PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : IE 6 Türkçe Karakter sorunu

overworld
15/05/2005, 20:23
Bilgisayarda WxpSP2 TR kurulu. Windows'taki bütün programlarda bütün karakteri sorunsuz kullanmama ragmen, IE'de sayfa içindeki kutularda sizin de görebildiginiz gibi en sorunlu karakterlerimiz olan yumusak g, noktasiz i, noktali s harflerini yazamiyorum. 1_ gibi gözüküyorlar...

Bunu nasil düzeltebilecegim konusunda fikri olan var mi acaba?

turker
15/05/2005, 20:43
Dil kodlaması etkileyebilir mi?

overworld
15/05/2005, 22:40
Yok dil kodlamasi degil. Sadece ben yazamiyorum, yazili her seyi gorebiliyorum. Hatta notepadde yazarak kopyala yapistir deyince de sorun olmuyor. Sadece klavyem ile yazmaya kalktigimde IE içindeki bir sayfada, alakasiz karakterler çikiyor. Anlayamadim bir türlü... Ayni CD'den üç makineye kurdum. Ikisinde de ayni sorun var. Üçüncüsü Laptop neden onda sorun olmadi anlamadim :(

emrana
16/05/2005, 09:06
onu nasıl çözüceksin biliyomusun gir program ekle kaldıra orda bitane search yada böyle bi ileti yapma aracı var 100 free bilmem ne diye iyi incelersen karşına gelecek zaten unu unistall edersen sorunun ortadan kalkacak fazla kasmana gerek yok o senin yüklediğin bir multi media aracındanmı ne kuruluyodu tmm hatırlamıyorum neylen beraber kurulduğunu ama real one player yada ona benzer bişeyden olucak herghalde farkettiysen winampın da free versionunda 1 tane 100 free mp3 diye bi search ekliyodu bu yukarıda anlatığım işlemi yap geçer o 1 basmaların :tamams:

wooodini
17/05/2005, 14:01
bence sorun dil kodlamasındadır. çünkü dil kodlamasının zaten klavyeden yazılan karakterlere etkisi vardır.. var olanı değiştiremezsin zaten

emrana
17/05/2005, 14:26
arkadaş buraya işlememiş ama bana özelden mail attı "Sağol aga" diye çok kroca bir laf olmasına rağamen ben kabullendim neyse sorunu halletti yukarıda yazdığım teknik işine yaramış böyle bir şey olursa yukarıda yazdığım cevabı kullanın bu yüzden bilgisayarına format atan adamları gördüm :D

skonak
18/05/2005, 01:32
Bende format attıranlar gördüm :)

tween
20/05/2005, 03:46
Eğer Google veya buna benzer bi searchbar yüklediysen(bende google searchbar vardı o yapıyodu) onu kaldırman yeterli kolay gelsin...

emefey
05/06/2005, 13:55
bilgisi olanlara bi kez daha saygı duydum.bu problem yaklaşık 1 aydır beni meşgul ediyordu.sonunda cevizforuma,bu bölüme ulaştım ve çözdüm.