PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Bilgisayarıma Neler Oluyor

e-MaLi
17/05/2005, 23:56
Ya daha yeni format attım. Doğru düzgün bişi yüklemedim!!!
Bi kaç saatliğine evde diildim. Ablam çocuklara oyun açcam diye steam'i yüklemiş o mu bişi yaptı??? Acaip acaip msj'lar alıyorum (Resimde) . Bu mesajlardan birkaç dakika sonra windows'um mal oluyor! Görev yöneticisi çalışmıyor. Açık olan programlar donuyor. Sadece Ad-Aware ve Microsoft Antispy kullanıyodum. Daha demin bi de Trend Micro internet security kurdum. Ya :aglama: :aglama: :aglama:

Noolur yardııım!!!!

sunny_smiley
17/05/2005, 23:59
spyware girmiş

e-MaLi
18/05/2005, 00:03
What can i do :'( Can i clean it???

IcenGuard
18/05/2005, 00:10
http://scan.sygatetech.com/probe.html
bu adrese girip testin sonuca bakarmısın

sscey
18/05/2005, 00:27
Ya daha yeni format attım. Doğru düzgün bişi yüklemedim!!!
Bi kaç saatliğine evde diildim. Ablam çocuklara oyun açcam diye steam'i yüklemiş o mu bişi yaptı??? Acaip acaip msj'lar alıyorum (Resimde) . Bu mesajlardan birkaç dakika sonra windows'um mal oluyor! Görev yöneticisi çalışmıyor. Açık olan programlar donuyor. Sadece Ad-Aware ve Microsoft Antispy kullanıyodum. Daha demin bi de Trend Micro internet security kurdum. Ya :aglama: :aglama: :aglama:

Noolur yardııım!!!!
Ablanın yüklediği oyunlarla olanların alaksı yok, Olan şu arkadaşım, sen format sonrası windowsu yükledin ama o windows yüzlerce açığı olan bir program o yüzden açıklardan faydalanan bu tür mesajlardan kurtulmanın yolu sp1 i kurmalısın ve yamalarını acilen indirmelisin ve hatta sp2 kurmalısın ayrıca denetim masasından "yönetimsel araçlar dan "hizmetler" e girip telneti acilen kapat" yine "hizmetler"le ilgili değişiklikler yapman gerek. Bunları yapana kadar mutlaka microsoft antispywareyi aktif olarak kullan ve her şeye müsade etme seçici olmalısın. Bana mail atarsan sana daha iyi yardımcı olurum: sscey@hotmail.com

skonak
18/05/2005, 01:19
2 program yukluyorsun bu sorunlardan kurtuluyorsun..
Microsoft Anti Spyware(kurmussun)
Kaspersky Personal Anti Virus(kurmalısın)
Bu sana bulasan spyımızın en güzel ozelliklerinden bir tanesi VIRTUAL Memory'i şişirmesidir.Bu da anlık donmalara ve yavaslamaya neden olur.Mantıgında su yatar : tüm calısan programların virtual memory alanlarını genişlet."Büyük bir sorun değil kaspersky ile mudahele edersen full scan den sonra hepsini temizlicek bir sonraki acılışında farkı goreceksin.Bunu daha iyi anlamak icin ctrl+alt+del 'den gorunum'den sutun secenekleri'ne gir virtual memory i yada VM Boyutu tıkla ve tamam de.daha sonra tarama yapmadan once işlemlerde VM boyutlarına bak ve performans'da ki bellek boyutunu izle tarama yaptır temizlik bittikden sonraki acılışda yeniden aynı yerleri incele...

e-MaLi
18/05/2005, 20:37
skonak şuan kaspersky indiriyorum...
İşallah faydası olur. Bu arada sp2'yi hiç önermiyorlar. Kurdum ama açıkcası artık kurmak sitemiyorum...

e-MaLi
19/05/2005, 09:15
Arkadaşlar dün akşam (Yani Çarşamba akşamı :)) bi kaç yama kurdum kaspersky'ı yükledim. Ya bu kaspersky'ın licence file'ı olmuo ya!! Bir sürü indirdim hiç biri olmuo... :(
Bearshare'den full indirdim (Licence Key'leri yanındaydı) Onlarınki de çalışmıo. Sadece bi tanesi çalışıo onda da şööle yazıo... (resimde)
Acaba update mi etcem ki??

emrana
19/05/2005, 11:04
Sanırım Lisans Sözleşmesi için biraz kas sen oralarda bilgisayarına firewall kurmanı tawsiye ederim firewall olarak ZoneAlarm anti virus olarak norton Anti virus spyware olarakta Ad-aware ve Microsoft anti spy ware kur SP2 ye gelince mutlaka kurmanı tavsiye ederim windows update ve office kullanıyosan office update lerinide yap Bir çok virus özzelliklede geçen yıl adından söz ettiren sasser virusu Service Pack 2 ile engelleniyor kesinlikle kurmanı tavsiye ederim!!

e-MaLi
24/05/2005, 15:22
Önerim Kaspersky Kurmayın!!! . Eğer makininızde virus , trojen veya adware varsa size önerilerim ; SP2 hariç Windows Update , Norton Antivirus , Microsoft AntiSpy , Ad-Aware..
Saygılar

emrana
24/05/2005, 15:36
Evet arkadaş haklı makinanı çok kasacaktır ve abuk sabuk dosyalara viruslü viruslu bu yakın yakın cadı gibi bi muamele uygulayacaktır norton 2004 daha az kasıyo onu kullanmanı tavsiye edrim!

teddmcload
24/05/2005, 15:55
firewall kullanıyor musun? firewall kullan.

sunny_smiley
24/05/2005, 16:22
Güvenlik için benim için 2 alternatif var:
1 - Linux
2 - Windows XP SP2 bundled + FireFox + Router'lı modem veya Firewall + Kaspersky

damdaki kemancı
24/05/2005, 18:20
nedense tecrubeli kullanıcılar artık kaspersky tavsiye ediyorlar :)

burhanmt
24/05/2005, 18:32
skonak şuan kaspersky indiriyorum...
İşallah faydası olur. Bu arada sp2'yi hiç önermiyorlar. Kurdum ama açıkcası artık kurmak sitemiyorum...

SP2 'yi mutkala kur. Nasıl önermiyorlar ya ! XP'nin kararlılığı için gereken bir sürüm bu. Yoğunluklu olarak güvenlik açıklarını kapatan yamalar varsa da başka işlevsel özellikler de kazandırıyor XP'ye.

Mutlaka yükle. Hatta sana zor gelmezse önemli dökümanlarını yedek sürücüne yedekleyerek Windows XP'yi tekrar kur ve vakit kaybetmeden SP2'yi yükle. Sonra Microsoft AntiSpyware + Avast ! Anti-virüs programı.

e-MaLi
26/05/2005, 13:11
SP2 'yi mutkala kur. Nasıl önermiyorlar ya ! XP'nin kararlılığı için gereken bir sürüm bu. Yoğunluklu olarak güvenlik açıklarını kapatan yamalar varsa da başka işlevsel özellikler de kazandırıyor XP'ye.

Mutlaka yükle. Hatta sana zor gelmezse önemli dökümanlarını yedek sürücüne yedekleyerek Windows XP'yi tekrar kur ve vakit kaybetmeden SP2'yi yükle. Sonra Microsoft AntiSpyware + Avast ! Anti-virüs programı.

Hihihi ben sizi hatırladım... Şifreleyici 5.0 versiyonunun çıkmasına neden olan kişiyim ben :)) Mailleşmiştik :D ...
Neyse..
Ben zaten format attım
Hemen kaspersky kurdum. Ama aynı trojan yine war...
Ya ben bu kaspersky'ı hiç sevmedim. Ya sallıo, Ya da hiç bişiye yaramıo...
Hatta yine aynı trojen'di bu... Ama norton sessiz sakin gebertio heralde... Hiç kasılma masılma yok.. Walla ne diyim. Allah razı olsun bu Norton'u yapanlardan!
Herkese saygılar.. Ha bu arada Kaspersky kurmaın yine diom bak :tabi:

jure
20/06/2005, 20:09
denetim masası -> yönetimsel araçlar

messenger hizmetini kapatinca gidiyodu o. su anda durum nedir bilemiyorum.

e-MaLi
20/06/2005, 21:01
Ardından 3 ormat attım... Ama yine söylüyorum Norton serisi ;)

cS
21/06/2005, 09:18
kaspersky'a aha virüs bu klasörde diyince görmüyor virüsü ama al bu dosya virüs diyince görüyor :)

e-MaLi
21/06/2005, 11:52
Bizim İsmail'e de diyom olm niye Kaspersky kullanıyon die. Yok o iyi dio.... Çocuğun internet bağlantısı yok günde 200-300 virüs temizlio :mrgreen

sis651
22/06/2005, 00:26
Sen mutlaka sp2 kur bende sp1 var aynı uyarı bendede çıkıyo ama daha sonra yavaşlama falan olmuyo.

e-MaLi
22/06/2005, 08:55
Yooo o dediğim arkadaşın da SP2 ve Kaspersky'ı var ama hala aynı :lol .. En iyi çözüm Windows XP + Yamaları & Live Updated Norton Antivirus & Adware'leri temizlemek için Ad-Aware .. gerisi boş ;)

webomer
22/06/2005, 12:52
Arkadaşım ben tam olarak sorunu kavrayamadım,ama benim de bir kaç tavsiyem olacak işine yarayacağını umuyorum.

Bence virüslerden kurtulmanın en sağlam yolu F-Prot www.f-prot.com adresinden dos versiyonunu indir ve bootable cd yaparak içine at ve o cd ile açıp virüsleri tarattır.
(Tarih problemi yaşayabilirsin. Komut isteminde date komutunu kullanarak tarihi biraz geri al) ve aynı şekilde avast ın da dos versiyonunu atarsın yapacağın cd ye.

Bu şekilde boot a bulaşan ve sabit diskteki virüslere hiç dokunmadan temiz bir ortamdan disklerini tarat eminim f-prot çoğu işini çözecektir.(F-Prot trojan ve spyware larda işe yaramaz ama virüste olabilir.)

ve windows açıldığı zaman çalıştır kısmında msconfig komutunu kullanarak sana yabancı gelen (örn. dumprep -k) gibi şeyleri iptal et.

Ayrıca kaspersky ı da kur bence de bende bir fayda görmedim henüz ondan ama bu kadar arkadaş söylüyor vardır bir bildikleri.

Ve eğer windows un lisansız ise mümkün olduğu kadar update işlemi yaptırma bence çünkü bu işlemler lisanssız windows a zarardan başka hiç bir şey yapmıyor

İnşallah bu bilgiler işine yarar.
Herkese Selam, İyi Çalışmalar

e-MaLi
22/06/2005, 14:55
Ben de sorun yok.. Aslında herkes Kaspersky karşıtı bence :S