PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Bilgisayarın açıldığı en son saati görme şansım varmı!?

pirilti
28/05/2005, 08:52
Windows Xp kullanıyorum ve bilgisayarın en son açıldığı ve kaç saat kalındığı bilgisi lazım bunu görebiliyorumuyuz görebiliyorsak nasıl yapabiliriz...

mg1985
28/05/2005, 13:54
1- ne işine yarıyacak,
2- mutlaka bi prg vardır,
3- ağ bağlantısı varmı ? varsa ordada gösteriyo ... ama kesin bi prg var dır.. araştırmak lazım :)

pirilti
28/05/2005, 14:06
zaten bende varmı diye soruyorum!!!!!!!

sunny_smiley
28/05/2005, 14:08
denetim masası --> yönetimsel araçlar --> olay görünteleyecisi
kaç saat açık kaldı söylemese de ne zaman açıldığını öğrenebilirsin

acemi
28/05/2005, 14:39
Kontrol panel, yonetici bolumunde bir yerlerden sistem loglarina bakilabiliyordu. Orada bilgisayarin ne zaman acildigi, kapatildigi ile ilgili bilgiler oluyordu.

pirilti
28/05/2005, 16:12
ok arkadaşlar net bir fikir vermesede birkaç bilgi var..

cS
28/05/2005, 17:18
Türkçe: Denetim Masası->Yönetimsel Araçlar->Bilgisayar Yönetimi: Olay Görüntüleyicisi->Sistem

İngilizce: Control Panel->Administrator Tools->Computer Management: Event Logs->System

mg1985
30/05/2005, 08:08
ok ok :) bişi demedim ....

mg1985
30/05/2005, 08:09
zaten bende varmı diye soruyorum!!!!!!! neden kızıyorsın ki ne dedim....

mg1985
30/05/2005, 08:09
neyse bu konuy ile ilgili yorumda bulunmak istemiyorum artık ....

carix
30/05/2005, 18:39
windows 98 falan kullanıyosan bi bat dosyası oluştur. bunu not defterinden yapabilirsin.
dosyanın içine aşagıdaki konutu yaz. saat.bat diye c:\ ye kaydet.
sonra autoexec.bat içine gir en alt satıra "saat" yaz. kaydet çık.. bilgisayar yeniden başladığında c:\ de log diye bi dosya oluşacak o dosyayı not defteriyle açtığında son açılan saati yazıyo olacak.
"echo. |time |find "current" >> log"

burhanmt
02/06/2005, 18:28
Bununla ilgili 2 ay önce geliştirdiğim Gözcü adında bir program var. İstediğin bu tür bilgileri veriyor. Beta durumunda ve sadece XP üzerinde denenmiştir. Maalesef kaynak kodlarının silinmesiyle program üzerinde değişiklik yapamıyorum. Programa yoğun ilgi olursa ancak o şekilde sıfırdan tekrar kodlayabilirim.

Yüklemek için: www.bulentocak.com/gozcukur.exe (http://www.bulentocak.com/gozcukur.exe)

carslan
04/06/2005, 13:34
evet var ; bilgisayarıma sağ tuş tıkla yönet e gir olay günlüklerinden "güvenlik" sağ tuşla tıkla özelliklere gir "süz" sekmesine tıkla "olay türleri" nden hepsini seç "olay kaynağından" "security" seç katagoriden "tümünü" seç sanırım bu işini görür. bunları yapman için admin yetkisine sahip olman gerekir.

detaylı yardım için arslan__cem@hotmail.com (msn için) başarılar

pirilti
04/06/2005, 14:33
ok dediğini yaptım ama nerden göreceğimi kestremedim!?
cevaplar için çok teşekkürederim

carslan
04/06/2005, 14:51
olay günlüğünden güvenlik bölümünden

pirilti
06/06/2005, 08:06
iyide ordan benim son yaptığım olayları görebiliyorum sabah geldiğimde bilgisayarı acıyorum ve o değişmiş oluyor..yani sabah 8:00 de bilgisayarı actığımda ve oraya baktığımda bana saat 8:00 veriyor oysaki ben dün mesela bilgisayar hiç açılmışmı onu görmek istiyorum...

carslan
06/06/2005, 12:49
Yani sen bu ayarları yapmadan önceki açılışlarımı görmek istiyorsun? Benim anladığım şöyleydi:bilgisayarımın ne zaman açılıp kapapandığını görmek istiyorum. Eğer benim anladığım doğru ise bu log bu ayar ile çalışır. Birisi bilgisayarına logon olursa bu loga kayıt olarak düşecek ve sen bunu ordan göreceksin.Bu arada bir soru bir domaine(etki alanı) mi bağlanıyorsuun yoksa standalone(tekbaşına) mu çalışıyor bilgisayarın.Benim bu söylediklerim tekbaşına çalışan bilgisayarlar için geçerli. Birde başlat-->yönetimsel ayarlar-->Yerel güvenlik ilkesi-->yerel ilkeler-->denetim ilkesi nde bulunan entry leri kontrol edermisin eğer set edilmemiş ise onları set et. Bunlar başarı ve hata olarak set ediliyor. seçim sana kalmış.Son olayları değil ayarlar yapıldıktan sonra set ettiğin her bir entry i görmen gerek.Bu arada eğer problemin sadece bilgisayarının nezaman açılıp kapandığını görmek ise bunu şöyle anlayabilirsin
1-olay günlüğünden sistem günlüğüne bak
2-orda olay kimliği 6005 ve 6006 olanlara bak
6005 olay kimliği:olay günlüğü hizmetinin başladığını söyler(makinanın açıldığını)
6006 olay kimliği:olay günlüğü hizmetinin durduğunu söyler(makinanın kapandığını). bu ikisi arasında kalan süre makinanın ne kadar açık kaldığını. Ancak kimlerin makinaya bağlandığını yukarıda söylediklerimi yaparsan anlarsın
Bir problem yaşarsan çekinmeden söyleyebilirsin.

İyi çalışmalar

pirilti
07/06/2005, 08:30
evet set edilmemişlerdi bunları yaptım bundan sonra sistem günlüklerinde sanırım 6005 ve 6006 kontrol ederek bilgisayarın ne zaman acıldığını öğrenebileceğim...çok teşekkürederim burda başka numaralarda var 7000 le başlayan acaba her birinin ne anlama geldiğini öğrenebileceğimiz bir kaynak varmı..?

carslan
07/06/2005, 15:06
her olayda(event) detay pencerenin altında bir link vardır oraya tıklarsan ilgili konuya gidersin.