Tam Sürümünü Görmek İçin : Photoshop kalpazanlara göre değil (mi?)
Baştan söyleyeyim para sahteciliğiyle işim olmaz :)
Geçenlerle bir döviz bürosu için broşür tasarımı yapıyordum. Broşürde TL, YTL ve Euro banknotların küçük resimleri olacaktı. PS ile paraları taramaya başladım (PS içinden twain uyumlu tarayıcı ile). YTL ve TL leri taradım, küçülttüm ve broşürdeki yerlerine koydum. Sıra Euroları taramaya geldi. Bir de ne göreyim. Ekteki resimdeki mesajla karşılaştım. Bu mesaj kutusunda "information" a tıklayınca http://www.rulesforuse.org/pub/index.php?lang=tr linke yönlendirildim.
Başka bir programla taramayı yapıp PS'de açmayı denediğimde de dökümanı açmıyor ve yine aynı uyarıyı veriyor.
Banknotun taranması konusunda 2 durum sözkonusu.
1- Program banknotları nasıl tanıyor? Muhtemelen banknotun imaj bilgilerini biliyor.
2- Banknotların üzerindeki hologramlardan imajın bir banknot olduğunu algılıyor. Keza TL ve YTL lerde bir hologram yok. (USD ile deneme yapmadım :)
Şimdi durum ortada. Euro PS ile işlenemezken bizim liramızı rahatlıkla tarayıp en ince detayına kadar görebiliyoruz. PS nin bu şaşırtıcı özelliği neden bizim paramızı desteklemiyor? Değeri düşük olduğu için mi ? :)
Yönlendirilen sitede CDS sistemi Türkçe dilinde de olmasına karşın ülkemizin para biriminin bu kategoride olmaması üzücü.
www.rulesforuse.org/pub/index.php?currency=eur&lang=tr sayfasında en altta "Elektronik ortamlarda" başlığı altında bir kaç bilgi var.
ABD Doları görüntüleri:
http://www.moneyfactory.com/section.cfm/4
EURO görüntüleri:
http://www.ecb.int/bc/html/hires.en.html
ALEXrunaway
31/05/2005, 14:13
hayretlik bi olay ilk defa duydum valla. ama sanırım avrupa birliği ülkelerinin paralarını desteklemesi olağandır. Çünkü bildiğim kadarı ile avrupa birliği üyelerine dahil bir ülkenin yazılım firması çıkardığı yazılımı diğer avrupa birliği üyelerinin lisanında da çıkarmak zorunda.. her halde olayda bu yönde bir durum var.
ki bizde avrupa birliğine dahil değiliz.. . ama her halde olsaydık böyle bir sorun olmazdı olsaydı da bir Türk kalpazanı için pek bi sorun teşkil etmezdi diye düşünüyorum.. .
EURO görüntüleri:
http://www.ecb.int/bc/html/hires.en.html
Türker buradaki euro imajlarını (.jpeg dosyaları) PS de açmayı denedin mi :)
Bu arada birkaç deneme yaptım...
1- Corel'de açtığım Euro'yu export ettim ve ps de açmayı denedim. Yine aynı dialog penceresi ile karşılaştım. Demmekki dosyanın içinde banknot olduğunu belirten bir tag falan yok (ki scanner'den tarama yapılınca da aynı şey sözkonusu)
2- Hologramı silip yine export ettim. PS yine açmadı. Demekki hologramla da alakası yok.
Muhtemelen PS euronun neye benzediğini biliyor, her dökümanı açarken de bu denetimi yapıyor. Eğer durum böyle ise dosyaları açarken bir miktar performans kaybına maruz kalıyoruz :D
PS 7.0 için geçerli değil :).Belki PS Cs ondan yavaş :P.
kubilay aka
31/05/2005, 18:56
evet bu photoshop 8 ile gelen bir özellik daha alt sürümlerde olmaması gerek sanırım. cs piyasaya çıktığında ecnebi bi forum sitesinde okumuşrum. cs den alt sürümlerde deneyen oldu ben uninstall edeli çok oldu
kubilay aka
31/05/2005, 18:58
bu na benzer bazı özellikler daha alt sürümlerde vardı resimler coprigth lı resimler için
Ben hala 7.0 dan vazgeçmemeye kararlıyım :).7.0 da böyle bir şey yoq.Yane kalpazanlık yapacak olan 7.0 dada yapar :D.
PS CS2' de ise ekte göndermiş olduğum diyalog penceresi geliyor. Fakat bir fark var. "Cancel" butonu yerine "OK" butonu var. Yani OK'ye basıp imajı açabiliyorsunuz. Sadece yazdıramıyorsunuz.
Şimdi durum ortada. Euro PS ile işlenemezken bizim liramızı rahatlıkla tarayıp en ince detayına kadar görebiliyoruz. PS nin bu şaşırtıcı özelliği neden bizim paramızı desteklemiyor? Değeri düşük olduğu için mi ?
Yönlendirilen sitede CDS sistemi Türkçe dilinde de olmasına karşın ülkemizin para biriminin bu kategoride olmaması üzücü.
hayretlik bi olay ilk defa duydum valla. ama sanırım avrupa birliği ülkelerinin paralarını desteklemesi olağandır.
Bu olayi, "ozellik" diye nitelendirip bizim paramiz icin de bu destegin(!) olmamasini uzucu bulmaniz cok ilginc. Bir suru insan ozgurlukleri kisitladigi icin Photoshop'a ates puskururken sizden boyle bir tepki gelmesi, ne kadar uysal/saf bir millet oldugumuzun bir ornegi herhalde.
Bu olayi, "ozellik" diye nitelendirip bizim paramiz icin de bu destegin(!) olmamasini uzucu bulmaniz cok ilginc. Bir suru insan ozgurlukleri kisitladigi icin Photoshop'a ates puskururken sizden boyle bir tepki gelmesi, ne kadar uysal/saf bir millet oldugumuzun bir ornegi herhalde.
Özgürlük yasadışı faaliyetlerde bile serbest olmak değildir.PS üreticileri bir nevi bu yasadışı olayın önüne geçmeye çalışmış.Eğer başarılı oldularsa ne mutlu onlara.
iNFeRNuS
06/06/2005, 11:06
Gerçekten çok şaşırtıcı bir teknoloji.Ama iyi kalpazan PS kuLLanmaz.Direk matbaa işine girer :)
Sana söylüyüm A4 ' e basılan parayı yutan salaklar mevcut.
iNFeRNuS
08/06/2005, 13:52
Sana söylüyüm A4 ' e basılan parayı yutan salaklar mevcut.
Yorum Yok.
Aslında bu konu hakkında hiç yorum yapmamak daha iyi belkide...
Türk parası editleniyorsa avroda editlenir diyorum...
Ekteki gifler bende sorunsuz açılıyor ama diger resimlerde bende de aynı hatayı veriyordu.. Başka amaçla avro resimleri arıyordum bütün hepsini buldum ve ps de açılıyor sorun çıkarmıyor.
niyetimiz tabi kalpazanlık degil ama önlem alınmış güzel ama sanırım gif formatında bir açık var
eselioglu
22/06/2005, 01:02
Gimp'i Dene. Açık kaynak. Biraz karışık ama çok uzman. photoshop un yaptığı herşeyi yapıyormuş. ( ben henüz okadarını çözemedim ama ) Linux focus un sayılarında ( türkçe ve ingilizce ) bayagı döküman var.
:uyku: :uyku:
bütün pscilere günaydın. adam akıllı bir grafik tasarımcısı bile bulunmayan güzel ülkemin insanları ps te "euroyu nasıl açarız yok yok biz açamayız yaw" derdine düşmüş. AÇILAMAYACAK İMAJ MONTAJLANAMAYACAK "ÇİRKİNLİK" YOKTUR
:uyku: :uyku:
kubilay aka
22/06/2005, 09:39
offffffffffffffffffffffffffffffffffff bu konu niye gereksiz yere uzatılıyo yaaaaaa
[QUOTE=EseW]:uyku: :uyku:
bütün pscilere günaydın. adam akıllı bir grafik tasarımcısı bile bulunmayan güzel ülkemin insanları ps te "euroyu nasıl açarız yok yok biz açamayız yaw" derdine düşmüş. AÇILAMAYACAK İMAJ MONTAJLANAMAYACAK "ÇİRKİNLİK" YOKTUR
:uyku: :uyku:[QUOTE=EseW]
hani bunun derdine düşmüş degilde bununla işimiz olmuş diyebilirmiyiz.
Birde neye dayanarak hangi kritere göre kime neye göre adam akıllı bir grafik tasarımcısı bile bulunmayan... böyle bir cümleyi kurabiliryorsun..
[QUOTE=kubilay aka]offffffffffffffffffffffffffffffffffff bu konu niye gereksiz yere uzatılıyo yaaaaaa[QUOTE=EseW]
uzamasını istemedigin konuya mesaj yazma.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.