Önceden gönderilmiş olan oylar ne oldu acaba?

Açıkçası pek ciddiye almıyorum artık bu siteyi, yada bu oluşumu diyeyim...

iNFeRNuS
09/06/2005, 23:58
Hakket ya bende başta anlamadım adam "6-digit code" gir diyo. Ulan ne kodu ne kodu derken bir baktım adamlar telefonla kod istiyorlarmış. Yani türkiye'nin bu binyılda şansı yok bir harikasının olması için. Ayrıca Ayasofya'yı seçsek n'olcak ki zaten yüzyıldır tamirat geçiriyor(!! Bu da diplomatik yaramızdır.)

+1.zaten ayaspfya bizim eserimizde değil.Sadece bizim topraklarımızda yer alıyor.Bir Edirne'li olarak Selimiye Camii'ni tercih ederdim :)

mawera
13/06/2005, 21:25
+1.zaten ayaspfya bizim eserimizde değil.Sadece bizim topraklarımızda yer alıyor.Bir Edirne'li olarak Selimiye Camii'ni tercih ederdim :)

mawera
13/06/2005, 21:34

Ayasofya Fatih Istanbulu aldiktan sonra hosgörü ve Osmanlinin temsili olmustur.Tarih ve tarihi eser sadece yapanin degil onu yasayanindir.Ayasofya bana göre hala süregelen haksizliklarin hüzünlü sahididir.Ayasofyanin yapilmis bir hatadan sonra hala zincirli olmasida milletce tepkisizligimizin cok aci bir örnegidir... :aglama:

sigma
13/06/2005, 21:54
Hocam bende dediğin meseleye değinmek istedim aslında. Ayrıca bu adamların amacı belli. Bakın diğer esere van'da bir kilise adını bile duymadım. Bunlar emperyalist dünyanın küçük taşları. Önemsiz gibi gözüküp ummadığınız yerde karşınıza çıkıyor.(örn. : apo'nun bizde oluşunun başa bela olması.)

sis651
20/06/2005, 14:42
Bence şu an dünyada o eski yedi harikanın yerini tutacak yeni harikalar yok.Ama bu eski harikalardanda bugün ayakta olan kaç tane var?Ama 70milyonluk ülkemizi düşünürsek aslında gayet şansımız var.Ha bide bu telefon faturasına ayrı bir eklenti yapmasın.

BlackMoon
28/06/2005, 18:30
Ben karadenizliyim, bence dünyanın 8. harikasıda burası.Ormanıyla,deniziyle,kumsalıyla,güneşiyle tam bir cennet misali.Yaşadığım yer ise Zonguldak.Ziyaret etmek isteyenler buyursunlar görsünler.

Ansugo
29/06/2005, 09:37
Bence dünyanın tek harikası var o da benim. Başka bir harika göremedim şimdiye dek. Piramitmiş, camiiymiş, bağmış, bostanmış, heykelmiş... Cansız insan ürünü şeyler. Burada aslanlar gibi ben varken yanımdam bile geçemezler.

Geyik dozajı : Upper intermediate

b.urcu.m
30/06/2005, 00:49
yok ya demek kendine bukadar güveniyosun herhalde afrodit'in 100'üncü göbekten torunusun...

ALEXrunaway
11/07/2005, 23:19
Ben karadenizliyim, bence dünyanın 8. harikasıda burası.Ormanıyla,deniziyle,kumsalıyla,güneşiyle tam bir cennet misali.Yaşadığım yer ise Zonguldak.Ziyaret etmek isteyenler buyursunlar görsünler.

bence sekizinci harika 'WC' dir.. . çünkü bu alemde harikaların varlığı için kimse Allaha bu kadar şükretmedi.. . : ) insanoğlunun yapmış olduğu en harika yapı.. ne tasarım dehalığı istiyor ne mühendislik zekası.. . sanki cennetten inme gibi.. sanki...sanki...

cappytoi
12/07/2005, 18:32
tuvaletle bu kadar içten bir bağ kuran birini daha görmemiştim açıkçası... :)