Tam Sürümünü Görmek İçin : xp prof. kendi kendine resetliyor
Bilgisayarım kendi kendini resetliyor. Tamire götürdüğümde bana fanda bir sorun var dediler ve fanı değiştirdiler. Ama sorun değişmedi ve fan çok fazla çalışıyor.Fanın sesi kulaklarımı çınlatıyor. Tekrar tamire götürdüğümde bana dediler işletim sistemindebir sorun var lisanslı olması gerekiyor ve virüs programı gerekiyor. İşte gitti sana 250 300 YTL.
Kasayı aldığım gibi başka bir tamirciye götürdüm orada da bir şey bulamadı. Nedir, neyden dolayı bilgisayar kendi kendini formatlıyor.
kendi kendini resetlemesi geniş bir problemdir
anakart ,işlemci,ram yada fazla ısınma buna sebep olabilir tek tek denenip bakılması lazım
kendi kendini formatlıyorsa Harddiskte bad sector yada başka bir sorun vardır
çözüm için hardiskinizi birden fazla bölüme ayırın ve farklı bölümlere kurmayı deneyin
(öreneğin c: yerine d: sürücüsüne )
karavanabatu
09/06/2005, 12:09
Aynı sorun benim kuzende de var.Onda da bağırıyor.İçine tarktör kaçmış gibi.Adama götürdük bulamadı.Onda da oyun oynarken oluyor reset.Bi de cd takınca çok bağırdıktan sonra bazen donuyor.Çözüm yazarsanız sevinirim
Arkadaşım bence sen makinayı at gitsin,ona vereceğin parayla yeni bi tane alırsın
karavanabatu haklısın aynen öyle oluyor. Sanki traktör çalışıyor makinenin içinde.
apo29 makineyi at demesi kolay ama 1 milyar para verdim öle kolay mı. Ver 1 milyar atayım yenisini alayım.
Gurhan anakartta bir sorun olsaydı eyer bilgisayar hiç açılmazdı diyorlar tamirciler. evet fazla ısınma buna sebep oluyor diyebilirim çünkü çok fazla ısınmıyor makine
Çözüm olarak ne yapmak gerekiyor?
wolverin
09/06/2005, 15:56
birde şurayı okursan belki bir faydası olur.
http://www3.ca.com/securityadvisor/virusinfo/
vermiş olduğunuz bu sayfa açılmıyor
başka bir şekilde yardımcı olabilecek bir arkadaş var mı?
teddmcload
09/06/2005, 20:57
reset atmasının en büyük sorunu ısınmadır. bence ısınma üzerinde durmalısın. işlemci üzerindeki fanın işlemci ile arasında termal sıvı vardır. bu sıvı doğru olarak sürülmüş olmalıdır. bu dahi kontro etmelisin.
Evet bende öyle düşünüyoırum en büyük ısınma olsa gerek çünkü makine çok fazla ısınıyor. Makine traktör gibi çalışıyor valla nasıl halledecez yaw bu problemi. BİOS ayarlarından baktığımızda CPU sıcaklığı normalde bildiğim kadarıyla 30-40 derece arası olması gerekiyor diye biliyorum ve 50 dereceyi geçmemesi gerekiyormuş sanırım.
Ama benim makine valla 70 lere 80 lere dayanıyor böylede bir şey var yazayım dedim sizce ne olabailir?...
bu resetleme genellikle
1- Kasada şase, kaçak vardır, topraklama yapmıyordur.
Kontrol kalemi ile boyasız bir yerden test et.
2- power kablosuna ve giriş çıkış yerlerin bak.
3- Ana kart ile kasa arasına ince kauçuk yerleştir
4-powersuply kontrol et
5- bios ayarlarına bak, güncelle
-------------------------------------
kasa içinden gelen gürültü için.
1- kasayı aç
2- powersuply i sök, içindeki fanı çıkar ve 1 damla makina yağı ile milini yağla
3- işlemci fanını aynı şekilde temizle ve yağla
4-kasa fanını sök, tozunu temizle, milini yağla,
5- ekran kartı fanını sök aynı şekilde temizle yağla
karavanabatu
11/06/2005, 15:24
Bizde de genelde oyunlarda oluyor.ASUS çok fazla ısınıyor diye duyduk.Ondan olabilir mi?Ama o kadar kullanıcı var.Sadece oyunlarda oluyor ve normal de çalışırken de çok bağırıyor......
tamirciye bilgisayarı götürdüğümüzde bir porogra kurdu ve şunları söyledi...
CPU takma adı: Presscot bunu değiştirmek gerekir dedi. ve ayrıca
L1 trace önbellek 12K Instructions
L1 veri önbellek 16 KB
L2 önbellek 1 MB (on-die, ECC, ATC, Full speed)
Burada bana söylenen L2 önbellek çok fazla ve 1 MB değilde 512 kb olmalıymış. İşlemciyi değiştirisen sorun giderilebilir diyor.
Siz ne düşünüyorsunuz acaba?
Ayrıva başka biriside işletim sitemi lisanslı olmadığı için işletim sistemini lisanslı olması gerekiyor diyor
Sizce ne yapmak gerekiyor?
teddmcload
11/06/2005, 21:32
1 mb değil de 512 kb mı olmalı imiş?
sen bir daha bu bilgisayarcıya gitme. 1 mb olması son derece normal. benim kullandığım laptop'ta da 1 mb L2 önbellek var ne olacak? üstelik o belleği oraya koyan intel.
ha bu arada dothan işlemcilerde 2 mb L2 önbellek var. senin bilgisayarcı bu durumda ne der acaba?
işletim sisteminin lisanssız olması bu tip problemler oluşturmaz.
işlemciyi değiştirmene gerek yok kalsın bence güzel bir işlemci. işlemcinin değiştirilmesi önerisi son derece saçma ve mantıksız.
bence sen Reti'nin deiği yolu izle. orada ayrıntılı olarak ne yapman gerektiği yazılı. problem büyük ihtimalle ısınmadan kaynaklanıyor.
doomWAVE
11/06/2005, 21:46
tamirciye bilgisayarı götürdüğümüzde bir porogra kurdu ve şunları söyledi...
CPU takma adı: Presscot bunu değiştirmek gerekir dedi. ve ayrıca
L1 trace önbellek 12K Instructions
L1 veri önbellek 16 KB
L2 önbellek 1 MB (on-die, ECC, ATC, Full speed)
Burada bana söylenen L2 önbellek çok fazla ve 1 MB değilde 512 kb olmalıymış. İşlemciyi değiştirisen sorun giderilebilir diyor.
boyle soyleeyen herifler bilgisayarcıyım diye geçinior, siz aldanıp gitmeyin yawss bunlara...
Bakın Arkadaşlar. Size Benden bir tavsiye. Sorulara Cevap Şeklinde;
1- CPU dan kaynaklanıyor.
Hayır: CPU dan kaynaklanmıyor. CPU dan kaynaklanıyor olsaydı makina açılmazdı. İşlemci ya çalışır yada çalışmaz.
2- RAM den kaynaklanıyor.
Hayır: RAM den kaynaklanan problemleri sıralarsak, Durup duruken karşınıza çıkan mavi BELLEK DÖKÜMÜ hataları veya tem DIMM ram ise hiç açılmaz BIOS kısa ve uzun süreli öter.
3- Anakarttan Kaynaklanıyor.
Evet/Hayır: Anakarttan kaynaklanıyor olabilir. Bunun sebebi makina P4 ise, P4 lerde ekstra +12V beslemesi vardır, Onun yetersizliğinden kaynaklanıyordur. Veya OEM Anakartı size kesinlikle satmışlardır, gidip değiştirirsiniz.
4- Antivirus-İşletim Sisteminden Kaynaklanıyor.
Hayır: Antivirus Donanıma erişecek kadar kaynak sahibi bir uygulama değildir. İşi ne ise onu yapar. İşletim Sisteminin Lisanslı/Lisanssız olması diye birşey yoktur. Bütün Hepsi Lisanslıdır, Ama Siz onun bir kopyasını kullanıyorsunuzdur.
5- POWER SUPPLY dan kaynaklanıyor.
EVET: Kesinlikle Power Supply ınızda sorun var. 10$ lık kasaların içinde çok büyük teknolojiye sahip Güç Kaynaklarını bulunmuyor. Bu Durumda makinanıza acımanız gerekiyor. Makinanın Durup dururken kapanması, resetlenmesi, Kendi Kendine açılması, Arkasındaki fişi takar takmaz açılması ve buna benzer sorunların cevabınca Bizim güç kaynağımız yatıyor. 30 YTL Servis ücreti, Bilmem kaç para Cart Curt ücreti ödemeyin, Gidin Araştırın Kendinize Minimum Çapta kalite çerçevesine sahip büyük ücretli olmayan bir Power Supply alın, Makinanızı güle güle kullanın.
Bunu Tavsiye diye geçmemdeki Sebep, Bir Hizmet Firmasında Bulunmam. Ben Sorunun Cevabını Söylerim, Arkadaşlarım Onu Yapar. Sizin Güç Kaynağınız Bozuk. Tek bir Sorun, Çok Güzel. Ama Ben Hergün 20 kişi ile görüşsem ve 20 kişininde Güç kaynağı sorunu olsa, Benim için 20 Farklı Güç Kaynağı Problemi Yapar. Onun için tavsiye verdim. Okumak-Uygulamak sizin bilinçliliğinize kalmış. Kolay Gelsin.
mavituna
17/06/2005, 14:50
windows kapatılırken bir uyarı karşınıza çıkıyormu acaba. windows kapatılacak 30 dan geriye doğru sayıyormu acaba.
eğer böyle bir durum varsa dosya adını google a yazınç update i çıksın.
son günlerde win 2000 ve win xp de böyle bir durum var
eklentisi.
KB835732 dosyası. onu da www.microsoft.com da aratarak yükleyebilirsiniz
İyi çalışmalar..
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.