Tam Sürümünü Görmek İçin : windows 2000 yardım lütfen
uzaklarda
28/05/2005, 03:57
arkadaşlar Türkçe windows2000 server kurdum. Amacım sadece dosya paylaşımı. Sistemimdeki bütün makinalar xp pro. Ancak win2000 de paylaşım verdiğim bir dosyayı görmek istediğimde kullanıcı adı ve şifre talep ediyor?
Windows Xp Pro dan direkt olarak bu paylaştırılan klasörlere nasıl girerim?
Bilgisi olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
paylaşımda Full Control Diye bişii vardı onu seçin,, parolayıda kapatırsanzı yada boş bırakırsanız bir daha istemez...
teddmcload
28/05/2005, 19:28
yada xp kullanıcılarının accountlarını 2000'de oluşturun
deathline
01/06/2005, 09:43
Uzaklarda arkadaşın yapmak istemediğini xp de yapmak istiyorum.Ağda bir klasörü paylaşıma açıcam fakat parolalı olacak.
Basit paylaşımı kapattım.Bir kullanıcı tanımladım, guest grubuna ekledim.Parola ekledim.Paylaşılan klasörün izinler ve güvenlik bölümünden guest grubu için gerekli ayarları yaptım.
Ağdaki diğer pclerden bağlanmaya çalıştığımda (farklı kullanıcı adı veya o an açık olan kullanıcı ile) engelleniyor.Paylaşılan klasörün bulunduğu bilgisayarda sp2 kurulu idi.Ayrıca paylaşımı shrpubw.exe(paylaşım sihirbazı) denedim gene olmadı.
Aklıma takılan bir konuda bağlanılan pc de bağlanacak pcler için aynı kullanıcı adları tanımladım ama parolalar aynı değildi galiba.Ama ben farklı kullanıcı adı ile bağlanmak isteyince gene olmamıştı.
Acaba aynı kullanıcı adları ve parolalarıdan aynı olması mı gerekli?
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.