PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : su damlası ve yıldız efecti

ysfm
07/06/2005, 12:24
photoshopta en çok lazım olan ve maalesef bulamadığım su damlası efectini nasıl yapıyoruz arkadaşlar bilen warsa yardımcı olabilirmi.hain kutu colaların üstündeki su damlası varya bi reklam çalışıyorum ama bardağın üstüne buzluktan çıkmış havası veremiyorum.bide logonun yanına yıldız koyamıyorum yardımlarınızı bekliyorum

o-z-a-n
07/06/2005, 12:46
http://forum.ceviz.net/showthread.php?s=&threadid=4365

iNFeRNuS
07/06/2005, 13:04
Arkadaşım öncelikle efekti uygalayacağın resmi açacaksın ve daha sonra yeni bir layer yapacaksın.

Daha sonra yeni layer seçiliyken eliptical marquee tool ile küçük bir daire çizeceksin.(BKNZ:resim 1)

Sonra gradient tool 'u seçip seçtiğin daireye uygulamalısın ancak arka plan renginin siyah foreground'unda beyaz olduğunu kontrol et ve uygula(BKNZ:resim 2)

Seçili alanı deselect yaptıktan sonra blending mode 'u overlay'a ayarlıyoruz.Bunuda yaptıktan sonra resim3-4'teki ayarları uyguluyoruz.(Bknz:resim 3 - 4)

Damlanız resim 5'teki gibi görülmeli.

bundan sonra işimiz biraz daha bizim yeteneğimize kalıyor.Burada arka plan rengini beyaz foregroung rengini'de siyah'a çeviriyoruz ve elimize 5-6 px büyüklüğünde bir fırça alarak damlamızı daha gerçek bir hala dönüştürüyoruz.Bunun için resmimizi büyültüp damlamızsın sol üst kısmına darbeler uygulayacağız.

Sonuç aşağıdaki gibi oLmalı;
http://img222.echo.cx/img222/6008/resim60at.jpg
-----------------------------------------

Yıldız efekti için hazır fırçalar kullanmalısın.

iNFeRNuS
07/06/2005, 13:21
Yıldız olayını custom shape tooL 'la yapabilirsin bu arada.Aşağıda bunu kullanarak yaptığım bir resim mevcut. :kuul:

ysfm
07/06/2005, 13:52
çok teşekkürler su damlası yapmayı vesilenizle başardım.ancak sevgili infernus kasdettiğim yıldız hani ışıltı gibi olurya o dur.yol gösterirsen teşekkürler

iNFeRNuS
07/06/2005, 14:00
İstediğin yıldızları tam olarak anlayamadım bir örnek gösterirsen yardımcı olabilirim.

ysfm
07/06/2005, 14:04
ya hani bulaşık deterjanlarında tabak ışıldarya o efectten bahsediyorum.resim olarak göndericemde pc kilitleniyo ikide bir

ysfm
07/06/2005, 14:05
bu arada su damlası efecti için çok teşekkürler

iNFeRNuS
07/06/2005, 14:06
Aşağıda bir örnek verdim eğer bunu kast ettiysen nasıl yapacağını anlatabilirim.

iNFeRNuS
07/06/2005, 14:15
Öncelikle line tool 'u alıyoruz ver çapraz Shift'ê basarken çapraz bir çizgi çiziyoruz.(bknz:resim1)Ben 3 px'lik bir kalınlık kullandım.

Daha sonra Filter>Blur>Motion Blur Angle -45 / Distance 100 yapıyoruz ve OK diyoruz.Resim 2'deki bir görüntü elde etmiş olman gerek.

Layer'imizi kopyalıyoruz(Duplicate Layer[ctrl+j]) ve kopyaladığımız layer'e Flip Horizantal diyoruz.Yavaş yavaş yıldızımız ortaya çıkmaya başladı.(Resim 3)Layerleri birleştiriyoruz.(Ctrl+E)

Blending Options > Resim 4 teki ayarları uyguluyoruz.

Güzel bir parlaklık efekti elde ettik.Son basamakta iki seçeneğiniz var isterseniz Filter > Render > Lens Flare (105 mm) basamağını takip ederek resmimizin ortasına parlaklık ekleyebilir ya da yumuşak fırçayı kullanrak resmin oratasına 40px'lik bir darbe vurabiliriz.

Benim yaptığımın son halini aşağıda görebilirsiniz.

Saygılar...

ysfm
07/06/2005, 14:31
yaaa varyaa çok teşekkürler.tam olarak bu işte.

iNFeRNuS
07/06/2005, 14:32
Sorun değil YSFM.Çalışmalarının güzelliği benim için en büyük teşekkürdür.

Saygılar...

doomWAVE
08/06/2005, 12:14
lensflare efektini istemiş sanırım arkadas, filter-render-lens flare diye bi komut var istersen buradanda bi dene.

iNFeRNuS
08/06/2005, 13:46
Arkadaşım lens flare'dan bahsetmiyor yukarda açıkladık zaten her şeyi dallandırmasanız olmaz mı?

TruTh
15/06/2005, 09:43
ne diyimki abicim. elinize kolunuza sağlık...