PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Intel® C++ Compiler 8.1 for Windows

sckz
22/05/2005, 05:10
şimdi ben bu intel in sitesinden 128 MB lik dosyayı indirdim... ve kurdum.. fakat c:\program files\intel\cpp\... içinde bi yerlerde include dizini vardı.. fakat pek de zengin olmayan bir dizin di bu... benim sorum bu indirdiğim compiler kurulum da visual studio 2003 falan filan dan bahsediyodu (bilgisyarda vizul stüdyo 2003 kurulu).. acaba bu zımbırtı vs 2003 ile senkronize falan mı çalışıyo.. eğer öyle değilse.. bunun dosyaları, kütüphaneleri vs vs nerde...

daha önce bu zımbırtıyı kullanmış ya da hala kullanmakta olan ya da zamanın bize sunduğu herhangi bir anda bu dalga ile uğraşmış olan arkadaşım, cevap yazmak için niye bu kadar tereddüt ediyosun... :hey:

Euclides
22/05/2005, 11:52
BU bir compiler sadece STL destekler eğer windows programları yazmak istiyorsan
PlatformSDK'yi yüklemelisin.

(Not:Eğer Visual C++ 6 veya 7 varsa onlarla birlikte PlatformSDK gelir. Onların include dosyalarını kullabilirsin.(veya Vİsual C++ IDE'si Intel compiler ile full uyumludur))
(Dikkat et 2'sininde derleyici dosyasının adı "cl", boşuna değil :) )
Download:
Platform SDK (http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?familyid=D8EECD75-1FC4-49E5-BC66-9DA2B03D9B92&displaylang=en)

sckz
22/05/2005, 14:04
elimde vizul stüdyo 2003 ün 3 cd side var.. Sanırım o dediğin Platform SDK bunun içinde vardır. Birde C:\Program Files\Microsoft Visual Studio .NET 2003\Vc7\PlatformSDK diye bi klasör var (75 MB lik klasör).

yani şu anda benim başka bişi yapmam gerekmiyo dimi... önceden vs 2003 ü nasıl kullanıyorsam şimdi de öyle kullanıcam?.. vs 2003 ile intel compiler ı kendi arasında anlaşçak. yani ben vs 2003 ide sini kullanırken bir projeyi compile etmek istediğimde, vs 2003 intel kompaylır ını kullanıcak ?

Doğru mu anladım yoksa saçmalıyor muyum?

Euclides
22/05/2005, 16:34
yok öyle değil
sen visual studio'yu kur...
intel compileri kur...
sonra projene "makefile" dosyası yaptır orada derleyicinin,library ve include dosyalarının path'larını bulacaksın. derleyicinin path'inin intel'in klasörü olarak değiştir.

Sonra tıpkı normal'de yaptığın gibi "build"'e bastığında bu sefer intel compiler ile derleyecektir...

sckz
22/05/2005, 16:41
projeme meykfayl dosyası yaptırmak mı :
1) birincisi bunu nasıl yapıyos..
2) ikincisi bu işlemi her proje için ayrı ayrı yapmıcam değil mi? bi kere yapıcam sonra her proje için intel in derleyicisi kullanılacak

ve ben bu işlemi diyelim ki yaptım... hayırlı bir iş mi yapmış olucam... yani iyi bişi mi yaptım..

Euclides
22/05/2005, 17:11
Makefile dosyası IDE'nin derlerken kullandığı komutları bir dosyaya döküyor
tüm linux kodlarında bulabilirsin güzel bir olay yani..

menülerde var karıştır oraları ya build yada projecte idi...

sckz
22/05/2005, 18:43
ya bişi buldum ama annatmak usun zürer... en iyizi ben ekran görüntülerini göndereyim.. eplikeyşın (.exe) yazan kısmı değiştirip meykfayl yapınca pencere 2. resimdeki gibi oluyo... birde derlemek istediğimde annamadığım bir hata veriyo (3. resim)..

sckz
23/05/2005, 00:44
hey... sesimi duyan var mı?...
ya ben bu intel in zımbırtısını nası vizul studyo ile senkronize çalıştırcam...

sckz
23/05/2005, 01:29
vizul stüdyo açılışında intel compiler la alakalı bişi var ama...
ekran görüntüsü eteçmınt ta..

Euclides
23/05/2005, 12:41
Resme bak + help dosyasında BUilding applications'a bak..

benim sana söylediğim makefile dışında direkt yöntem bile varmış...

ftp://download.intel.com/support/performancetools/c/windows/v8/ccug.chm

sckz
23/05/2005, 13:25
dediğini yaotım ama yine zorun var... normalde vs 2003 ün sorunsuz derlediğini intel birkaç sorun buluyo.. anladığım kadarıyla sözdizimi hatası değil..
eteçmınt ta ekran görüntüsü var..

myavuzselim
23/05/2005, 13:41
sckz'nin bilgisayarindaki printscreen tusunu etkisiz hale getirebilecek usta bir hekir araniyor.

Bu link de mesajim bosa gitmesin diye:
http://support.intel.com/support/performancetools/c/windows/sb/cs-007750.htm

sckz
23/05/2005, 13:45
zoneAlarRm ı gözden kaçırmış arkadaşlara sesleniyorum.. resmi o yüsden değiştirdim..

bi de myss. verdiğin linkte ki her bi boku denedim.. yine hata aynı...

mr1yh1
23/05/2005, 14:59
sormasam çatlıycam..
visual studionun kendi derleyicisi ile
herhangi bir sorun mu yaşadın ?
"birşey doğru çalışıyorsa oynama onla" derler :)

Euclides
23/05/2005, 18:27
@sckz:
walla sen bana yolla derleyip mail'layayım diyeceğim...

sckz
23/05/2005, 23:15
her proje içinde sana derlettirmek olmas şimdi... amma sorunlu adamım ya ben..

@mr1yh1 (yannış yasmadım değilmi?) :
yok vs 2003 sorunsuz derliyo.. fakat bu cgicc olayını birde bunda deneyeyim dedim. bi de ismi çok karismatik .. intel... bi de Euclides arkadaşım tavsiye edince indirip deneyeyim dedim.