PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : HDD klasör seçerken neden çok bekliyorum...

kursad
08/06/2005, 18:33
2 adet seagate 120 gb'lık sata hdd aldım ve bunları raid 0 olarak birleştirdim. Dosya sistemini NTFS yaptım. Bu sata dizisini 60,80,80 gb lık 3 partition'a böldüm. Sistemde başka hdd yok.

Sorun şu, yaklaşık 45.000 adet dosya/klasör içeren ve 16,7 gb tutan bir klasör var. Bu klasörü seçmek için üzerine tıkladığımda yaklaşık 4-5 saniye kadar bekliyorum. Aynı şekilde yine çok fazla dosya içeren klasörlerde bu beklemeyi yaşıyorum.

Aynı klasörler önceki hdd'de (120 gb PATA) de vardı fakat bu sorunu yaşamıyordum.

Konu hakkında bilgisi olanların yardımına ihtiyacım var...

kursad
09/06/2005, 13:59
Klasörlerdeki ortak görevleri kapattığımda sorun ortadan kalkıyor. Sorunu yaşadığım partitionun rootu bir müzik klasörüymüş gibi belirlenmiş. Bunu değiştiremiyorum. Herhangi bir klasörde yapılabiliyor fakat root klasörünü değiştiremiyorum. Bu nasıl değiştirilir?

Not: Konu tamamen Windowsla ilgili gözüküyor, gerekli yere taşınabilir.

turker
10/06/2005, 18:11
klasörün özelliklerine girdiğinizde "gelişmiş" butonuna tıklayın. "klasör arşivleme için hazır" ve "hızlı dosya araması için dizin oluşturma...." seçiliyse bunları kaldırın. burayı kapatıp "özelleştir" tabına geçin. en üstte "bu klasör türünü şablon olarak kullan" kısmından "belgeler" i seçin.

kursad
11/06/2005, 10:19
türker hocam, söylediklerini uyguladım fakat nafile. Partitionun root'u müzik klasörü özelliğini almış, ben bunu kaldırmak istiyorum fakat root windows altında bir klasör olmadığından özelliklerine giremiyorum. Bunu nasıl çözebilirim.?

turker
11/06/2005, 14:45
.. Partitionun root'u müzik klasörü özelliğini almış, ben bunu kaldırmak istiyorum fakat root windows altında bir klasör olmadığından...

Roottan kastın nedir onu anlayamadım....

kursad
11/06/2005, 14:48
Root'tan kasrım direk partition. Yani D: bölümü açınca ilk karşıma çıkan yer, diğer tüm klasörlerin bulunduğu yer. ya da D:\ diye ifade edeyim. Burası klasör olmadığı için klasör özellikleri diye birşey de yok. Fakat müzik özellikleri aktif. Ortak görevini değiştiremiyorum ya da iptal edemiyorum.

turker
11/06/2005, 15:06
xp pro kullanıyorsun sanırım, bende "ortak görevler" diye birşey yok çünkü.

denetim masası->yönetimsel araçlar->bilgisayar yönetimi->soldan menüden disk yönetimine geçip dene....

kursad
14/06/2005, 14:29
Disk yönetiminde de bununla ilgili birşey yok. Root tan nasıl kaldırılıyor ya da değiştiriliyor şu ortak görevler? Bir türlü çözemedim.

momozilla
14/06/2005, 22:42
bütün gizli ve korunan işletim sistemi dosyalarını gözükür yap, ana dizinde muhakkak bir yapılandırma dosyası vardır, onu sil.

ortak görevlerin tamamını kapatmak için:
bilgisayarım sağ tuş>özellikler>gelişmiş>performans>ayarlar>gelişmiş efektler>klasörlerdeki ortak görevleri kullan bu tiki kaldırabilirsin

ve bence herhangi bir klasöre geç şeklini şemalini ayarla, sonrada araçlar>klasör seçenekleri>görünüm>bütün klasörlere uygula yapmalısın

umarım işine yarar.

kursad
15/06/2005, 09:47
System Volume Information ve recycler adında 2 klasör var. Bunlardan ilkine erişemiyorum. Zaten desktop.ini gibi bir dosya da yok.

ve bence herhangi bir klasöre geç şeklini şemalini ayarla, sonrada araçlar>klasör seçenekleri>görünüm>bütün klasörlere uygula yapmalısın
bunu da denedim ama nafile.

Ortak görevleri kapattım, oh be böyle daha iyi :)

sis651
20/06/2005, 15:01
System Volume Information Windowsun sistem geri yükleme dosyalarını sakladığı klasördür.Recyclerda geri dönüşüm kutusu.