PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Ekrani Temizleme vede DLL Yapma

arikovani
23/05/2005, 05:19
Oncelikle Tum Ceviz netlilere Selamlar :), Ceviz Netin Yeni Uyelerindenim, Sizden yardim istiyorum, ben visual c++ da calisiyorum ve su clrscr() olayini bi turlu yapamiyorum mesela ben ekrana printf ile birseyler yazip ekrani daha sonra bir tusa basarak silmek istiyorum (switch ile tus ayarlanirda) fakat silme nasil olur bi turlu beceremedim """<stdio.h> ida <conio.h> ida yukluyorum"""" pls yardim...

Birde mesela kucuk bir kare alma fonksiyonu yapip bunu dll dosyasi yaparak calistirmak istiyorum bunu nasil basaracagim bi ornek vererek aciklarsaniz sevinirim...

sckz
23/05/2005, 05:59
clrscr() yerine system("cls") aynı işi görür sanırım... sonra dll konusunda project > projem properties configration type kısmında olması lasım... yannız zi plas plas da dll konusunda pek emin değilim... c# ta oluşturduğun klas ların dll si hemen beliri veriyo ama.. zi plas plas konusunda pek bişi söyliyemicem..

bu arada hoşgeldin... :kuuul:

mr1yh1
23/05/2005, 15:19
<conio.h> dosyalarına baktım (mingW ve VC++ )
o fonksiyon yok..
Sanırım o clrscr() borlandın eklemesi..

arikovani
23/05/2005, 21:01
Gelin size soyle bi kod yazim bana system("cls") yi nasil kullanacam konusunda yardim eden...
#include<stdio.h>
#include<conio.h>
void main()
{
int a[7]={12,5,6,3,2,9,35};
int i,j,gecici;
printf("ilk hali:\n");
for(i=0;i<7;i++)
printf("%d\n",a[i]);
for(j=0;j<7;j++)
{
for(i=0;i<7;i++)
{
if(a[i]>a[i+1])
{
gecici=a[i];
a[i]=a[i+1];
a[i+1]=gecici;
}
}
}
printf("Son Hali:\n");
for(i=0;i<7;i++)
printf("%d\n",a[i]);
getch();
system("cls"); //boylemi kullanacam ama olmadi.. :(
// Peki kutuphanesine ne yazmam gerekli?
//system("cls"); kodu silerseniz prog. calisir!
}

mr1yh1
23/05/2005, 22:11
system komutu, <cstdlib> içerisinde ,
onu eklersen olur :)
#include <cstdlib>

sckz
23/05/2005, 23:18
walla benim vs 2003 onu eklemedende çalıştırıyo.. biliyorum minGW de gerekiyo ama... vs 2003 te eklemesende calıstırıyo... aslında system(); yaptığı basit senin verdiğin char* ı DOS ta nasıl komut yazarsın işte onun gibi oraya DOS komutları yazıyosun.. (cls de dosta ekranı temizliyo..)

acehreli
23/05/2005, 23:50
arikovani, 'void main' degil, 'int main' olacak. (Standart boyle soyluyor :) )

mr1yh1, <cstdlib> eklenirse, butun adlarin std ad alani icinde olmasi gerekir. Onun da icabina bakmak gerek. :) Ben o yuzden C'den kalan islevler icin dogrudan <stdlib.h> ekliyorum.

Ali

mr1yh1
24/05/2005, 02:01
@acehreli
yeri burası değil ama size özel mesaj atamadım ,
özel mesajlarınız dolmuş ..(anlaşılan forum kuralları herkese eşit işliyo :D)
--
ben konu açamıyorum, birkaç gündür uğraşmama rağmen..
yani postu yazıyorum ,
gönderiyorum, done diyor konu yok..
daha önce konu açabildim, aynı makina aynı browser...
ilgilenirseniz sevinirim :hey:
--

acehreli
24/05/2005, 03:13
- Benim de sorunlarim var: forum.ceviz.net'i evdeki makineden acamiyorum
- Posta kutumu bosalttim
- Senin ayarlarinla ilgili yetkim yokmus
- Bu konuda webmaster@ceviz.net yardimci olabilir

Ali :)

arikovani
24/05/2005, 04:37
Valla arkadaslar ne desem azdir cok cok tesekkur ederim, kucuk bi oyun programlamak istiyodum ama tikanmistim onumu actiniz :) "C++ yi yeni ogreniyorumda beni magzur gorun"

Projemin devamliligina katkilarindan dolayi sckr'ye, yaraticiligindan dolayi acehreli'ye, Son olarakda acehrelinin yaraticiligini genisleten (stdlib.h) mr1yh1 arkadasima tesekurederim :)