PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Reset ve kitlenme bulamıyorum yardım :)

Okan
06/06/2005, 06:26
Merhaba Arkadaşlar,
Sistemimde öyle bir sorun varki bir türlü tespit edemiyorum.

windows açık bir şekilde kullanırken 3 - 4 saate bir ekrandan görüntü tamamen gidiyor yani monitör off duruma geçiyor. Monitörle ilgili bir sorun değil farklı monitörde denedim.

Bazen yine windows açık iken ekran görüntüsü çizgiler halinde kitleniyor ve bilgisayarda kitleniyor bu durumda biraz virüs var ihtimali ile format bile attım fakat yine aynı durum.

Bazı zamanlar ise bilgisayarı açıyorum normal çalışıyor ancak ekrana hiçbir görüntü gelmiyor.
Ardından bilgisayarın pilini çıkarıyorum ve fişi çekip 5dk bekledikten sonra pili takıyor ve açıyorum makina normal çalışıyor bu durumda işin içine bord yada daha çok bios arızası ihtimali takılıyor kafama.

Ekran kartımın arızalı olduğunu düşünüyorum ? Buna göre eğer bios sağlam ise yeni bir ekran kartı almak durumundayım siz ne düşünüyorsunuz arkadaşlar sizce ne yapılmalı yoksa farkında olmadığım tam tersi bir arızamı mevcut ?

Saygılar Sevgiler ...

acemi
06/06/2005, 10:31
* isinma problemi olabilir

* usb mouse mu kullaniyorsun?

* kartlar arasinda uyumsuzluk olabilir. Ornegin anakart ve ekran karti arasinda...

iNFeRNuS
06/06/2005, 11:12
Sistemini tam olarak yazarsan daha iyi olur.Benimde teorilerim şunlar;

-Bios güncellemesi yapmak gerekebilir.
-Ekran kartında sorun olabilir.
-çok düşük bir ihtimal HDD'de sorun olabilir.

Okan
06/06/2005, 23:57
- USB mouse kullanıyorum. (evet son 1 aydir usb den bagliyorum.)
- Kartlar arasında uyumsuzluk olabileceğini düşünmüyorum çünkü daha önce 1 yıl boyunca ekran kartı ve anakart uyumlu çalıştı ikiside gigabayte zaten.
- hdd sorun olmadigindan eminim yeni disk almistim hic kullanmadim onu taktim yine ayni.
- Ekran kartinda isinma olabilir veya anakartta buda büyük bir ihtimal

Biosumu nasil güncellerim öncelikle biosun ne model olduğunu nasıl öğrenebilirim ?

turker
07/06/2005, 00:40
Bios falan güncellemeye geçmeden önce diğer tüm pcı kartları çıkartıp sadece bilgisayarın çalışması için gerekli olan parçaları (Anakart,işlemci,ram,ekran kartı,hdd,klavye,mouse,monitör.) takıp ufak bir test yapmanızı öneririm. HDD, Ekran kartı ve ram (mümkünse işlemci de) değişikliği yapıp sistemin aynı hatayı verip vermediğini deneyin. Hata hala devam ediyorsa anakartla ilgili bir problem olma ihtimali çok çok yüksek, zaten ona benzer bir problem yaşıyorsunuz.

anakarın modelini öğrenip sitesinden son sürüm biosu çekip kurabilirsiniz. Anakart üreticilerinin sitelerinde nasıl kuracağınız anlatılıyor, takıldığınız yer olursa yardımcı oluruz.

iNFeRNuS
07/06/2005, 13:11
- USB mouse kullanıyorum. (evet son 1 aydir usb den bagliyorum.)
- Kartlar arasında uyumsuzluk olabileceğini düşünmüyorum çünkü daha önce 1 yıl boyunca ekran kartı ve anakart uyumlu çalıştı ikiside gigabayte zaten.
- hdd sorun olmadigindan eminim yeni disk almistim hic kullanmadim onu taktim yine ayni.
- Ekran kartinda isinma olabilir veya anakartta buda büyük bir ihtimal

Biosumu nasil güncellerim öncelikle biosun ne model olduğunu nasıl öğrenebilirim ?Anakart modelini sandra ve ya everest adlı programlardan öğrenebilirsin.

PsyX
07/06/2005, 14:22
...
Bazen yine windows açık iken ekran görüntüsü çizgiler halinde kitleniyor ve bilgisayarda kitleniyor bu durumda biraz virüs var ihtimali ile format bile attım fakat yine aynı durum...

Aynı durum ile karsilastim. Sorun ekran kartinda.

Okan
08/06/2005, 06:22
Evet Sorun Ekran Kartındaymış test ettim. Yeni bir ekran kartı satın aldım. Zaten 256 ya geçme vakti gelmişti. :) Teşekkür ederim arkadaşlar yardımlarınız için.