Tam Sürümünü Görmek İçin : metal görünüm?
yazılarda yada cizilen çisimlere metal görünüm photoshopla nasıl kaqszandırabiliriz :hey:
kubilay aka
24/05/2005, 00:00
METAL YAZI
program: Adobe Photoshop CS2
Hazirlayan: Kubilay AKA
ADIM 1
istediğimiz yazıyı yazalim (tercihen Corporate A ya da Adobe Garomond Pro gibi tırnakli bir yazii ile)
yazıya gri renk verip ekteki bevel and emboos efecktini uygulayalim. ctrl+shift+N ile yeni bir layer
oluşturup, oluşturduğumuz bu layeri yaziyi yazdiğimizi layer merge edelim ctrl+e
adım 2
ctrl+m ile curve ü açip ekteki ayarları verelim
ADIM 3
image > adjust > variations la biraz blue biraz mavi ekleyelim (önce highligts sonra da midtones lara)
ekteki gibi biraz inner glow effect i verelim ve tekrar embooss inner bevel verelim
şu ana kadarkilerle iyi köti bir metal efecti yapmış olmaz lazım şimdi de biraz da iyileşirmek için aşaıdaki yolları izle
ADIM 4
bu kısımları spontene olarak uygulama yapmadan yaklaşık olarak yazıyorum sen uğraş
ctrl + clik ile yazının bulundğu kismi seç daha sonra select menüsünden modify>contract ile yazının büüyüklüğüne bağlı olarak 3-5 piksel küçült
daha sonra ctrl + alt d ile 3-5 pixsel lik feather ver bunları yaptıktan sonra,
layer paletinin alt kısmındaki Create New Fill or Adjustment Layer i tıkla daire şeklinde olması lazım sonra gradient map ı tıkla buradan load ile metals gradient te steel bar (not bu yazılar farenin imleci üzerinde biraz bkleyince çıkar) diye bişey olaması lazım onu tıkla bunları yaptıkyan sonra bu adjustment layerinin layer modunu overlay yap
daha sonra yeni bir hue and saturation adjustment layer i oluşturup renleriyle oyna
not: BU PHOTOSHOP TA VEREBİLECEĞİN ONLARCA METAL EFECT YOLLARINDAN SADECE BİRİ
kubilay aka
24/05/2005, 00:05
Son anlattigim kisimle birilikte ekteki dosyalardaki gibi metal efect leri oluşturmuş olman lazim
sağol kardeşş ben bu yolu biliyordumda benim istediğim daha farklı bir görüntü tabi sana özel mesajla yoladım:( nasıl bişi istediğimi yardımlarım içi çok çok teşekürler :hey:
kubilay aka
29/05/2005, 20:58
yazdığım cevabı bana kalırsa dikkatli okumamışsın burada kalemi uç kısımlarının nasıl yapılacağına dair ipucları var dı. herneyse. bir diktördörgen cizip ctr+t yi daha sonra sağ tıklayıp perspective tıkla cizdiğin dikdörtgen şeklinin sol üst kontrol noktasından ctrl tuşuna basarak koni şeklini oluştur koninin ucunun tam sivri olmamasına dikkat et daha sonra bu konik şeklin olduğu layer i çoğalt. bununla kalem ucunun gövde ile kesiştiği bölgeyi yapmakta kullanacağız.çoğaltığın bu layeri şekildeki gibi büyültüp uç kısmını kes. daha sonra kısma inner bevel ver açı 180 derece olsun
bu çoğaltığın ve gövde ile birleşeçek kısmın alt ve üst noktalarına iki tane kılavuz çizgisi yerleştir.daha sonra ctrl+click ile seçili hale getir. g tuşuna tıkla daha sonra gradient editörden load ile metals oradan gradient type olarak silver i seç. ışığın düşmesini istediği noktayı ayarla. fare ile üsteki kılavuz çizgisinden alttakine doğru gradient ini ver. aynı şekilde kalemin uç kısmınada. sonra bu iki layer i birleştir. ctrl clik ile şeçili hale getir select>modify>contract tan 1-3 pixel arası daralt daho sonra 1 pixel kadar feather verip ctrl+i ile seçili bölgeyi ters çevirip sil. kalemin en uç noktasını ekle kalem ucun bitmiştir.
not: senin gönderdiğin kaleme göre yapıldığı için uç kısmı pek gerçekçi olmadı kon şeklindeki bir metaldeli koyu kısımlar koninin dar kısmından geniş kısmına doğru orantılı olarak büyür. bunun için gradient i kare şeklindeyken uygularsan daha gerçekci olur.
kubilay aka çok sağol ya oldu:) teşekür ederim :hey:
ALEXrunaway
30/05/2005, 11:06
aynen kalem ucu gibi olmuş ya.. . :p
aynen kalem ucu gibi olmuş ya.. . :p
O füze başlığı değil miydi :?
kubilay aka
30/05/2005, 11:22
dediğim gibi gradieenti kare halindeyken ayarladıysan daha gerçekçi olmuştur
ALEXrunaway
30/05/2005, 12:56
yahu ben alay konusu olarak söylemiştim.. tebrik olsun manasında.. . neyse... uzamasın..
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.