PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : xp açılırken

Pco
08/06/2005, 18:49
Abiler ilk once anlatıyım olayı

Ben hdd min D: surucusune 2. 1 xp kurdum ve acılırken soruyor hangisine girincen diye sonra ben bunu sildim D: surucusune format attım ama bilgisayarım acılırken yine o basta soruyor hangisine giricen diye

Bende C: giriyorum D: xp olmadıgından girilmiyor ben bu basta acılırken soru olayını nasıl kaldırırım.

Okuldan arkadaslara sordum bilgisayarımın uzerinde sag tıkla ozlelikler de
ordan baslangız ayarlarına git dediler vs.. ben bunu yaptım ve restart cektim bilgisayar acılmadı :D format atmak zorunda kaldım attım formatı hala ole duruyor basta soruyor

Bu baslangıc bilmem neyi

[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOW S
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(3)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect

burdan bişey mi silecez? ben sildim acılmadıydı(multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(3)\WI NDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect)

teşekurler

Gurhan
08/06/2005, 19:14
bilgisayarim > özellikler > gelişmiş > başlangıç ve kurtarma >
buraya gelip

işletim sistemi seçeneklerini gösterme süresi diye bir seçenek var onun karşısında ki kutucuğu boşlatırsan birdaha sormaz

(default işletim sistemi olarak d: sürücüsüne yüklü işletim sistemini atamalısın)

wooodini
08/06/2005, 20:27
tarih tekerürlerden ibarettir... misal ...

Mr_MOON
08/06/2005, 22:39
woodini ne demeye çalıştın anlamadım ama neyse arkadaş senin soruna döniyim. C: sürücüsünün içinde bir sistem dosyası olarak boot.ini die bi dosya var zaten vermişin onu da onun içinden multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(3)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect ahan bunu silmen gerekir ama sen zten sildim demişsin format atınca sorununun düzelmesi gerek yanlışlıkla yükseltme yapmış olabilirmisin bilmiorum ama Gurhanın dediğini yap olmadı c yede d yede bas formatı olsun bitsin hatta fdisk çek daha garanti olur

Pco
09/06/2005, 21:08
Abi tamam yaptım 0 attım acılıstaki zamanı oldu cok saolun :)

wooodini
10/06/2005, 18:07
yok öle bişi demek istemedim... sadece bu konuyla ilgili çok forum başlığı var onu belirtmeye çalışmıştım...