Tam Sürümünü Görmek İçin : Pixel şehir projesi
e-sarbak
18/05/2005, 12:32
Arkadaşlar bilirsiniz bazı forumlar ve siteler kendi pixel şehirlerini kuruyorlar. Yani demek istediğim sizin ve moderatörlerin desteği ile biz de bu tür bir projeyi hayata geçirebiliriz...:)
Mesela
http://www.kirupa.com/lab/kville/main.htm
pixelart çok keyifli bir şey olsa gerek yaw, bence bu bir sanat. :) belki benim yapamadığımdandır ama yapanları takdir ediyorum. yapın hocam çok hoş bir çalışma olur forum açısından.
Zerzevat Adam
18/05/2005, 16:21
Evet bu bir sanat, ayrıca www.psistan.com yani yeni bir proje değil. Webdersleri.com da 1.5 yıl önce çıktı zaten bu proje... Yenisini açmayın derim eğer olay şehir ise.
e-sarbak
18/05/2005, 18:53
Bence bu siteye özel bir şehir falan yaparsak daha iyi olur
abi ki onların yaptığı da güzel ama bizim kendimizin yapmış olması ayrı bir zevktir...:)
Zerzevat Adam
18/05/2005, 19:12
Ya onlar yapmış bunlar yapmıştan bahsetmiyorum. Orada başlanmış birşey var ayrıca o projeyi başlatanlar gerçekten pixelartı biliyor. Yani hoşuma gitti bende yapacağım dediğin gün pixel şehir projesi başlama elinde patlar.
Hazır orada proje var dahil olun...
kubilay aka
18/05/2005, 22:23
ha bu arada weddersleri.com ve aeystudio.com gibi birçok yerli photoshp sitesinin yabanc1 sitelerdeki tutorial lar1 aynen türkçeye çevirip sanki kendileri yazm1s gibi gösterme çal1smalar1 hak1nda yorumu olan varm1. madem çeviriyon bu suradan çevirilmistir de demi yani
Zerzevat Adam
18/05/2005, 22:37
Webdersleri.com'da kiler çeviri değil. Aey'i bilemem.
ALEXrunaway
18/05/2005, 22:40
alakasız bi mevzu ama kubilay şu klavyenin modunu bi TR yapsan ya bab.. .
kubilay aka
18/05/2005, 23:53
açikçasi web derlerindekileri pek incelemedim. ama aey dekiler ve birçok dierlerindeki full çeviri bu yüzden bende muhtemelen webderslerindekilerinide öyle oldugunu düsündüm. (önyargidan dolayi özür) klavye sorununa gelince sistemimde bir aksakl1ktan kaynaklan1yor. yeni bir scsi hardisk alamyi planladigim için sürekli savsakliyorum sistem formatina mükabil yapmam gereken yüzlerce ayarla bereber bunu da çözücem. zaten artik agirlikli olarak ecnebi sitelerdeki forumlara istirak etmeyi planl1yom.
ALEXrunaway
19/05/2005, 00:04
imaj olarak yeniçeri kostumlerini tavsiye ederim.. Gazan mubarek olsun.. . patlat o ecnebilerin pixel şehirlerini... :p
ceviz netin bence pixel şehirden çok iyi bir galeri organizasyonuna ihtiyacı var.. .
Galeri :
tasarım harikası sitelerimiz
grafiklerimiz
yazılımlarımız
kodlar, modlar..ımız
makalelerimiz
vs. vb... gibisinden.. ceviz net üyelerinin eserlerinin yayınlanabileceği bi organize galeri... çok büyük eksiklik hatta kimsenin gücüne gitmesin eziklik derecesinde vahim bi durum...
theskull
19/05/2005, 13:09
pixel şehir projesi bende hatırlıyorum vardı bi ara webderslerinde
Zerzevat Adam
19/05/2005, 13:18
Umut Güncan'ın projesiydi...
yaa çok hoşuma gitti.@omerbalyali'nin dediği yere girdim.Ordan başladım.
theskull
20/05/2005, 09:33
zaten orası bu işin kralını yapıyor. bende girecektim o zamanlar ama amatördük işte :cool:
ya arkadaşlar bu şehirleri hangi programla yapıyorlar.photoshopmu:D
Zerzevat Adam
22/05/2005, 12:08
Paintle yapanda var, amigaylada yaparsın ve süper yaparsında photoshopla yapılıyor artık.(genelde photoshop, fireworks ve diğer programları kullananlarda var)
Photohsop ile pixel art tarzı yapıyolar bende oraya bi ev dikecem :D haydi hayırlısı
ALEXrunaway
22/05/2005, 16:40
Biz eskiden kareli aylingerlere kanaviçe desen çizerdik.. her halde aynı mantık.. bence program pek o kadar önemli değil önemli olan iyi hesap yapmak... .ve kılavuz çizgileri iyi takip edebilmek.. . ki sadece bir bina dikilecekse pek o kadarda zor bişey değil.. .
e-sarbak
23/05/2005, 12:06
Abi bu pixel art olayını photoshopda anti-alized ı kapatarak yapıyorsun ve baba gibi oluyor.
Ama istersen sırf pixel art için yapılımış programlar da var.
bi tarif edemisiniz arkadaşlar nasıl yapacaz phoptoshopta :(
kubilay aka
23/05/2005, 16:03
ya bu konu çoooook uzadı
Zerzevat Adam
23/05/2005, 16:57
Pencil Tool var, Brush Tool'un alt menüsü gibi. Oradan 1 pixeli seçersen tamamdır.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.