Tam Sürümünü Görmek İçin : Dev C++ Derleme Sorunu
ronaldinho83
20/05/2005, 12:22
Merheba Ben programlamaya yeni başladım Dev C++ derleyicisini kullanıyordum geçen gün derleyicinin daha yeni bir sürümünü bilgisayarıma yükledim. Fakat bu yeni sürüm hiçbir dosyayı derlemiyor. En basit "Merhaba Dünya" örneğini bile derleyemiyorum. Derleyince buraya yazamayacağım kadar hata veriyo. Lütfen yardım edin bu sorunu nasıl çözebilirim.
-----------------------------------------------------------------------
#include<iostream.h>
int main(){
cout<<"Hello World"<<endl;
return 0;
}
----------------------------------------------------------------------
Bu hatalar aşağı kadar uzayıp gidiyo.
resim de bir tuhaflık dikkatimi çekti.
bcc nin include dizinini devC++ ye mi ekledin ?
eğer böyle birşey yapmışsan çıkart,
çünkü derleyici senin eklediğin dizinlere kendi dizinlerinden daha büyük bir öncelik verir.
Ve tabii ki Borlandın derleyicisinin dosyaları ile mingW ninkiler birbirini tutmaz.
ronaldinho83
20/05/2005, 13:40
Derleyemeyince öyle yapmıştım ama değiştirdim. Şimdi default halde. Bu sorunu yaşayan başka biri yok mu. Neden çalışmıyor.
varsaydıklarım:
1-)consol projesi olarak derliyorsun ..
2-) derleyicinin include ya da lib directory lerine ,
BCC nin dosyalarını kopyalamadın..
3-) proje-bazlı yada derleyici-bazında , BCC nin klasorlerine (lib yada include) bağlantı yok..
bendeki de mingW (3.3.1) ve sorunsuz derliyor.
önerim, dev-CPP yi kaldır.
projelerini biryere yedekle,
sonra O klasörü ( dev-cpp) sil,
programı yeniden kur.. :uyku:
iostream.h degil sadece iostream.. sonra cout degil... std::cout...
eger cout şeklinde kullanmak istiyorsan ya
using std::cout;
ya da
using namespace std;
şeklinde satırları ilk cout la karşılaşmadan önce herhangi bir yere ekleyebilirsin (kafana göre ekleme yaparken hangi kapsamda kullanıp kullanmayacağına karar ver)..
acehreli
20/05/2005, 21:37
sckz endl'i gozden kacirmissin; o da std::endl olacak :)
ronaldinho83, verdigin satirlar hata mesajinin yalnizca bas tarafi... O satirlar hatanin hangi baslik tarafindan eklenen hangi baslik icinde oldugunu soylemeye calisiyorlar.
Asil hatayi goremedik. Ama buyuk olasilikla sckz'nin dediklerini uygularsan duzelecektir.
Ali
bendeki de mingW (3.3.1) ve sorunsuz derliyor.
peki neden ? ... :)
ronaldinho83
20/05/2005, 22:49
Çok sağolun ama ben bunu başaramadım tekrar eski versiyonu kullanmaya başladım
walla bende dev-c++ 4.9.9.1 beta war.. dev-c++ boktan da olsa, verdiğin o kısacık kodu olsa derliyo... hatta iostream.h yasdığımda bile derliyo (tabi bunun modası geçmiş bir kullanım olduğuna dair warning alıyorum)...
Arkantos
22/05/2005, 22:30
Çok sağolun ama ben bunu başaramadım tekrar eski versiyonu kullanmaya başladım
Bu büyük ihtimal senin yazdığın koddan değil DevCpp'nin yeni sürümde eski ayar dosyaları ile olan bir probleminden kaynaklanıyor. Eğer yeni sürümde unable to run türünden hata mesajları alıyorsan şu mesajı inceleyebilirsin:
DevCpp Problemi (http://groups.yahoo.com/group/cdili/message/4962)
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.