Tam Sürümünü Görmek İçin : ceviz.net forumun kirlenmesi
bu yakınlarda oldukça gözüme çarpıyor ve rahatsız ediyor bu durum beni. özellikle site tanıtımı bölümünde sırf reklam amaçlı konu başlıkları açılıyor. bunlar da maalesef yeni üyeler. yani bu kişiler (sanırım) burada bilgi paylaşmak için değil reklam yapmak için üye oluyorlar.
bu böyle devam ederse iş alıp başını gidecek. ceviz.net çöplüğe dönmesin... ne yapılabilir bu durumda?
bu durum benimde dikkatimi cekti.
site tanıtım bolumunde konu acmak icin en az 1XX mesaj gerekebilir mesela?ama bu durumda gercekten bilgi paylasmak, yararlı bir sitenin tanıtımını yapmak isteyip mesaj sayısı az olan kullanıcı mesaj yazamayacaktır.
alternatif bir cozum, bu bolume acılan konular moderator(ler) tarafından incelenip onaylanırsa gozukebilir...
lütfen tüm üyeler gereken duyarlılığı gösterelim. moderator hocalar bir şeyler düşünüversin :)
ben şahsen yeni konu açmadan önce bin defa düşünüyorum. gereksiz bir şey olmasın, forumu kirletmesin diye.... arama yapıldığında forumda, alakalı alakasız kaç tane başlık içinden arananı bulmak dert olabiliyor bazen... işte internetin kötü tarafı da bu olabiliyor bazen: "bilgi çöplüğü"
cappytoi
27/05/2005, 22:40
arkadaşlar zaten site tanıtım bölümüde adı üstünde site tanıtım sayfası adam reklam yapmak için, yorum almak için buraya konu açıyor. diğer taraflarda açılan gereksiz reklam konuları için laf edebilirsiniz ama site tanıtım bölümüne açılanlar için bir şey demiyorum aksi halde diğer taraflara açacaklar o zaman görün mesaj kirliliğini
Zerzevat Adam
27/05/2005, 22:51
http://forum.ceviz.net/showthread.php?t=12178
ömer bir link vererek kurtulmaya çalışmış.
neyse benim fikrim reklmada bir sakınca olmaması. bence sorun yok. yalnız site tanıtımı dışında olab bir yere site reklamına bende şiddetle karşıyım.
ha ben boyle yapanlara kendimce alakasız şeyler yazıp protesto ediyorum. ha bu çözüm mü ? sorusuna bilmiyorum diyebilirim sadece.
Bilmiyorum ben mi yanlış düşünüyorum ama ben bu bölümü daha çok tasarımcı veya programcıların yaptıkları siteleri gösterip, fikir alışverişiyle daha iyi olması için çabaladıkları bir bölüm olarak görüyorum ve hazır sistemler, forumlar veya templateleri görüncede çıldırıyorum. Yani aslında arada ince bir çizgi var, kimileri hit almaya çalışıyor kimileri yorum, ve bence hit amaçlıların silinmesi lazım.
Yani aslında arada ince bir çizgi var, kimileri hit almaya çalışıyor kimileri yorum, ve bence hit amaçlıların silinmesi lazım.
Ben de aslında bundan şikayetçiyim. OnR benden daha iyi anlatmış. Sırf reklam için değildir bence o bölüm. Sitenin tasarımı hakkında kritik almak ve bunun doğrultusunda ilerleme kaydetme amaçlıdır... Ancak oradaki bazı konular sadece ve sadece reklam, sadece hit...
Zerzevat Adam
28/05/2005, 01:20
Ben linkide o yüzden verdim zaten. Genel kurallara bakarsanız orada da der ki, ürün ve siteyi salt reklam amaçlı tanıtamazsınız.
Yani site tanıtımının amacı ya gerçekten beğendiğiniz birşeyi gösterirsiniz, bu üslûbunuzdan anlaşılır ya da sorarsınız nasıl olmuş iyi mi değil mi diye. En "kıl" olanlarda sanki kendi yapmamış gibi tanıtıp sonra olumsuz eleştiriler alınca kükreyenler.
ALEXrunaway
28/05/2005, 02:36
+sonsuz.....................
katılıyorum.. ayrıca konu hakkında fikir ve teklif beyan edenlere teşekkür ediyorum... desteklenmesinide yürekten istiyorum.. ve iyide olur... .
2 yıldır olan birşey bu :)
mesajları yönetici onaysız yayınlamamaktan başka bir çözüm yolu bulunamaz sanırım.
veya bir şekilde yeni üyelere bu forumun mantığı verilmeli? mesela üyelikler önce deneme sürecinden geçsin? 2 ay mesela üye test sürüşü yapsın her üye. bu 2 ay sonunda adam gibi mesaj yazdığına, zararı dokunmadığına karar verildiğinle üye olsun?
da bunu kim belirlesin? modlar mı? yoksa üyeler puan versinler yeni üyelere?
veya bir şekilde yeni üyelere bu forumun mantığı verilmeli? mesela üyelikler önce deneme sürecinden geçsin? 2 ay mesela üye test sürüşü yapsın her üye. bu 2 ay sonunda adam gibi mesaj yazdığına, zararı dokunmadığına karar verildiğinle üye olsun?
da bunu kim belirlesin? modlar mı? yoksa üyeler puan versinler yeni üyelere?
böyle bir şeyin kontrolü zahmetli ve zaman alıcı olacaktır. buna ayrılacak zaman ile çok daha yararlı işler yapılabilir.
ancak forumda bir kirlenmenin olduğu aşikar.
"bana şu şu lazım, mailim de şu, hadi kodları bi gönderiverin" diyenleri mi ararsın, "sadece sörf yaparak ayda x$ kazanın" diyenleri mi? Hepsi bir şekilde kirletiyorlar forumu.
Bir şekilde bir kontrol mekanizması olmalı belki ama bu gerçekten bir şeyler öğrenmek/paylaşmak için burada olan insanların vaktini/dikkatini almamalı.
Umarım demek istediğim anlaşılmıştır..
Arkadaşlar sizin gibi arkadaşlar oldukça bize hiç bir şey olmaz duyarlılığınız için teşekkür ederim, bir gelir iki gelir çeker giderler...
tabi bağzılarıda gitmez o ayrı mesele :) :) :)
Yonetıcıler yogun bazen atlıyorlar, boyle durumlarda "Kötü Mesaj Bildirimi" yapmaktan cekınmeyın (avatarların altındakı, ustunde unlem ısaretı olan dugme).. Bu durumda bıldırım o bolumun yonetıcılerıne maıl olarak duser.. Gecıkmelıde olsa gereken yapılır..
Bak buna hiç dikkat etmemiştim Hunter...
Uyarın için sağol
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.