PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Dev C++ Derleme Sorunu

ronaldinho83
20/05/2005, 12:22
Yeni başladım sadece kod yazıp çalıştırmak için bir derleyici önerirmisiniz?

mr1yh1
20/05/2005, 12:43
ben basit uygulamalar için mingwStudio yu kullanıyorum.
DevC++ kadar oyuncaklı değil ama kesinlikle daha kararlı,
(DevC++ hala beta)
birde mingW'nin dizinlerini değiştirmiyor.
DevC++ da mingW update yapmak daha zor.
DevC++ yı, visualStudio6 projelerini import için yada paketleri(kolaylık sağlıyor) için kullanabilirsin.

Euclides
20/05/2005, 12:45
minGW kullanacağına hiç kullanma daha iyi...
dünyanın en rezil derleyicisi (bunu sebebini daha önce pek çok başlıkta açıklamıştım)

Intel C++ Compiler kullanabilirsin.

mr1yh1
20/05/2005, 13:14
minGW kullanacağına hiç kullanma daha iyi...
dünyanın en rezil derleyicisi (bunu sebebini daha önce pek çok başlıkta açıklamıştım)

Intel C++ Compiler kullanabilirsin.

peki bu yargın ,
mingw'nin kendi hearder leri ile mi ilgili,
yoksa genel olarak gcc derleyicisi ile mi ?

ben de stl anlamında,
özellikle unicode desteği anlamında gcc den memnun değilim.
Ama internetteki pek çok kaynak GNU araçları ile uyumlu oluyor maalesef..

ronaldinho83
20/05/2005, 13:38
Bu intel c++ ın linkini verebilirmisiniz

Euclides
20/05/2005, 16:54
2'siylede ilgili değil...
hangi zihniyet string'leri bu şekilde kullanır ? (eğer programıcılar sistem kaynaklarını çöpe atmak istelerdi çok iyi yöntemler bulurlardı...)
Window programming model aykırı bu tip kodlar window sürümleri ararında uyumsuzluğa neden olabilir...

mov eax,'lleh'
mov [esp+...],eax
mov eax,'rowo'
mov [esp+...],eax
mov eax,'dl'
mov [esp+...],eax
.....
push 0
push esp-...
push....
call Messagebox

nezaman linuzzz'ler windows'u anlayacak ve ona saygı duymayı öğrenecek çok merak ediyorum yoksa bu yaptıkları şeyler windows'u kötülemek için bilinçli mi ? onu daha çok merak ediyorum...
2...
Ve ne zaman insanlar kullandıkları derleyiciyi değerlendirmeyi öğrenip ondan sonra tavsiyeler verecek ? bunu daha çok merak ediyorum...

mr1yh1
22/05/2005, 13:56
...
2...
Ve ne zaman insanlar kullandıkları derleyiciyi değerlendirmeyi öğrenip ondan sonra tavsiyeler verecek ? bunu daha çok merak ediyorum...

DevC++ , derleyicisi+IDEsi+windows headers ,
13MB civarı...( senin önerin birkaçyüz MB )
sadece kod yazıp çalıştırmak için biraz fazla..
üstelik basit bir IDEsi bile yok..
Microsoftun komut satırı araçlarını bedava verip,
IDE yi dünyanın parasına satması, IDE nin programcılar için önemini gösteriyor..
hala komut satırından derleyici kullanmayı sevenler olabilir, ama bana göre bu vakit kaybı..

intenetten kütüphane indirmek isteyen biri
ya bedava GNU araçlarına ya da proje dosyalarını açmak için Visual studio ya muhtaç ,
o zaman komut satırı pek işe yaramayacak..:)

yukarıdaki özel performans durumunu değerlendirmek beni aşar...
Ama gcc nin genel performansı ile ilgili testler internette mevcut.
Her derleyicinin, diğerine üstün olduğu yerler vardır.
Ve gcc kendini kabul ettirmiş bir derleyicidir.

sckz
22/05/2005, 14:10
Bence de kullanılan ide önemli .. Ben hiçbir ide de Vs 2003 te bulduğum konfor u bulamadım.. (Vs 2005 beta da bile)
yannız şuda var.. eğer kullandığım ide nin kullandığı compiler sorunlu ise (minGW nin yaptığı gibi dosya boyutu diğerlerinin derlediğinden çok fazla ise) satarım o ide yi de derleyiciyi de..

mr1yh1
22/05/2005, 14:36
eğer kullandığım ide nin kullandığı compiler sorunlu ise (minGW nin yaptığı gibi dosya boyutu diğerlerinin derlediğinden çok fazla ise) satarım o ide yi de derleyiciyi de..
http://www.mingw.org/mingwfaq.shtml
( Why is my C++ binary so large? )
o fark, genel bir bağlama problemi,
her bağlama sonrasında,
projede kullanılmayan ama bağlı kütüphaneden gelen bir sürü fonsiyon bizim .exe ye eklenir. gcc de , strip.exe komutu ile bu halledilir.
Tabii bunu işin en sonunda yapmak lazım..

Euclides
22/05/2005, 16:32
evt 70'lerde yaşıyor olsaydık gcc kendini kabul ettirmiş bir derleyicidir diye bilirdik.
MMX teknojisi çıkalı ne kadar oldu ? yıllar ve hala gcc SMID yapamıyor (gerçi hoş bunu yapan popüler derleyici Intel'inki :) )
MMX komut setini kullanamayan bir derleyicimi kendini kabul ettirmiş güldürmeyin beni...
(şimdi "gcc'nin -mmx parametresi var ve destekliyor" lafını bekliyorum... yani atlamayın... yani önce araştırın.. yani atlarsanız yapıştırıcam...)

2.....
linux'de bile "Intel C++ Compiler for Linux"
gcc'ye bir kaç katı daha iyi !!!!!
İşte Linux testleri
http://www.coyotegulch.com/reviews/intel_comp/intel_gcc_bench2.html

Linux Journal
http://www.linuxjournal.com/article/6766

Euclides
22/05/2005, 16:36
D
Microsoftun komut satırı araçlarını bedava verip,
IDE yi dünyanın parasına satması, IDE nin programcılar için önemini gösteriyor..
hala komut satırından derleyici kullanmayı sevenler olabilir, ama bana göre bu vakit kaybı..

böyle bir olay yok !!!
Vİsual C++ 2003 Toolkit bedava
Visual Studio Değil, Visual Studio'da bir IDE değil !!!

sckz
22/05/2005, 16:37
yeah.. dediğin şey işe yaradı.. 420 kb yaklaşık 216 ya düştü.. hatta aynı dosyanın vs 2003 le derlenmiş hali, debug taki boyutu 224 kb, release deki ise 72 kb.. en azından debug klasöründekinden daha az yer kapladı.

mr1yh1
22/05/2005, 19:30
yeah.. dediğin şey işe yaradı.. 420 kb yaklaşık 216 ya düştü.. hatta aynı dosyanın vs 2003 le derlenmiş hali, debug taki boyutu 224 kb, release deki ise 72 kb.. en azından debug klasöründekinden daha az yer kapladı.
mingW ile de release olarak derle, ( IDE nin opsiyonlarında vardır )
yaklaşık CV++ nin değerlerini vermesi lazım ;)

mr1yh1
22/05/2005, 20:40
böyle bir olay yok !!!
Vİsual C++ 2003 Toolkit bedava
Visual Studio Değil, Visual Studio'da bir IDE değil !!!
bende onu söylüyorum, yani para IDE ye gidiyor.
microsoft şu an
VC++ 2005 tool kitide bedavaya veriyor.
dediklerine göre
visual studio ile gelenin aynısı imiş.
(ve Visual studio bir IDE tabii ki .. :) )

verdiğin likdeki sonuçlara baktım,
gcc ile vc++ arasında
birkaç test dışına pek bir fark yok.
hem, intelin derleyicisinin, intelin eklentilerini desteklemede daha önce davranmış olması çok normal değil mi ?

Arkantos
22/05/2005, 22:21
Bence de kullanılan ide önemli .. Ben hiçbir ide de Vs 2003 te bulduğum konfor u bulamadım.. (Vs 2005 beta da bile)

Ben de VC++ Standart sürümünü lisanslı olarak kullanıyorum. Ama ben de hiç bir IDE'de Emacs'ta bulduğum rahatlığı bulamadım. :super:

Artık tüm mail yazı işlerimi Emacs'la hallediyorum ;)

Emacs ve WindowMaker (http://lapis2.linux-sevenler.org/uploads/668/1176/emacs.png)

mr1yh1
22/05/2005, 23:26
Ben de VC++ Standart sürümünü lisanslı olarak kullanıyorum. Ama ben de hiç bir IDE'de Emacs'ta bulduğum rahatlığı bulamadım. :super:

Artık tüm mail yazı işlerimi Emacs'la hallediyorum ;)

Emacs ve WindowMaker (http://lapis2.linux-sevenler.org/uploads/668/1176/emacs.png)

bu emacs'ta Visual Studiodaki intellisense olayı varmı ?
windows sürümü problemsiz mi ?

Volkan Uzun
23/05/2005, 00:38
herseyi birakin visual studio ile gelen debugger zaten binlerce dolar eder

Euclides
23/05/2005, 12:35
+9999

acehreli
23/05/2005, 23:24
Euclides, verdigin baglantiya baktim. Uygulanan cok ozellesmis testlerin cogunda Intel'in derleyicisi gcc'den daha hizli cikmis. Bundan ne anliyoruz? Cok ozel uygulamalarda Intel derleyicisini kullanin!

Hangi program zamaninin cogunu o sayfadaki ozel isleri cok sayida yaparak geciriyor? Benim gordugum programlarin cogu, zamanlarini giris ve cikis islemleriyle gecirirler.

Calistigim son uc firma, satarak milyonlarca dolar kazandiklari urunlerini hep g++ ile yazdilar. Yani bu tur bir kazanc acisindan da gcc bir engel olusturmuyor.

Her derleyicinin kuvvetli ve zayif yonleri vardir. Eger ozel islemlerin getirdigi hizlar onemliyse o tur bir derleyici secin. Eger C veya C++ standartlarini desteklemek onemliyse, baska bir derleyici secin. Kaldi ki, o sayfada da Intel'in hatali kod urettiginden bahsediliyor.

Ek olarak, bazi firmalarin salt bildik performans testi programlarinda iyi sonuc versin diye urunlerinin tasarimlarini degistirdiklerini biliyorum. (Bunu donanim urunleri icin duymustum; ekran kartlariydi galiba.) Intel'in boyle bir sey yapip yapmadigini bilmiyorum ama gonullulerce yazilan gcc'nin kesinlikle yapmayacagini dusunebilirim; cunku bu isten maddi bir kazanci olamaz.

Ali

mr1yh1
24/05/2005, 00:09
+1
ben internette C# ın
gcc ve VC++ dan daha hızlı olduğunu gösteren!! bir test gördüğümü hatırlıyorum.

Arkantos
24/05/2005, 01:41
bu emacs'ta Visual Studiodaki intellisense olayı varmı ?
windows sürümü problemsiz mi ?

Tam olarak intellisense olmasa da intellisense'e benzeyen bir paket var. Ben kendim normalde onu kullanıyorum:

Emacs Semantic Paketi (http://cedet.sourceforge.net/semantic.shtml)

Ama sanırım bu paket bildiğim kadarıyla Windows ortamında kullanılamıyor. Sadece Linux ortamında kullanılıyor.

Eğer Emacs'tan bahsediyorsan. Evet .. Zaten Emacs'ta yazdığın kodları M-/ (Alt-/) tusuna basarak dabbrev-expand olanağı sayesinde otomatik tamamlıyor. Şu yukarda bahsettiğim paketin ben daha çok normalde Emacs'ın bu otomatik tamamlama özelliğini bir dizinden (yani benim çalıştığım dizin içindeki dosyalardan) yapma özelliği işimi kolaylaştırıyor.

Bunun dışında Emacs'ta kullanılan paketler çok fazla. Ben de sadece bir kaç tanesini kullanıyorum. Örneğin kod içinde tanımlara gitmek için Exuberant Ctags isminde bir paket varmış. Ama ben hiç kullanmadım. Adresi:

Exuberant Ctags (http://ctags.sourceforge.net/)

gcc'nin eski bir teknoloji olduğunu düşünenen arkadaşlara aşama1 (stage1) olarak gentoo kurmalarını tavsiye ederim :4:

Euclides
25/05/2005, 13:12
Euclides, verdigin baglantiya baktim. Uygulanan cok ozellesmis testlerin cogunda Intel'in derleyicisi gcc'den daha hizli cikmis. Bundan ne anliyoruz? Cok ozel uygulamalarda Intel derleyicisini kullanin!

Normal test'lerde %30 daha hızlı
SIMD 'de ise 10X daha hızlı
http://www.reed-electronics.com/tmworld/article/CA187493.html

seninde ifade etiğin gibi "kayıt defteri" uygulamaları için hangi derleyiciyi kullandığınızın epk bir önemi yok ama server uygulamaları ve 3 boyutlu grafiklerin uygulamalar için 10x bence çok büyük bir fark...