Tam Sürümünü Görmek İçin : uzay sahnesi yorumlarsanız sevinirim
merhaba arkadaşlar amatör bir proje için uzay görüntüleri hazırlıyorum photoshop cs ile. ekte ilk hazırladığım dosyayı görebilirsiniz uzay gemisi hariç tümü photoshop ile ve ekstra plug-in kullanmadan yaptım. yorumlarınızı almak istedim. teşekkürler.
kubilay aka
17/05/2005, 02:45
bir zamanlar bende bu konu üzerinde baya bi kafa patlatmistim. iyi ama çok daha iyi olabilir uzay gemisinin arkas1ndaki alev as1r1 abartili olmus. hafta sonu sana faydali ipuclar1 yazabilirim. su s1ralar cok yogunum birde gezegenin arkas1nda ki lens direkt lens efektini kullanmada yapsan daha iyi olabilir. biraz radial blur ve twirl efectleriyle de denemeler yapmanda fayda olabilir diye düsünüyorum. kolay gelsin
ALEXrunaway
17/05/2005, 02:55
bencede alev biraz abartılı.. ayrıca alevin üzerinde bulunan yıldızlar pek mantıklı değil.. uzay mekiği sivrisinek gibi duruyo... ama bence çok iyi.. tebrik ederim.. yenilerinide görmek güzel olur..başarılar...
evet galiba alevler biraz fazla büyük olmuş gerçekten gerçi orda uzay gemisi az önce burdan geçti bizde yakın çekim yaptık havası yakalamaya çalışmıştım ama neyse biraz daha ufaltılabilir. alevlerin üzerindeki yıldızlarsa bu alevlerin layer ının blending inin screen olmasından dolayı çünkü aslında siyah bir zemini var bu layer ın. neyse biraz daha uğraşsam fena olmayacak teşekkürler yorumlar için.
edit: başka bir taneye başladım son hali değil ama felaket uykum geldi :) bunuda yorumlarsanız sevinirim.
gölgelendirme çok kötü.Kendine ışık kaynağını seçtikten sonra bunu cisimler üzerine iyi düşürmelisin.Ayrıca yer şekilleri lazım :).Son olarak da şu bulut mu duman mı neyse onlar olmamış :).Uzay resimlerine ilgin varsa 3d programlarla çalışmaya başla bence :).İyi çalışmalar.
Blur ve fade olan yerlerde biraz cömert davranılmış lens flare çok belirgin ve standart haliyle duruyor biraz ayarlarıyla oynarsan daha başarılı sonuçlar olabilir yıldızlarda toz zerrecikleri gibi değilde daha derinlemesine olsa çok daha başarılı olacak şu halleriyle yapaylığı çok fazla aşamıyor ama yinede güzel çalışmalar.
e-sarbak
18/05/2005, 12:36
Bu olayları yaparken blur efektini biraz fazla kullanmışsın
Aynı zamanda biraz daha teknolojik efekt kullanırsan baya bi iyi olur
Yasinemre
19/05/2005, 16:09
nasıl kullanılıyor teknolojik efektler
theskull
19/05/2005, 18:58
kardeşim bence uzay mantığı üzerinde çalış. çünkü pek olmamış. özellikle lens flareler acayip ilgimi çekti. onlar oraya olduğu gibi konulmaz.
theskull
19/05/2005, 19:01
benim çalışmalarımdan birini yollayacam ama psdem açımıyor. anlamadım neyse düzelirse yollarım
üzerlerinde biraz daha çalışıyorum açıkçası bunları hiç ön hazırlık yapmadan yapmıştım şimdi gerçek uzay görüntülerine filan bakıyorum. bi süre sonra tekrar son hallerini eklicem yorumlar için teşekkürler.
ALEXrunaway
20/05/2005, 18:04
Çalışmalarının ve başarıların devamını dileriz.. inşallah uzayla kalmaz.. yaratıkta çizmeye başlarsın.. .. canlı bi örnek istiyorsan bi fotomu göndereyim.. . :tamams:
mavikush
21/05/2005, 17:30
alev fazla olmamış ta rengi şömine alevi gibi olmuş hayalinde fazla alev varsa bunu değişik yorumla turkuaza kaçan uçuk mavi yada uçuk sarıyla yap..
+ikinci çalışmanda da arkadaşlara katılıyorum bluru fazla kenarlara kullanman gerçekliği kaybettiriyo bluru arka planı pasifleştirmek için kullan, öndeki objeler sert ve baskın olsun....
p.s. hepsi "bence"...
Güzel olmuş fakat benim gözüme çarpan orta boy gezegenin arkadsından vuran şığın diğerleri üzerindeki etkisi kötü kalmış, birde ayrıca işte o uzay gemisinn arkasındaki ateş :) çok abartı olmuş
valla ben bir seyirci gözüyle hayran kaldım hatta duvar kağıdı yaptım bile ve bana göre çok güzel zaten dikkatimi çekti arkadaşlar da ufak tefek eklenebilir şeyleri söyliyorlartebrik ederim varsa daha paylaş bizimle :D ya da bana gönderebilirsin ...
hayret ediyorum arkadaşların hepsi amatörüm diyor ancak ben resmi bir kurumda pek fena sayılmacak tasarımlar yaptığım halde bunları yapamam heralde.öğrencem öğrencem.iy ki varsınız:)
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.