PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Uyuyamıyorum...

ALEXrunaway
21/05/2005, 03:19
Uyku problemim var.. ilaç kullanmıyorum.. aşırı sigara ve çay kahve tüketiyorum... nerdeyse 3 günde bir yemek yiyorum.. buna rağmen turp gibi hissediyoum kendimi ancak uyku problemim var.. bir türlü uyuyamıyorum .. ne yapabilirim acaba... .
ve bu arada ilaç ve doktora karşı büyük bir alerjik fobim var.. . sakın ilaç ada doktor demeyin bana.. .

Hard`n`Dark
21/05/2005, 09:59
tatile çık...

Icarus
21/05/2005, 10:37
benim de uyku sorunum var. ilaç yazmayın demişsin ama "passiflora" bir dene bence, bitkisel içinde alkol olan sakinleştirici bir şurup. onun dışında hayatındaki stresi azaltmalısın. kendini şartlandır bu saatte yatacağım diye ve yat. en başta uyuyamasan da zamanla alışıp uyuyacaksın...

skonak
21/05/2005, 10:53
Bilgisayardan ve teknolojiden bir süreliğine uzaklaş.

Mingitau
21/05/2005, 11:57
Papatya Çayı horul horul uyutur lakin uyanınca tekrar uyumak istersin yaw çok uyudum kalkim artık dediğinde zamanın tazyikli su gibi aktığını farkedersin helekin evde yanlız kaldığında... "yaw dün çarşamba değil miydi?" sorusuna "Yarın Salı" gbi bir cevap alabilrsin eve uğrayan bir kişiden :))

cappytoi
21/05/2005, 13:25
Papatya Çayı horul horul uyutur lakin uyanınca tekrar uyumak istersin yaw çok uyudum kalkim artık dediğinde zamanın tazyikli su gibi aktığını farkedersin helekin evde yanlız kaldığında... "yaw dün çarşamba değil miydi?" sorusuna "Yarın Salı" gbi bir cevap alabilrsin eve uğrayan bir kişiden :))
tecrübe konuşuyor gibi bir his var içimde :D

MoonWolf
21/05/2005, 15:11
Tahminimce derdini tam olarak açıklamamışsın fakat problemin şu bana göre ; mevsim geçişlerine bağlı olarak gelişen bir depresyon halindesin,bunu birsürü nedene bağlayabiliriz geçirdiğin sıkıntılardan tut,sıkıntısızlık ve tekdüzelik bile neden olur,bu geçiş dönemlerinde kendini sakin tutmayı,telkin yapmayı ve uyarıcı niteliği olan çay,kahve,sigara türü maddeleri olabildiğince azaltmanı öneririm,bunun yanısıra eğer ciddi manada kendini kötü hissetmeye başlarsan sen tavsiye etme demişsin fakat bir psikiyatr hekime görünmeni tavsiye ederim,lakin bugün ufak tefek gördüğün sıkıntılar yarın başına daha büyük sıkıntılar yol açabilir,bunu bir gribal enfeksiyon gibi düşün,psikiyatrist ve ilaçlara karşı "tribal enfeksiyona" girme :)
yine bol bol sağlıklı günler dilerim.

MEHMET
21/05/2005, 16:36
bazılarında tam aksine fazla uyuma problemi var. demekki bu uyku bilgisayar kaynaklı değil.

Mingitau
21/05/2005, 17:02
evet Mehmet bu konuda çok çok haklısın

bestprogramci
21/05/2005, 18:54
Her şeyden önce sağlık gelir
Sağlığını bir kaybettinmi telafisi yokkkkkkk
Gerisi eninde sonunda olur

ALEXrunaway
22/05/2005, 02:04
tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.. Ancak çay, kahve ve sigarayı kesinlikle bırakamam hatta azaltamam.. Her halde bunu yaparsam öyle bi uykuya dalarım ki bir daha uyanamam gibi geliyor..Tiryakisim, kahveyi bile kahve kavanozuyla içen biriyim.. ki zaten bunu beceremem öyle bi irade yok.. Birde metabolizmada enteresan bi olay var. Ansızın çikolata krizine giriyorum. Özelikle Ülkerin siyah bitter çikolatasına.. Acaba bunun içinde uyuşturucu falanmı var diye düşünüyorum.. . papatya çayı olayını deneyeceğim ama içebileceğimi sanmıyorum.. . bilgisayardan uzak durmam için henüz olumlu bir sebebim ve vaktim yok.. işler delicesine yoğun.. istesemde yapamam.. bu arada iki sigara birden yakmışım.. dalgınlıkta başladı.. . her halde bir haftaya kadar ölürüm.. .

Zerzevat Adam
22/05/2005, 02:25
Hocam bu aralar Bursa'da azrail kol geziyor zaten, her gün selâlar okunuyor... aman ha! :D

HunTER
22/05/2005, 09:18
Uykuyla ılgılı bı arastırma okumustun.. Sanırım uykusuz kalan ınsanların karsılastıkları problemlerı cozmelerı zorlasıyor hatta ımkansızlasıyor.. Beyın daha verımsız calısıyor.. Zeka gerılıyor.. Bence yaptıgın ıs ne olursa olsun buna degmez.. Kaldıkı bı haftanı tedavıne ayırsan saglıklı bı beyınle aradakı acıgı cok cabuk kapatırsın emınım..

myavuzselim
22/05/2005, 10:51
Ben de son zamanlarda kendimi niye gerizekali gibi hissettigimi dusunmeye baslamistim.
Aslinda sebebini biliyordum ama... Zeka gerılıyor.. ... sakin bana bunun geri dondurulemez birsey oldugunu soyleme! :eek:
Neyse artik biraz uyumam gerek hepinize iyi gec.. pardon iyi gunler :uyku:

xXx
23/05/2005, 16:06
Günde 5 pakete yakın sigara icen
cay bardagına corba kasıgı ıle kahve koyan
72 saat civarı ayakta durup yogun tempoda calısan
3-4 saat uyku ıle aynı tempoyu surduren,

bırı ıdım

eşittir:

ya cok zayıflarsın yada tulum olursun
ayakta ruya gormeye baslarsın
mıden ulser macına baslamaya hazır olur
tanımayanlar madde filan kullanıyor sanır
normal uykuya dalamazsın suur kaybı gıbı olur uyuman
sinirlerin her daım asabı ve yay gıbı gergın olur

çözüm:
o kahveyi kavanozla degıl bardakla ıceceksın sade degıl bol sutluye cevıreceksın
sigarayı bırakabılıyorsan bırakacaksın bırakamıyorsan gunde 1 pakete dusureceksın
metabolızma filan deyıp kendı kendını kandırmayacaksın
etrafında seker bulunduracaksın
yemeklerını duzene oturtucaksın
bogazından kısmayacaksın
cayı ıceceksen galonunda degıl ayarında ıceceksın
yapamam edemem demıyeceksın yok demeye devam edersen bı sure sonra arıza yapan vucudunun sesını oyle bır duyarsınkı bır daha kesemezsın.
saatınde yatmaya once kendın cabalayacaksın haptan caydan medet ummayacaksın
yatınca uyuyamıyorsan kulaklıgı takıp "ney" yada "secret garden" dınlıyeceksın bon jovı degıl.

son olarak once kendın ısteyeceksın...

emrana
23/05/2005, 18:01
Uyuyamıyorum sigara alkol lahve falan gennellikle çok fazla kahve tüketen insanlarda olur bu durum bide yeterince enerji harcamıyosundur zamanını daha verimli şeylere harcamanı öneririm uyumak için sex yapmanı tavsiye ediyorum uyku problemin kendiliğinden çözülecektir

Reti
23/05/2005, 19:15
Tek ve kalıcı çözüm sana.
Düzenli spor yapman lazım. Bence hergün koşu yap. Kendini iyi hissetmeye başladığında yavaş yavaş tempo ve süreyi arttır. Sonra bir yerde sabitle.
Kafayı vurduğun anda uyursun. Akşamları da bir iki kadeh alkollu birşeyler içmen kafanın da rahatlamasını sağlar.

Gurhan
23/05/2005, 20:46
@emrana
süpersin ya yeni nesil ne kadar cool böyle
size edep yerine cool takılmayı öğreten büyüklerinizi sevgi ile selamlıyorum burdan

mtkaan
24/05/2005, 00:41
kardeşim aynı olayları geçen sene bende yaşadım. sonuç olarak şu an yüksek tansiyon sahibiyim. bu işin lamı cimi yok, uyku saatine en az 3 saat kala çay ve kahve olayı bırakılacak (illaki sıvı tüketmen gerekiyorsa süt veya yeni çıkan kefir-şok marketlerde var- içeceksin. yok onları içemem dersen iki duble rakı veya bir şişe bira iç bedenini gevşetir . yazdıklarım şaka değil.

bende ilaç olayına karşıyım, ilk bana xanax vermişlerdi (doktor reçetesiyle) sonradan bu formülü kendim buldum doktoruma danıştım olumlu yanıt aldım. bir tek bira veya rakı yerine içebilirsen 1 veya 2 kadeh şarap iç dedi.

bide bunu dene

ama fazlada kendini kaptırma en fazla 2. kadeh

HunTER
24/05/2005, 01:18
sakin bana bunun geri dondurulemez birsey oldugunu soyleme!

Ise uykusuz gıttıgım gunler bı problemın cozumu ıcın tum gunumu harcıyorum.. Ama ertesı gun ıyı bı uykunun ardından aynı problemı henuz sabah cayımı bıtırmeden cozmus oluyorum..

Kaldıkı calısırken monıtor karsısında uyuklamakta ıyı bısey degıl.. Bu gun sureklı bunu yasadım mesela ve yaptıgım ıste mılım mılım ılerdı ancak.. Hos yıne saatı bır ettık ama..

Dıyecegım, kalıcı bısey oldugunu sanmıyorum ama en azından benım kafam uykusuzken calısmıyor.. Bundan emınım..

Sımdı aramızdan hangı delı kapasıtesının yuzde onunu kullanmak ısterkı?

BeLovED
24/05/2005, 01:42
Yaa benim uykum da çok garip.18 saat uyanık duruyorum (uyuyamıyorum).Daha sonra uyuduğumda da 14 saat uyuyorum :D.O yüzden yatış ve kalkış saatlerim hep değişiyor :).

ALEXrunaway
10/06/2005, 23:16
Hala uyuyamıyorum.. .
Gözlerimin altları şişti.. kocaman kocaman oldular. Göz kapaklarımı açıp kapattığım zaman gözlerimin altındaki şişliklerde hafif bir ağrı yapıyor.

10 kilo kadar zayıfladım.rüzgarlı havada dışarı çıkmaya korkuyorum..

sigara artık nefes almak gibi bişey oldu, içtiğimin bile farkında değilim. ama içmediğim zaman boğulacak gibi oluyorum.

günde sigarayı bırakma konusunda onlarca fikir-teori ve pratik yapıyorum hepsi bir kahve bardağındaki tükürükle buğulaşıyor. sonra tekrar ciğerlerimde buharlaşıyor ve daha sonra bir duman silueti halinde gözlerimde bulanıklaşıyor. yine içiyorum yiine içiyorum..

çay kahve olayını hortum ile şebeke hattına bağladım, hayatım dünyanın 8. harikası olan WC ile git geller arasında kesişiyor artık.

artık ne steve vai ne joe satriani ve hatta nede marilyn manson açıyor beni.. yüksek ses ile senkronize edilmiş müzikler yerine iyi bilenmiş bir ustura jiletinin gölgesinde bireysel olarak çizilmiş psikolojim; tamamen hakan taşıyan ile endexli olarak yaşam buluyor artık bu çürümüş cesedin metabolizmasında. ve artık anatomim bile daha bi arabesk hal almaya başladı.. .ancak yine yinede ve illede bir körüklü otobüs gıcırtısı yani şöyle sert bi fren sesi..coinqqqq diye bi titreşim mutlaka şart diyorum...

90 serisi zipponun gaz kokusu 2006 model bir ferrarinin kaporta kokusu ile aynı ayarda gelmeye başladı.. . ki iç döşemelerin kokusunu izmarit kokusu almıştı en başından. sigara içmek çok güzel bişey...

ne kadar dişlerimi fırçalarsam fırçalayım yinede sararıyor işte dişlerim.. . ancak ağzımın tadı hiç yok.. . günde bir öğün yemek ile yaşıyorum.. . onuda ne zaman yediğimi hiç hatırlamıyorum.. . iştee 'uyandım birden bire duvar birden bire gece yarısı. uyandım seni düşündüm aliyaa' tripleri... .iyimser bir gül olsun dudaklarımızda bu yeter.. çok şükür hala gülebiliyorum...

dikkatimi çekti sivrisinekler daha çok yakınlaşıyor artık.. yani sakın inanmayın sigara içen adama sivrisinek bile konmazmış hurafesine.. . yada artık onlar bile ortamın verdiği nikotin rehaveti ile iyiden iyiye kafayı buldular ve sanki 'tahammülün sınırlarında seni görmem lazım, seni bulmam lazım' (B.özlemi) şarkısı eşliğinde vızır vızır tepemde uçuşuyorlar.. . tabi bende o sırada ya 'para noir' yada 'kader gülmeyince' şarkısını dinliyorum.. .yine anlamıyor kansızlar.. .

böyle bir durumda olan bir insan evladı çok çabuk hastalanıyor.. vapurda karşıdan karşıya geçerken yaşamış olduğum küçük bir yolculukta bile üşüttüm ve hastalandım.. bir hafta yatağa düştüm hala iyileşemedim.. bir iki gün sıkı bir uyku çektim ve olay yine normale döndü.. hala uyuyamıyorum.. hala uykum yok... artık normal olan ile anormal olan vaziyetler bile bir birine girdi.. gecesi ile gündüzü olmayan bir insan için bunlar pek bir sorun teşkil etmiyor sakın orasını düşünmeyin böyle bir duruma düşerseniz.. .

3 gün boyunca bir dakika bile uyumadan ve oturmadan çalışmanın sonucunda bir gramlık yorgunluk hissi bile yok.. ve bu 3 günler son bir kaç aydır iyice sıklaştı...neredeyse her hafta durum aynı...sanırım sinirlerimi ve hislerimide kaybettim..ancak vucut yıpranmış olmalıki ayaklarım ayak bileklerime kadar şişti ve şu an üzerine basamıyorum.. . ancak ne iştir hala turp gibiyim.. .

saçlarım dökülüyor diye hatun kıvamına olan lüle lüle saçlarımı kestirmiştim.. pişman oldum artık dökülmüyorlar.. yine uzatmaya başladım.. . sanırım büyük bir mutasyon geçiriyorum.. bir yandan kötüye giden halim bir yandan iyiye gidiyor.. . acaba bunun nedeni ne olabilir.. .

ancak en ufak bir esintide bazen tir tir titriyorum.. ve en ufak bir sıcaklıkta kan ter içinde kalıyorum hemde öye bir hal alıyorki her defasında porselen olsam çatlardım her halde diyorum ve kendi kendime konuşmalarım başladı.. bazen bu kendimle olan muhabbetim öyle bir derinleşiyorki.. korkuyorum..

sesim değişmeye başladı.. alf'e benziyor artık sesim.. .hergün sakal traşı oluyorum, her gün kafamı musluğun altına sokup dakikalarca öylece kalıyorum.. ve her gün dakikalarca aynaya bakıp 'yahu sen ne güzelsin Allahım' dediğimde aklımdaki binlerce kedi bir kargaşa içinde kaçacak, kaçışacak yer arıyor.. . sanki nereye kaçacaklarsa her taraf çayır çimen..samanlık...kadavralık bir ceset gibi bir görüntüm var aynada.. .

komşu çocukları bile amca demeye başladı.. . uyuz olmaya başladım kendi kendime ve hatta tüm kedilere bile.. . sanırım bu problem ciddi bir hal almaya başladı.. .

artık uzun uzun düşünemiyorum.. düşünecek olsam dalıp gidiyorum bir yerlere... . sonra çıkamıyorum işin içinden.. . uzun cümleler kurmadan konuşmalarımı kestirip atıyorum.. . cep telefonlarından eskisinden daha çok nefret ediyorum... . önceden uçuk kaçık fikirlerim olurdu şimdi hepsi uçtu gitti.. sanırım yavaş yavaş ya ölüyorum, yada yok oluyorum. yada daha nasıl bir iştir bu Allahım.. İnsanlıktan çıkmışım insanların içinde.... uyumak istiyorum yahuu.. .

Icarus
10/06/2005, 23:40
Hocam senin tek sorunun uykusuzluk değil sanki.....
Hayatının gidişatını, alışkanlıklarını gözden geçirip radikal kararlar alarak kendine gelebilirsin ancak bence..

Sahin
11/06/2005, 04:33
Yaklaşık 15 yıldır gündüzden çok geceleri uyanığım hep kendimi "hayat çok kısa gecelerden azami derecede faydalanıyorum" diye inandırdım-kandırdım. Bu 15 yıllık dönem içinde ne zaman istesem kolayıda, sigaryıda, kahveyide, alkolüde azalttım-bıraktım ve uykumu düzene soktum. Sadece istediğim için.

Saat gecenin 3:25'i şu anda burada (İsveç'te) demek ki bu gecede gecelerden biraz çalmışım, saat 11'de bir kahve içmiştim, ondan sonrada 2 Carlsberg birası ve şimdide Türkiye'de iken aldığım Ankara viskisinden içiyorum yavaş yavaşta uykum geliyor.

Ama sen hepsini boşver sende yetenek görüyorum otur ve roman yaz en azından uykusuz geceler sana bir şey kazandıracaktır.

Kesinlikle yaz.

Bende yazacağım.

BoraN
11/06/2005, 14:52
Ben de günde ancak 5 saat kadar uyuyabiliyorum. İnsan metabolizmasının minimum 3 saat uyku ile sağlıklı bir şekilde devam edebileceğini anlatmıştı hocam. Tabi bu uyku ihtiyacı, günboyu yapılan işlere göre değişiklik gösterebiliyormuş.

Eğer hareketsiz bir işte çalışıyorsan, boş zamanlarında spor yapmanı öneririm. Spor derken bilardo vs salon oyunlarını kastetmiyorum tabi ki. Vücudundaki birçok kası çalıştırabilecek spor dallarından birini seçmelisin. Mevsime uygun olması bakımından yüzme'yi tavsiye ederim...

Tabi bu işin fiziksel yönü, psikolojik yönü için de yardım almanı öneririm. Tam olarak fobi olarak nitelendirmemişsen de doktorlara karşı bir antipatin olduğunu söylemişsin. Ancak psikologlar genel anlamda bildiğimiz doktorlardan değiller. En azından iğne yapmıyor ve ilaç kullanmaya da zorlamıyorlar. İnsan hayatta istediği herşeye ulaşabilir. Yeter ki bunu canı gönülden istesin.

Ve geçmiş olsun, umarım en kısa zamanda herşey istediğin gibi olur...

msoysal
11/06/2005, 23:53
ayağa kalk sonra şöyle bi titre :hiohahoha

sonra yukarı bak 5 sn
sonra aşağıya
kendine bi bak

umarım anlamışsındır sen düşünen bi varlıksın dostum :super:

HunTER
12/06/2005, 01:12
Kıtap yazmasın bence.. Kıtap okusun.. Daha ıyı gelır..

Cekici
12/06/2005, 01:23
Valla 3 gün uyumadan durabiliyorum ve 3 günün akşamında yatıp sabah 6:30 kalkıp normal bir şekilde işe gidebiiyorum zaten 8 saat ten fazla da uyuyamıyorum sonra bütün gün belim ağrıyor yaw bu arada spor olarak yazın yüzme gerisinde de vücud geliştirme yap derim ...

Yaprak
12/06/2005, 12:56
sigara yerine püro içmeyi bir dene en azindan sigaranin ustune verdigi kokudan ve agizindaki tatsizliktan kurtulmus olursun ve belki yemeklerin tadini alip yemek yemege baslarsin..

mawera
12/06/2005, 22:30
2 yil önce bendede ayni sorunn vardi doktora gitmistim(panige gerek yok ) cok ligt bir surup vermisti pandalari mayistiran bitki okaliptustan yapilmis bir surup.etkili ve yanetkisiz ama adini hatirlamiyorum sormalisin bir doktora .2. olarak cok dogal bir cözüm hafif tuzlu ayran ve bol yogurt tüket bak nasil uyuyorsun.yigenim daha yogurtu yerken uyuya kalmisti. son olarakta o gunun hesabini kapat ve ertesi güne birak gecmis olsun....:super:

Sahin
12/06/2005, 22:34
Ben iyi geleceği için demedim ki Huntercım, kim ne derse desin bir şey yapacak gibi görünmedi Alex'in hali bana baktım yazılarında da bir uslup var hiç değilse uyuyamadığı zamanlarda işe yarar bir şey yapsın dedim bakarsın tutar :)

Yaprak
14/06/2005, 23:08
Arkadasim bak bole bir hastalik varmis. insAllah seninki böyle bir hastalik degildir ama istersen bir oku. http://www.hastarehberi.com/psikiyatri/manidepresif.htm

gerci burdaki belirtiler bende de var gibi ama ben cok uyuyorum :) yaklasik bir haftadir da ise gec kaliyorum :)

Cekici
14/06/2005, 23:22
valla 10 da 9 u var bende yaw heheheh ama benimki 3 haftalık yada 3 aylık gibi bişii değil benimki heralde 3 yıllık falandır :):):)

Yaprak
14/06/2005, 23:24
tam hastalik hastasi biriyim. korkum bu hastaligi okuduktan sonra ordaki tepkileri verip olur olmadik yerlerde olmadik seler söylemem. acaba yaptiklarimi sonradan hatirlayabilcem mi? bunu cok merak ediom..

ALEXrunaway
16/06/2005, 02:16
'Yaprak' gönderdiğin bilgiler için teşekkürler. sanırım ayrıcalıklı bir araştırmanın bilgileri.. ayrıca teşekkür ederim.. .

...Ancak şu sıfatsız şahsımda bulunan rahatsızlık bu bilgilerde bildirilen verilerle hem alakadar hem alakasız.. Anladığım kadarı ile anlatılan rahatsızlık ruhsal sorunları olup aynı anda böylesi bi rahatsızlık geçirenlerin problemi.. . Çok şükür ne bi depresyon halim var nede şizofrenlik bir durumum... .

...Bunca olanlara karşı hala kolay yorulmuyorum... arada saniye farkı olmaksızın bir anda dünyanın en mutlu insanıda olabiliyorum yada en efkarlı mahlukuda... Dikkat dağılmıyor, sadece çok düşünmüyorum.. düşünemiyor değil düşünmüyorum.. çünkü şu aralar aşırı iş yoğunluğundan kaynaklanan can sıkıntısı denilen illet bir ruh yapısı içindeyim.. . Normal insanlar gibi olağan kararlar veriyor ve olağan dışı işleri yapabilme hevesinede girebiliyorum.. Hayal gücüm inanılmaz derecede geniş.. Tanıyanlar bilir haddiden fazla uçuk kaçık fikirleri olan bi insan evladıyım.. Ancak hepsi geleceğin henüz üzerine işenmemiş bir duvarında yazılı.. . Kader o yazıları bi yazgı olarak elime verirde, ferman Allahındır yürü ya kulum der, hepsi gün olur gerçekleşir...

...Ve ayrıca sapıkça eğilimlerim yok.. en azından hatunlara sarkmıyor ve fena fantaziler kurgulamıyorum kendimce.. . Hastalık durumunu kabul etmeme diye bir paranoyamda yok.. . Biliyorum birşeyler var bi yerlerimde..Böyle bi acayip rahatlık, bir tuhaf gerginlik, bi garip yoğunluk ve anlamsız boşluk içindeyim.. . Ancak sebep ya başlı başına benim, ki sanmıyorum iş yoğunluğundan kaynaklanan bir kendini kaptırmışlıktır diyorum kendi teşhisimce..yada ucu bir yerde sonu bir yerde, ben ortasına konmuş bir kırlangıç, mevsimi gelince uçup gideceğim türden, gelip geçici olma ihtimali yüksek bir durum ve bu yüksek gerilim hattının ortasında alçak irtifada uçuyorum gibi..yim.. .

...Aşırı para harcamadan kasıt eğer aşırı derece de alacaklı durumdaysam ve bu işin içinde çıkamıyor ve kara kaplı defterimin köşelerine artık şiir bile yazmaya başladıysam durum hakikatli olarak ciddi.. . İflasın eşiğindeyim.. .

...Riskli davranış biçimi nedir bilmiyorum bana göre ya ahlaksızlıktır yada inkardır... ancak hayat içinde yaşamsal riskler gerektiriyorsa bu risk değil rizikonun en heyecanlı psikosudur ki.. düşüncede adrenalin bile o vakitten sonra kendini sülfür olarak algılamaktadır.. ve bu salgılamanın verdiği algılama yeteneği artık ticari mahiyette bir alışveriş yetkisi ve etkisi oluşturur.. . buda kazanmak yada kaybetmek sonuçlarını getirirki bu o kadar önemli bir şey değil, çünkü 'kazanılmış her hak; hak edilen değildir.' derim her zaman, önemli olan başarmak, ve ne başardığının farkına varmaktır.. .ki her başarıda ticari veya o mahiyette bir kazanç getirmez ve bu beklentide asla ama asla olunmamalıdır.. Bu yüzden niyet iyi ise, yapılacak iş esaslı ve verilecek değer hakikatli ise risk denilen kuramı pek kurgulamam...bu yüzden aklım başımda, ve hala ne & nasıl yağtığımın farkındayım.. . yani sizler gibi olağan ve normal bir insanım.. .

...Pek konuşmayı sevmem... genel olarak muhabbet içinde bir fikir, proje yoksa kestirip atarım.. . Ancak diğer türlü aman sabahlar olmasın.. . Muhabbet sonunda işi yapmış kadar da olurum.. artık teoriyi pratiğe çevirmesemde olur.. .

...Kendime güvenirim, özellikle kişisel zevklerime ve beğenilerime.. ancak kendimi büyük görecek kadar zevksiz değilim.. biliyorum ki bana 1 numara büyük gelen şey beni 2 numara küçük gösterecektir.. .

...Ancak anlatılan hastalıkla ilgili bir kaç belirtinin bende bulunması bana - - - - acabaaa...
- noluyoruzzz yahuu..
- yoksaa...
- aman Allahımmm....
- bir kedi gördüm galiba.....dedirtmedi değil..

pirilti
16/06/2005, 10:31
bir varoluş probemi içindesin..hayatla bağ kurabileceğin araçlarlar lazım..örneğin futbol bir çok kişi bir topun ardından ne diye koşarlar diyebilir..önemli olan topun ardından koşulması değil insanla dünya arasında bir bağ kurmasıdır(!)..felsefi ve psk açılımlarına girmeyeceğim..var olmak karar almak ve yapmak demektir...uzun zamandır kendin için kararlar aldığını sanmıyorum...ama karar almam için ne istediğimi bilmem gerek diyebilirsin iyi sorudur ama sonuc getirmez..yanlışda olsa kararlar alıp uygulayacaksın sonra değiştirebilirsin...hepimiz öleceğiz buna alışsan iyi olacak!!!!! uyumak ve kalkmak ölmek ve yeniden doğmak gibidir..her yeni gün yeni bir doğuştur..her yeni gün yeni bir yolculukdur..ve sen yeni günlere başlamayı istemiyorsun...fiziksel anlamda kendine eziyet etmeyide bırak..hayatla bir bağ kurduğunda ona ihtiyacın olacak...düşünce yapın değişebilir ama kalıcı fiziksel rahatsızlıklar düzeltilemeyebilir....
zaman en iyi ilaçtır geçer...
çok bilmiş konuştuysam kusura bakmayın..kendim ce işte

cS
16/06/2005, 11:18
Tek Kelime :) Zanax

D0G4N
12/07/2005, 06:13
biraz geç olacak ama aynı sorunu yaşayan biri olarak bişeyler ekleyim dedim.(bkz: saat 06.15 hala ayaktayim:) ) ZanaX kesinlikle kullanma bağimli yapiyo insani. cafeini bir müddet kes yahut azalt + derdinin dermani biraz saçma gelebilir ama alkol : ) akşamlari alttan bi japon müziği böle sağde insani rahatlatacak cinsten + hafif uçuracak kadar wisky (tavsiye : jonny walker) biraz böle git sonra düzelir

MEHMET
12/07/2005, 14:16
subhanAllah

Ansugo
12/07/2005, 21:09
Uyuyamadığın zamanlar sabun yap. Akşamları da psikoloji guruplarına katılırsın. ( Think about your life as a white ball of healing light. That's right. ) Ama dikkat et karşına Marla adında bir kadın çıkmasın; uykuların kaçabilir :)

HunTER
12/07/2005, 21:13
Gıttıgın sehırlerde sana saygıyla bakan tıpler gorduysen barlarda durum cıddılesmıs demektır.. Heran bıyerlerı ucurabılırsın...

sckz
12/07/2005, 23:34
ben jack in ceviz.net forumun da turlayan haliyim..

D0G4N
13/07/2005, 05:00
http://www.mojodo.it/avatars/7_tyler_d.jpg
beni hayatimin çok garip bir döneminde tanidin...

(film biter)
stop

With your feet in the air and your head on the ground
Try this trick and spin it, yeah
Your head will collapse
But there’s nothing in it
And you’ll ask yourself

Where is my mind

pirilti
13/07/2005, 08:34
şu dövüş kulübünü ilk seyretiğimde bir tek ben anlarım bu filmi demiştim..yaw ne çok anlayanı varmış:)