Tam Sürümünü Görmek İçin : Mask Nedir Ne Işe Yarar?
ARKADAŞLAR BANA photoshopta mask atma hakında bilgi verebilirmisiniz.. ne işe yarar nerde ne zamn kullanılır..clipping mask falan var onlar ne işe yararki :hey:
kubilay aka
22/05/2005, 13:00
masklar phoshopta birçok amaç için kullanilir ve çooooooooooooooook ise yarar. mask kullanilmis örnek bir uygulama icin photoshop ta spot color konulu sorunun cevabini irdele ayr1ca en saglikli ve dogru bilgi photo hop un help menüsünde. ekteki dosyaya göz at
Kabataslak şöyle söyleyim mask moduna geçtin mi sen brush ile çizdiğin herşeyi filll ile doldurduğun her bölümü vs. mask modundan çıktığın takdirde seçmiş olursun bu da lasso tool ile yapılmayacak bazı işlerde kullanımı kolaylaştırır.
kubilay verdiğin resimdeki yazılar ingilizce.. şuyle baist ve yalın anlatımlı bütün maskların ne işe yarıdığını anlatan bir dosya varmı elinizde... :bravo:
kubilay aka
23/05/2005, 11:07
uğraşmam lazım ve zamannım yok tavsiyem bir yada birkaç tane photoshop kitabı alman
peki diyer arkadaşlarda varmıdır aep :hey:
Arkadaşlar şu mask yapma olayını kısa bir şekilde anlatacak biri yokmu. Ben cep telefonuna tema yapıyorum. İkonları kendi isteğime göre 44x44 ebatında hazırlıyorum uygulamak için birde bu iconun mask'ı gerekiyor. İşte orada takılıp kalıyorum. Hazır ikonların maskı var onlar nasıl yapmışlar. Hangi program gerekli.
Photoshop 7.0 var, Ulead photo express2.0 var bunlarla yapılırmı veya bu programlarla yapılıyorsa nasıl yapabilirim.
Teşekkürler
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.