Tam Sürümünü Görmek İçin : Photoshop pc kitliyor!?
Photoshop ne zaman bir yazıyı yada resmi taşımak istesem pc kitleniyor
celeron 2
512 mb ram
xp kullanıyorum ve Photoshop 7.0
acaba bunun nedeni ne olabilir ve nasıl çözebilirim.
saygılarımla
edit->preferences->memory&image cache
teşekkürler:) %50 imiş %80 yaptım bakalım birdaha böyle bir problem olacakmı..:)
Saygılar iyi calışmalar
hayır buda işe yaramadı olmadı yani objenin alfasını düşüreyim dedim makine tekrar kitlendi...128 ram 400 GHz ve windows 98 olan makinede hiçbir problem vermeden calışıyor yeni makinede sürekli kitlenme yapıyor...ilginç yani...
Saygılar iyi calışmalar..
kubilay aka
17/05/2005, 20:44
plug-in leri kaldirmay1 dene, layerlerin ve channelslar1n tumpnail lerini iptal et
scratch diski degistir. Use Pixel doubling ve high quality previevs i kald1r (photoshop 7 de varsa),history state i düsür ve sik sik purge yap
peki bunları nasıl yapacam:( zahmet olmazsa söylersen bir denemek istiyorum
Saygılar iyi calışmalar..
kubilay aka
18/05/2005, 21:54
bak pirilti biz burada sadece ana hatlar1yla sana aç1klamada bulunabiliriz. sana tavsiyem bir photoshop kitab1 al1p okuman. yukar1dakileriden 1-2 sini hadi aç1klayay1m ama h1z1 ar1rmak için daha bunlar gibi yapabilecein çok sey var. ayr1ca standart photoshop una daha birçok özelllikte ekleyebilirsin.
sana h1zland1rmam için vereceim her bir islem de photoshop unun baz1 özelliklerini yok edecektir (ama istedigin zaman geri getirmek elinde)
örnegin history state i düsürmeyi ele alal1m ve 3 yapal1m bu senin photoshop ta yapaça1n undo (geri alma) say1s1n1 3 e düsürecektir.
history state i 3 yapmak için
edit > preferences >general (ctrl + K) penceresinde history state yazan yeri 3 yap (ekte gönderdigim resimde k1rm1z1 oval daire içinde olan bölge
plug-in leri kald1rmak için
( bu islem senin filter menundeki effect say1n1 oldukça düsürecektir)
program lar1n1 yuklemis oldugun hardisk (muhtemelen C dir) te program files lar1n içinde adobe photoshop cs klasörünnün içindeki plug-in klsörünü kes yap1st1rla baska bir konuma yap1st1r. photo shop u açt1g1nda filtreleriniz büyük bir k1zm1n yo olduunu görürüsün. fitrelerin tamam1n1 kullanmak istediin zaman
edit > preferences > plug-in & scratch disk > Additional plug-in folder kutucugunu isaretli hale choose ile kes-yap1st1r ile baska bir konuma tas1d1g1n plug-in leri etkinlestir.(photoshop u aç1p kapad1g1nda filtrelerin çal1_acakt1r.
bak pirilti görüyorsun ki ikitanesini aç1klamak bile ne kadar zaman1m1 ald1. bunun gibi daha onalrca yöntemi aç1klamam1 nas1l beklersin. ibenim forum da sordugum corel de alan ve çevre hesaplamalr1 soruma verilen cevap sadec bir sat1rd1r ki bu bile fazlas1yla yeterli gelmistir. osadece ana hatt1r ondan sonra benim yapaçag1m bir sürü islem vard1r. bilmem anlatabildim mi burada sadece sana yol gösterebiliriz.bye
Photoshop ne zaman bir yazıyı yada resmi ta¾ımak istesem pc kitleniyor
celeron 2
512 mb ram
xp kullanıyorum ve Photoshop 7.0
acaba bunun nedeni ne olabilir ve nasıl çözebilirim.
saygılarımla
Sorun programın düzgün kurulmamasından, işletim sisteminin problemlerinden vaya fiziksel ana-lamda ram'den kaynaklanabilir. Programı kaldırıp tekrar yüklemeyi dene. Sorun konfigürasyonla alakalı değil gibi...
yaaa kubilay kızma yaw...basit birkaç şey olduğunu sanmıştım..değilmiş..
forumlar ne içindir öğrenmek için değilmi bende öğrendim işte bu işler kolay değilmiş:)
Arkadaşım önce Edit > Preferences > Display & Cursors 'da Use Pixel Doubling'i işaretlersen bu seni bayağı rahatlatır. Bu özellik seçili olduğunda layerdaki görüntü hareket ederken çözünürlüğü düşer ve taşıma işlemi kolaylaşır. Bıraktığımızda ise yeniden netleşir. Bu sadece taşımada değil diğer bir çok photoshop işleminde etkindir.
İkincisi eğer sabit diskin iki bölümse C ve D gibi
1-Ctrl+K Tuşuna bas.
2-İletişim kutusu çıktıktan sonra Ctrl+7 Tuşlarına bas.
3-Scratch Disk Bölümünde
First:Startup
Second: D yaz.
kubilay aka
21/05/2005, 08:58
ama daha önemlisi ben kürşat la aynı fikirdeyim senin ana sorununu sistem kaynaklı olduğunu düşünüyorum.
sen genede hızı artırma çalışmalarına devam et yarın bi bilbord falan gelir. (sistemin ne kadar iyi olursa olsun kasıyo bazen)
çok teşekkür ederim arkadaşlar şimdilik bir prolem çıkmadı..şimdi win 98 bir problem çıkarmadan calışıyor xp de takılıyor xp ram çok yiyor sanıyorum ki ram yetmiyor ram bu arda 512 burda acayip söylediği second D sanırım linux daki swap gibi ram yetmeyince sanırın D disk yazacak..kulağa hoş gelen bir öneri bakalım sorun cıkacakmı zaman gösterecek
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.