PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Hdd de takılmalar ve Restart

bALTA_
31/05/2005, 12:10
Merhaba arkadaşlar

80 GB hdd var bu disk ikiye bölük c:/d: olarak.Herşey normal fakat d: sürücüsünün içine, klasör açılırken yada seçmek istediğimde takılmalar oluyor klasörün içine girince herşey normal yani sorun, d sürücüsünün içine girdiğimde.Alt klasörlerin de bu takılma olmuyor çok acaiiiip bir sorun tuhaf tarafı iş yerimdeki makinada öyle.Birde çalışırken durup dururken makina reset atıyor ve açılırken siyah ekranda kalıyor ancak biosdan diskleri gösterince açılıyor ama bu sık sık olmuyor tuhaf birşeyler var aceba bunlar bağlantılımı hdd tarattım bir sorun yok, virüs taraması yaptım temiz anlayamadım.yardımcı olursanız sevinirim.

Teşekkürler.

carix
31/05/2005, 20:26
evt bu çak karşılaşılan bi sorun aslında
önce bilgisayarın içini açıp hardiski çıkaracaksın
sonra ide kablosunu promary mastere takacaksın
sonra hardiske yeniden takacaksın ama önce hardisin jumper ayarlarından primary mastera ayalayacaksın
sonra bilgisayarı çalıştır o zaman olur

Gurhan
01/06/2005, 08:56
yüksek olasılıkla bad sector vardır

tam scan disk çekmeyi deneyin

bALTA_
03/06/2005, 10:52
Hayır diskim yeni ve birçok programla tarattım bir sorunum yok ama Caeix dediği cevap olabilr bir denemem gerek teşekkürler.

bALTA_
03/06/2005, 13:10
Bütün sorun klasördeki ortak görevlerden kaynaklanıyor.Ortak görevleri kapatınca sorun düzeliyor fakat bu normal değil tabi olarak.Yeni f disk attım ve bölümlendirdim.İşletim sistemini de yeni kurdum bu arada carix dediğini de denedim fakat işe yaramadı.Virüs olabilir diyeceğim ama norton,avg,avast gibi birçok programla tarattım yok.