PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : biraz da tartisak

kubilay aka
21/05/2005, 19:09
ya arkadaslar ortaya tartisilacak düzgün bir konu atin da tartisak

ALEXrunaway
21/05/2005, 19:38
klavyene kafayı fena halde takmış durumdayım kubi...

Gurhan
21/05/2005, 20:05
tavukmu yumurtadan çıkar yumurtamı tavuktan?

Icarus
21/05/2005, 20:57
konu grafik bölümüne açıldığına göre atayım ortaya tartışacak bir şey :

web tasarımındaki akımlar nelerdir? web tasarımı nereye gidiyor?

kubilay aka
21/05/2005, 21:06
bunu web tasar1m1 ile ilgili bölümde yapsak

kubilay aka
21/05/2005, 21:07
bosver klavyeyi 2-3 ay içinde düzelticem söz

ALEXrunaway
21/05/2005, 22:44
konudan sayarmısınız bilmem ama.. .
grafik konusundan bir grafiker nasıl bir arşive ve düzeneğe sahip olmalı..
mesela en önemlisi pc sistemi nasıl olmalı.. .web için, baskı için, vs.vs..
ne tür arşiv sahibisiniz..
skinler, pluginler, fontlar, renk kartelaları, programlar, artlarr ve cartlar...
şöyle adam akıllı bi grafiker profili çizermisiniz.. ve siz nelere sahipsiniz.. . en önemlisi profosyonel olarak yaptığınız asıl iş ne... .
ne gibi bir deneyime ve bilgiye sahip olmalı... ve siz hangi aşamadasınız...

kubilay aka
22/05/2005, 00:36
simdi grafikerilik çok iddial1 bir söz onun yerine bilgisayar operatörü sözcügünü kullanmakla basliyalim. (iyi bir mac, iyi bir pc operatörü)piyasada her önüne gelen grafikerim diye çikiyo muhabbet ediyoruz cafede barda diinleyince onlar1 kendi kendime komplekse griyorum adamlari süper bisey zannediyorum son geliyor sira yapilan islere bak1yorum yaptiklarine söyledikleriyle tamamen alakasiz boktan isler.
beni bu isten ögrendigim bi sey var (kendimi gelistirdikce görüyorum ki ) o da benim bi mok bilmedigimdir.

ALEXrunaway
22/05/2005, 00:48
işin doğrusu haklısın.. . bana mesleğin ne diyenlere beceriksizin tekiyim diyorum ve bunuda meslekten sayıyorum haliyle... ancak olsaydık yada olsaydı nasıl olurdu bu iş.. bunu artık T.D.K ve T.C.K.ya onaylatmanın vakti geldide geçiyor....

BeLovED
22/05/2005, 01:37
Valla ben grafikerim dersem yalan olur :).3 senedir çalışıyorum, bana göre yol katettim fakat öyle şeyler görüyorum ki bi hiç olduğumu anlıyorum.En büyük aptallığım belirli kalıplar içinde çalışmak.Yeniliğe açık değilim.Bildiğimi okuyorum.2 dk. da bitecek işi geri kafalılığım yüzünde 15 dk. da bitiriyorum.Bunları biliyorum ama kendimi aşamıyorum.Yani sigaranın zararlı olduğunu biliyorum ama hala kullanıyorum :).

Asıl işimi sorarsanız ÖSS'ye hazırlanmak :D.Bu ikinci senem.İyişallah bu sene girecem :D.

mavikush
22/05/2005, 12:28
ben bence grafikerim. kimse beceriksiz değildir sizin "a nekadar kötü bi iş" dediğiniz işler yapanın hayal gücüyle alakalıdır, yada o anki psikolojisiyle...
ben 8 senedir grafik tasarımla "ilgileniyorum" çok fazla üzerinde çalışmaya fırsat bulamadığım için kendimi geliştiremiyorum yaşım küçükken başladığım için fazla ilgilenemedim lise öss falan derken uzak kaldığım zamannlar da oldu... ama beceriksiz değilim, sadece kendini geliştirmeye çalışan, uzun süredir yapsam da yeni başlamış gibi davranan bi insanım :) kendinizi kalıplardan çıkarın ve hayal gücünüzün etkisine bırakın...

p.s. yine hepsi bence...

kurtcuk
22/05/2005, 14:32
Valla bende grafikerim diyebilirim belki çünkü hayalgücümle ürettiğim herşeyi ortaya koyabilmem benim bu yetiye sahip olduğumun göstergesi ee ufacık ken daha konuşmayı bilmeyen adam resim çizmeye başlarsa her halde şu anda grafiker sayılrı,

ama

şuda bi gerçek ki kendini geliştirmediğin noktada vayy be elin oğlu ne yapıyor psikolojisine dayanırsan işte orda kalakalırsın :D Ama yien üstadlarımız var onların önünde saygıyla eğiliyorum, üstadlarım boynuz kulağı geçer :D

kubilay aka
22/05/2005, 16:43
kurtcuk kardeş seni hayal gücünle ürettiğin birkaç işi mümkünse görebilirmiyiz

kurtcuk
22/05/2005, 17:25
k. aka :) elbette, en kısa zamanda kişisel sitemi yayına koyacam inşallah o zaman görürsünüz :)

kubilay aka
23/05/2005, 01:58
aşağıda link e bir göz atıp yorumlarsanız sevinirim

http://www.iskur.gov.tr/mydocu/standart/027.html

ALEXrunaway
23/05/2005, 02:09
şöyle bir göz gezdirdim .. ama tamamını okuyacağım.. o zaman daha iyi bir netice ile yorum yapabilirim ama zorlada olsa uyumam lazım.. . ancak benim anladığım kadarı ile bir grafiker değil.. kalifiye bi tabela afiş elemanı profili çizmişler dicem gibi bi hal gördüm.. bir ahşap,plastik,metal,boya atölyesi kısaca tabelacı atölyesi teknik ekipman ve kullanabilme yetkisinden bahsetmemişler.. belkide onlarda vardır.. bu reta reklam benim bildiğim reta reklam ise.. . bi tabelacının gözüyle grafiker dediğin çamaşır yıkamasını da bilecek hatun tavlamasınıda.. . sanırım çok itibarlı bi grafiker profili çizilmişe benzemiyor...

BeLovED
23/05/2005, 03:37
Tamamını okudum.Her işte olduğu gibi bu iştede, çoğu müşteri meslek standardını bakmıyor.Bu maddelerin içinde gerçekten önemli olanlar var.Senin kabiliyetin ve yaratıcığın varsa, ayrıca ekipmanın, belirli bir yere gelirsin zaten.Müşterilerde buna bakarlar.Müşteri ofisine geldiği zaman ekipmanını kontrol etmez.Raferanslarına bakar.Onun için önemli olan budur.Bana garip geldi bazı standartlar.

Büyük şirketler bu standartlara uymak zorundalar.Fakat küçük şirketlerin kaçı bu standartlara uyar tartışılır.Ama açıkcası benim ofisim Standartlara uygun demek işin güzel yanı olur :).Ama standartlara uygun olsada olmasada bunu rahatlıkla dersin.Sana gelen müşteri standartları bilmez.Neyse ben uzatmıyım ders çalışmam lazım.Malum öss yaklaştı :).

Son olarak bir şey sorcam.Bu konulara biraz uzağımda, bu standartlara uymak zorunlumu.Yani bir lokantanın standartlara uyması zorunlu mesela.Bundada öyle mi?

kubilay aka
23/05/2005, 11:01
Tamamını okudum.Her işte olduğu gibi bu iştede, çoğu müşteri meslek standardını bakmıyor.Bu maddelerin içinde gerçekten önemli olanlar var.Senin kabiliyetin ve yaratıcığın varsa, ayrıca ekipmanın, belirli bir yere gelirsin zaten.Müşterilerde buna bakarlar.Müşteri ofisine geldiği zaman ekipmanını kontrol etmez.Raferanslarına bakar.Onun için önemli olan budur.Bana garip geldi bazı standartlar.

Büyük şirketler bu standartlara uymak zorundalar.Fakat küçük şirketlerin kaçı bu standartlara uyar tartışılır.Ama açıkcası benim ofisim Standartlara uygun demek işin güzel yanı olur :).Ama standartlara uygun olsada olmasada bunu rahatlıkla dersin.Sana gelen müşteri standartları bilmez.Neyse ben uzatmıyım ders çalışmam lazım.Malum öss yaklaştı :).

Son olarak bir şey sorcam.Bu konulara biraz uzağımda, bu standartlara uymak zorunlumu.Yani bir lokantanın standartlara uyması zorunlu mesela.Bundada öyle mi?

avrupa birliğinde olsak evet diyebilirim
askerliğini bir nato kolordusunda yapmış ve sivil de de çok fazla ecnebilerle içli dışlı olmuş biri olarak söyleyeyim ki neredeyse herşeyin tahmin bile edemeyeceğin ayrıntısına kadar standrdı var