PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Yardım etmek sizce ne ????? herkes düşüncesini yazsın

pyromus
30/05/2005, 19:52
Bunu yardım ettiğim bir mesajın altına yazmıştım ama bir başlık olması ve herkesin okuması bence daha iyi olur

Sizce yardım ne demek ???? Yardım sizce sadece soru soranlara sallama biçiminde şunu şöyle yap şunu böyle yap demek mi ??? Ya sizin yardım düşünceniz farklı ya da hiçbirşey bilmiyorsunuz. Çünkü adam gelip buraya bişiy sorunca demekki geçemediği bir yer var ki soru soruyor değil mi ??? ben bile yapamayınca soru sorarım burda ve istediğimin karşılığını tam isterim. çünkü ben size güvenerek buraya yazmışımdır. eğer yardım etmiyorsanız hiçbirşey yazmayın mesaj kirliliği yapmayın. Bazen soru soruyorum. adam bana diyorki şöyle yap böyle yap. Yaw kardeşim onu söylüyeceğine düşündüğün şekilde kodu da yaz ki adamın duasını al yoksa hiç yazma adam senin söylediğini google da arıyarakta bulabiliyor yaaa . Adamın buraya girince tek düşüncesi sorduğu sorunun cevabını alıp yetiştire bilicek mi ??? Allah bilir ne için yardım istiyor. Öğrencisi dir programcısıdır web tasarımcısıdır. herkes bu sayfalarda bişiy bulabilirmiyim diye uğraşıyor arkadaşlar gözünüzü seveyim. Örneğin geçen gün bir öğrenci geldi benden kod istedi hata nerde diye eğer yardım etmeseydim çocuk sınıfta kalacaktı. bunu yapmaya hakkımız var mı onun bizim yüzümüzden sınıfta kalmasına ??? bizim için 10 dk lık bir kod onun hayatını kurtardı. Lütfen biraz daha esnek olun ya hiçbirşey yazmayın ya da istiyene adam gibi cevap verin çünkü buraya gelen kimse salak ve ya hayvan değil. Millet saygıdeğer bir yer olara gördüğü için geliyo. bana destek veren yok mu ala ala . cevaplarınızı bekliyorum

Bozok_T
30/05/2005, 20:01
pyromus bence yardım etmekle başkalarına verilen ödevleri yapmak farklı şeyler.Ben okulu bu yardım yüzünden bitiremedim.Bence ödev olarak verilen konularda fikir verebilirsin ama asla kodları vermemelisinki karşında ki de uğraşıp öğrensin.sınıfta kalma meselesi 1 haftalık yada 3 günlük bir olay değildir.Bir dönem boyunca bu dersi görür ve bir dönem boyunca bu ders ile uğraşması gerekir.Ki böyle yapsa idi senden kod istemez şurda takıldım nasıl halledebilirim derdi.Yardım etmekle kod vermek farklıdır.Kod vermek insanları tembelliğe iter.Son bir şey daha Bilgi paylaşıldıkça güzeldir.

regulus
30/05/2005, 20:10
sanki burda baskalarinin dusuncelerini almak yerine, kendi dusuncelerini baskalarina
empoze etmeye calismissin gibi bir durum soz konusu.

yardim, yardimi isteyenin agzina armutu direk birakmak degildir. burda insanlara kendi
bildikleri dahilinde yardim etmeye calisan varliklarin cogu is/guc sahibi. birisinin;

"ben amerikayi bombalamak istiyorum, bana bomba yapin!" demesi ile;
"ben amerikayi bombalamak icin sunu bunu yaptim, ama surda takildim yardimci olurmusunuz"

demesi farkli seyler. once bu iki farki anlamani oneririm.

ha sen diyebilirsinki benim bu ilk soruya cevap verecek kadar vaktim cok,
kimsenin sana dur/yapma/etme diyecegini sanmiyorum.

Mingitau
30/05/2005, 20:59
Yardım etmek senin anlamadığın şey diyelim en iyisi...

sunny_smiley
30/05/2005, 21:08
if you give a child a fish you feed him for a DAY
if you teach a child to fish you feed him for a LIFE

sen günlük doyurursun anca

Gurhan
30/05/2005, 21:10
Yardım sizce sadece soru soranlara sallama biçiminde şunu şöyle yap şunu böyle yap demek mi ???
evet daha ne yapsın?
istediğimin karşılığını tam isterim. çünkü ben size güvenerek buraya yazmışımdır. eğer yardım etmiyorsanız hiçbirşey yazmayın mesaj kirliliği yapmayın.
yazilan şey senin değilde benzer bir sorun yaşayan başka birinin istediğinin tam karşılığı olabilir ? forumlarda verilen cevaplar sadece soran için değildir kalıcıdır.

Bazen soru soruyorum. adam bana diyorki şöyle yap böyle yap. Yaw kardeşim onu söylüyeceğine düşündüğün şekilde kodu da yaz ki adamın duasını al
böyle bir hizmet alabilmen için karın doyuran şeyler vermen gerekir ve malesef dua karın doyurmuyor

söylediğini google da arıyarakta bulabiliyor yaaa

o zaman forumda konu açması yanlış

Örneğin geçen gün bir öğrenci geldi benden kod istedi hata nerde diye eğer yardım etmeseydim çocuk sınıfta kalacaktı. bunu yapmaya hakkımız var mı onun bizim yüzümüzden sınıfta kalmasına ??
senin sayende sınıftan geçmeyede hakkı yok

sımone
30/05/2005, 21:28
Bende arkadaşlara katılıyorum kod verme olayını biraz tembelleştirici buluyorum. Kod vermeden de yol göstererek daha iyi yardımcı olabilir insanlar. Kendi sınıfımdaki arkadaşlardan örnek vereyim sağdan soldan kod bularak yardım isteyerek projelerini yapıyorlar dersleri geçiyolar sonrada yumurta dayanınca niye biz bişey bilmiyoruz diye hayıflanıyorlar.

PhpX
30/05/2005, 21:39
Arkadaşlar Bu Yazdığım Belki Gene Bu Forumda İstenmeyen Adam Olarak Benim Seçilmemi Sağlayacak Böyle Bir Tabir Var Bu Forumda.. Ama Siz Öğretmenmisiniz ? Bana Bunun Cevabını Yazın ? Ben C Yada Başka Bir Programlama Dili Lise Dönemlerinde Bakmadım Bile Konulara Şuanda Da Uğraşmıyorum Ama İlk Yaptıkları Program Tanıtımı Ve Hemen Hello World ?

Bilmem Anlatabildim Mi ? Varsa Aranızda Öğretim Görevlisi Saygım Sonsuz. Yoksa Sanırım Konu Hakkında Yorum Yapmaya Da Fazla Gerek Yok.

HunTER
31/05/2005, 16:40
Bu bırazda nıyet meselesı.. Uzun suredır forumlarda olan ınsanlar ıcın kısının nıyetını anlamak cokta zor degıl.. Mısal bazı durumlarda oturup sayfalarcada kod yazılabılır.. Karsılıksız.. Cunku karsıdakı ıyı bırıdır.. Bılınırkı ımkan olsa oturup kendıde yapabılır.. Ancak ımkan yoktur, vakıt dardır.. Sızınse vaktınız boldur, canınız sıkılıyordur.. Su durumda yardım kod vermek olabılır..

Dıger yandan.. Kısı kotu nıyetlıdır.. Takıldıgı bı yer vardır.. Arastırmaya bakmaya usenır.. Onun yerıne baskaları yapsın ıster bunu.. Kolaycıdır.. Cogu zaman soruyu bıle dogru durust sormaz.. Kazara yanıt alırsa, bırak tesekkur etmeyı tamam calıstı demeye bıle luzum gormeden cekıp gıder.. Sonra aradan bı kac ay gecer bı daha..

Iste boyle ınsanlara kod vermemek yardım etmemek lazım.. Onlara yapıcagınız en buyuk yardım zaten burunlarını surtmelerını saglamak.. Sınıfta kalma gıbı hayatı(?) bı konuda dahı yardım etmıyceksınızkı kolaycılıktan vazgecsın.. Calısmamanın bedelının agır oldugunu ogrensın..

Benım gorusum budur..

karflake
31/05/2005, 20:44
@Hunter'a tamamen katılıyorum.

Aslında fiziksel beceriler kazanmakla zihinsel beceriler kazanmanın(yeni birşeyler öğrenmenin mesela) temelleri hemen hemen aynı. İlk defa bilgisayar karşısına oturduğunuzda, klavyeyi şimdi kullandığınız hızla mı kullanıyordunuz? Eğer dünya denilen gezegende doğmuşsanız, hızlı yazmayı zamanla, klavyeyi kullandıkça öğrenmişsinizdir.

Benzer şekilde öğrenmenin gerçekleşmesi içinde öğrencinin istekli olması ve çaba harcaması gerekir. Karşılaşılan problemlerin çoğu da öğrenme sürecinin parçasıdır.

Bir de sıkça yapılan hata şu bence. Okulda ya da benzer bir yerde bir proje verilir, herkesin amacı bir an evvel projeyi yapıp kurtulmaktır. Burada esas gözden kaçan nokta şudur ki, bu yukarıdaki durumda proje amaç değil araçtır. Amaçlanan proje hazırlanırken hazırlayıcıların öğrenmesi gereken yeterliliklerdir. Çoğu zaman sapla saman birbirine karıştırılır.

Öğrenme konusunda beğendiğim iki hikayeye buradan (http://www12.brinkster.com/karflake/dosyalar/yesim.htm) ve buradan (http://www12.brinkster.com/karflake/dosyalar/guve.htm) ulaşabilirsiniz.

Cekici
31/05/2005, 21:21
Öğrenci örneğini vermişsin üstüne devam edelim adam geldi,
"sorucu"-yaw kardeş ben bitirme ödevimi aldım şöle bir program yazmam lazım yada şöle bir kurguyu oluşturmam lazım ....
"Cekici"-tamam lardeş yardım edelim bunu böyle yap, şunu söyle yap, çıkan sonucu şurda bu şekilde uygula sorunun hallolur..
"sorucu"-yaw ben yapamadım sana zahmet yapıp göndersen.... (ZINK)
"Cekici"-Arkadaşım sen meslek olarak bu işimi yapacaksın....
"sorucu"-Evet
"Cekici de yardım ederse bu çocuk üniversite 4 tü bitirip Hayat üniversitesini Hazırlığında Çakılır...." bu zaten ona yardım etmek değil ona kötülük etmektir Armut piş azıma düş ne güzel alnının teri akmadan bir şeyler ortaya çıkmıyor sonra arkadaş beklesin ki biri çıkıp programı bitirsin yok ölee bir tercüme ile son vereyim bari..

if you give a child a fish you feed him for a DAY
if you teach a child to fish you feed him for a LIFE

Meali

Bir Çocuğa Her Gün Bir Balık Vereceğine,
O Çocuğa Bir Gün Balık Tutmasını Öğret..

acemi
31/05/2005, 22:04
"Bilgi paylasildikca cogalir" yahu. Ne olur sanki arkadaslarin odevlerini yapsaniz?

Cekici
31/05/2005, 22:10
İşte bizde onu diyoruz yaa Hiç Birşey Olmuyor.... :)

OutLaw
31/05/2005, 23:27
Iste boyle ınsanlara kod vermemek yardım etmemek lazım.. Onlara yapıcagınız en buyuk yardım zaten burunlarını surtmelerını saglamak.. Sınıfta kalma gıbı hayatı(?) bı konuda dahı yardım etmıyceksınızkı kolaycılıktan vazgecsın.. Calısmamanın bedelının agır oldugunu ogrensın..

Bu sorunun cevabı tamamen niyetlere bağlı.Kimin niyetinin ne olduğunu bilmediğim için bişey söyleyemem.

Niyet ne yaptığınızı bilme ihtiyacı hissetmeden ve hiç merak etmeden bir şekilde sorunu başından savıp yoluna devam etmek mi?Gerçekten niyeti "Bir sorunla karşı karşıyayım .Bununla karşılaşmış kişiler var mı?Varsa ne çözümler buldurlar?Bende onlar nasıl aşmışsa o şekilde bir an önce aşayım fazla zaman kaybetmeyeyim." mi?

Niyetin farkında olmak lazım.

Reti
01/06/2005, 13:40
Konuyu kod vermek olarak değil, genel olarak ele alırsak. Yardım, fedakarlık gibi insancıl kavramları uygulamak herkese göre değil. Mizaç, görgü, terbiye, hoşgörü, ahlakla ilgili bu. Hayatta kimi isanlar vericidir kimi insanlar da alıcıdırlar. Bu forumda da açıkça belli oluyor zaten. Bazıları sorulan sorulara gayri ciddi cevaplar yazıyor hatta alay etmeye çalışanlar bile var. Bazıları ise soru cahilce olsa bile ciddi olarak sorana yardımcı olmaya çalışıyor. İşte bunlar her zaman artı değerde olanlardır.