Tam Sürümünü Görmek İçin : Robot => Türk
Uzun zamandır kafamda düşündüğüm bir gün yapmayı istediğim bir proje belkide herkesin projesi RoboT.
Hondanın ASUMI sinin haberlerini gördükten sonra kafamda iyice sık düsünmeye basladım bu konuyu.
Tek kişinin bu işi yapması elbette imkansız gibi bir şey.
Ama işini bilen kişilerin bir araya toplanması ile yapılamayacak gibi bir sey değil diye düsünüyorum ben.
Elbette başlangıcta ASUMI ye rakip olacak diye düşünmüyorum.
Ama bir işe başlamak bitirmenin yarısı derler.
Söyle bir düşünürsek neler kimler gerekli diye:
Kaynakcı,Tornacı
Elektrikci ,eloktronikci,bobinajci
Programci,Bilgisayar donanımından gerçekten anlayan birileri
Ve bu işe zaman ve Para ayirabilecek birileri
Acaba bu iş için gerekli olan şeylerden yada kişilerden kimler eksik?
Böyle bir projeye kalkıssak ne olur?
Fikirlerinizi bekliyorum!Saygılar.
terstokat
07/01/2003, 21:46
[cızırtı] ben çelik, arçelik erzurumun içinden...[/cızırtı]
:D :D :D
terstokat sanırım Komik geldi sana?
TaLkAtIvE98
07/01/2003, 22:29
Turok ne de olsa ankaradaymışsın.
odtü robot topluluğu var. eğer projeni ilginç görürlerse hem maddi hem de bilgi yönünden yardım edebilirler. İstersen bayramdan sonraki bir çarşamba günü birlikte bile gidebiliriz. Bayramdan sonra olmasının sebebi vizelerimin başlaması :(
terstokat
07/01/2003, 22:52
да кто будет вкладоват денги в таких фантазии HONDA уже 100 лет с етим занимаетса. В "Televole" будут показыват как клоуном........
Orjinal mesajı gönderen terstokat
да кто будет вкладоват денги в таких фантазии HONDA уже 100 лет с етим занимаетса. В "Televole" будут показыват как клоуном........
horoşo Tovariş. Nu dengi ni ojen balsoi problem.Ya dumayu yesli budet celobek katoriy b tsertsami verit eto, ni kakix problema ni budet!.
Black_Boyss
07/01/2003, 23:14
bu konu tamamen cad cilerin ve max ci lerin işi once tasarıma gir bakem bi ondan sonrası gelir byessssss:rolleyes:
TaLkAtIvE98
08/01/2003, 00:03
bence merakı olan herkesi ilgilendirir. benim fazla merakım yok ama. sabahları etüte hep geç kalıyorum. ceza nöbeti tutmaktan iflahım kesildi. sabah 07:30 dedim mi saçımdan tutup aşağıya atacak bi robot ayarlarsa bana iyi olur.
benıde servise yetismem icin pataklayacak bi robot lazım:D
Orjinal mesajı gönderen RaiST
Robota ne gerek var kardes :D
Black_Boyss
08/01/2003, 01:06
ne servisi be teknik servis mi acaba
ben teknik servis elemanıyım da:D
Black_Boyss
08/01/2003, 01:11
yandaki resim benim teknik servisten bir resim
Black_Boyss
08/01/2003, 01:11
yandaki resim benim teknik servisten bir resim ( avatar )
resim mustek cameredan cekildi
TaLkAtIvE98
08/01/2003, 01:32
sadece :)
biraz ayrıntı verin. maxta çizmeye çalışayım.
Mingitau
15/01/2003, 18:08
Ayrıntı: çeliğe benzemesin...
Orjinal mesajı gönderen RaiST
:D Sokrates bunun genelde evli olmayan insanlarda goruldugunu soyluyo...
Orjinal mesajı gönderen terstokat
garip bi yakla$im
Garip değil aslında.Madalyonun tek tarafından bakılınca terstokatın söylediği
(Böyle bir fanteziye kim para ödeyecek honda bu iş için 100 yıldır çalısıyor.....)
doğru görülebilir. Ama Bu fantazi dir deyip bir şeyler yapmak için çalısılmasaydı hiç bir şey geliştirilemezdi heralde.
Diğer yandan bu iş için yeterli desteği şimdilik bulamayacağımı anlayıp sistemi daha basit yapılabilir bir şekilde (tek başıma) yapmak için çalışmaya başladım.
şimdilik insan gibi yürüyemeyecek göremeyecek ama tekerlekler vasıtasıyla ve sensörler vasıtasıyla hareket edebilecek .2003 yılı içindeki hedefim Bu aleti Ev içinde mutfak salon odalar içinde gezebilecek mutfakdan yemek masasına servis yapabilecek bir hale getirmek.
muharrem_tac
18/01/2003, 22:37
Bizim olan,bize ait olan bir teknolojik yenilikler yapabiliriz.Bir değil,birçok yenilik geliştirebiliriz.Ama kullandığımız teknolojilerin tümü bize ait olabilir mi?Bunun üstünde düşünelim biraz.Bu işte bir numara olan Odtü Robot Topuluğu'nun çok güzel çalışmaları var.Şenlikler düzenliyorlar,sanayi devlerinden sponsorlar buluyorlar.Ama nedir;onun entegresi bunun chipi filan...Hep geyiği yapılan "montaj sanayi ülkesi olmak" tan kurtulamadıktan sonra neye yarar "ilk Türk Robotu","ilk Türk uydusu","ilk Türk bilmemnesi" amaçları.
Devir çok uluslu şirket imparatorlukları devri olmuş neylersin.
:) :)
Keşke imkan olsada chipinide yapsak !
Sevgili muharrem Bugün Japonyanın Teknoloji gelişiminin İlk 3 ü içinde olduğuna herkes kanidir sanırım Ama onların bu ise merak salıp ilk basladiklari şey teknoloji casusluğu olmustu.
Şu an onların teknolojisini çalmak için herkes hevesli.
Benim uğrasım kendi kendime amötörce bir şeyler yapabilmek.
Bir İcat yapalım demedim zaten.olanı yapabilirsem kendi adıma ne mutlu bana.
Kaldıki özellikle bilgisayar donanımı üzerinde gördüğüm kadarıyla kimse ;yaptığı şeyin teknolojisi tamamen bana ait olsun diye çaba sarfetmiyor. Devir hesap devri! :)
Forum Yazılımı : vBulletin v3.7.3, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.