Tam Sürümünü Görmek İçin : Windows'ta Kernel Drivers
csharpnedir.com
07/01/2003, 12:12
Bilindiği gibi aygıt sürücüleri ya dışarıdan sisteme monte edilir. Mesela ses kartının sürücüsü gibi.. Ya da işletim sistemi çekirdeğine gömülü olarak gelir.. Acaba Windowstaki bazı aygıtlar, ide controller gibi, çekirdek içinde mi gelir?
windows kerneli micro kernel oldugu icin driverlarin cekirdek icine gelmesi durumu yoktur.
bu sadece monolothic kernellarda vardir (linux module yapisi ile...)
csharpnedir.com
07/01/2003, 12:34
Evet haklısın.. O zaman bazı kontrol aygıtlarının sürücüleri de diğerleri gibi yalnız kurarken bize çaktırmıypr windows ???
Volkan Uzun
11/01/2003, 02:19
nasil caktirmiyor ? kurulurken searching for devices vs demiyormu ? soruyu benmi yanlis anladim
bende tam anlamayamadım soruyu
csharpnedir.com
13/01/2003, 01:34
Bilgisayarda ses kartı, ekran kartı, gibi kartların yanında hardisk controllleri, I/O denetçileri gibi aygıtlar ana kart üzerinde gelirler.
Bu aygıtların herbiri için ayrı ayrı sürücü yüklenmeli. İşte bu sürücülerin yüklenmesi genelde kurulum sırasında olur ve biz kaçtane yüklendiğin pek anlamayız ;) . Unix veya Linux'teki gibi ayrıca kernel derlenmez.. hoş yeni linuxlerin çoğunda temel cihazlar için sürücüler built-in geliyor ama eski slackware kullanıcıları bilirler her alet için onun sürücü modulunu bulup derlemek gerekiyordu. Umarım karışıklığı gidermişimdir..
evet sürücü olayında haklısın ama son yazdığın la ilk sorduğun arasında alakayı bulamadım ama neyse :)
Volkan Uzun
13/01/2003, 14:52
evet o device driverlarda windowsda builtin gelmez, sistem kurulurken deteceting plug&pray yazınca, gidip onları yükler driver kütüphanesinden :)
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.