PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : domain problemi

deja-vu
13/05/2005, 14:03
merhaba arkadaşlar benim sorunum süresini uzattığım bir domain ile ilgili.

2005 nisan 26'da domainim bir yılını dolduruyordu. süresi bittikten bir hafta sonra domainim başka bir yere yönlendi. ben mayıs 7'sinde uzattım domaini ve whois.sc adresinden bilgilerime baktığımda 2006'ya kadar uzadığını gördüm. ama webhosting.info adresine baktığımda ise 2005 nisan'da bittiğini söylüyor. bunlardan hangisi doğru söylüyor?

bir diğeri ise domainimi bir firmaya yeniden yönlendirdim üç gün geçmesine rağmen hala yabancı bir siteye yönlenmiş durumda. whois.sc'deki sorgulamama göre

Name Server:NS2.ONLINENIC.NET
Name Server:NS3.ONLINENIC.NET
Name Server:NS1.NUKEHOSTING.US
Name Server:NS2.NUKEHOSTING.US

bu şekilde ben nukehosting.us adresine yönlendirdim ama hala ONLINENIC.NET adresine yönlenmiş durumda.

bu konuda ne yapmalıyım?

BeLovED
13/05/2005, 14:31
domain ne?

sunny_smiley
13/05/2005, 14:32
oninenic'ten aldıysan adamlar ile görüş.
websahibi'nden bir domain almıştı arkadaşım, süresi bitmişti, ben de godaddy'ye alalım dedim, almaya kalktık, süresi bittiği için önce uzatmamızı istediler. eyvallah uzattık, sonra transfer ettik. transfer'de bir sene daha ekleniyor, yani bir sene daha uzatmış oluyorsun. godaddy'den bakınca, uzatılmadığını gördük. sorduk neden uzatılmadı diye, cevabı biz uzattık dedi, onlinenic ile görüşün. onlarla görüştük, adamlar da yok hata oluştu böyle oluştu dedi, paranızı iade edecez. iade edecen de kime? tabii websahibin'e, peki o geri ödedi mi? haber vermeyi lüzum bile görmedi...

uzun lafın kısası, uzattın ise adamlar ile görüş, hata oluşmuş olabilir, transfer parası geçmemiş olabilir hesaba vs vs.

deja-vu
13/05/2005, 14:44
domainimi bir Türk firmasından (natro.com) aldım. mail atmıştım bana işleminizin yapıldıpğını domaininizin aktif olması için ODTU'den onay beklendiğini söylemişlerdi. onlara mail atıp tekrar destek istiyeyim çünkü yabancı dilim iyi değil. onlinenic'le görüşmem zor olacak.

peki iki farklı sitede sorgulama yaptığımda ikisindede farklı sonuçlar çıktı. bu durumda ismimi sorgularken hangi siteye güvenmeliyim. whois.sc mi? webhosting.info mu? başka bir yer mi?

MEHMET
13/05/2005, 15:01
biri guncellenmemiştir. bunun en mantıklı cevabı bu

Mingitau
13/05/2005, 15:47
domaininizin aktif olması için ODTU'den onay beklendiğini söylemişlerdi.
Yüzyılın büyük yalanlarından biride bu olsa gerek

deja-vu
13/05/2005, 16:08
sanırım bu firma ile ilişkimi kesmeliyim, dns değerlerimin nukehosting.us adresine yönlenmiş olduğunu söylediler. godaddy'de whois bilgilerime bakyım 4 dns değeri var

Name Server:NS2.ONLINENIC.NET
Name Server:NS3.ONLINENIC.NET
Name Server:NS1.NUKEHOSTING.US
Name Server:NS2.NUKEHOSTING.US

oysa ben domain panelimden sadece nukehosting.us adresine yönlendirme yaptım. onlinenic.net diye bir yönlendirmem yok! domaini taşısam ve yeniden yönlendirsem bu sorun düzelir mi?

yoksa bu seferde oxford'tan mı onay beklerim

BeLovED
13/05/2005, 19:01
kayitlarda gordugun fazlalik dns kaitlari alan adini aldigin firmanin parking service bilgileri.Yani bu durumda site askiya alindiktan sonra uzatmisin ama bilgiler guncelllenmemis.Gerek webhosting gerek whois.sc bunlarin hepsi senin alan adini aldigin yeri sorgular.24 ya da 48 saatte bir olur bu.Onlarin ne zaman guncellendigini bilemeyecegimiz icin en saglam kaynak senin alan adini aldigin firmadir.
Alan soylersen daha fazla yardimci olabilirim.

deja-vu
13/05/2005, 19:34
BeLovED sen bu işi biliyorsun ya walla! domainim askıdaydı geç ödedim parasını. üç gündürde bu şekilde dns değerlerini düzenleyemiyordum. alanı nukehosting.us'tan aldım.

o kadar söyledim şirkete anlatamadım derdimi, çok acayp cevaplar aldım başkasına atacakları maili bana mı attılar diye düşündüğümde oldu. sonunda telefon açtım ve siteye bakmalarını istedim, derdimi anlatabildim. bana dedikleri;

onlinenic.net panellerinde dns değerlerimin "NUKEHOSTING.US" olduğunu söylediler ama yurtdışı registerde sorun mu ne varmış düzeltip haber vereceklermiş.

sene şebocusun benim gibi :D :hey:

ALEXIS
19/05/2005, 07:54
Benimde sorunum var; alan adı http://www.phpbbturkiye.net

Domain şu anda çalışıyor ama sorguda "not active" yazıyor: http://whois.sc/phpbbturkiye.net

Aynı host üzerinde ve aynı kontrol panelinde olan iki domain daha var, onlara active diyor. DNS ayarı yapalı 4-5 gün oldu... (diğer domainler: tezci.com, angelir.com)

İlk zamanlar çalışmıyordu; Host'a söyledim domainden kaynaklıyor dedi, domaini aldığım yere sordum host'tan kaynaklıyor dediler. Sonunda host'a biraz derinlere inmesini söyleyince site çalıştı ama bu defa "not active" diyor. Whois sorgusu gerçekleşiyor, ve girdiğim bilgiler de görünüyor. Problemin host'tan kaynaklandığını düşünüyorum.

NOT: Domainlerin "Registrat Locked" olmasının etkisi olmaz değil mi?

Fikri olan ??

ALEXIS
21/05/2005, 17:16
Güncelleme !

MEHMET
21/05/2005, 20:04
NOT: Domainlerin "Registrat Locked" olmasının etkisi olmaz değil mi??
zannetmiyorum. Bildiğim kadarı ile bu durum kilitli anlamına gelmekte ve bu durumda olan domainlerin trabsferi bazı bilgilerinin guvenlik altına alma durumuna denir. NS ayarları ile alakalı olduğunu zannetmiyorum.

ALEXIS
26/05/2005, 09:02
Düzeldi, cevaplar için teşekkürler...

Monarch
11/06/2005, 13:57
domainimi bir Türk firmasından (natro.com) aldım. mail atmıştım bana işleminizin yapıldıpğını domaininizin aktif olması için ODTU'den onay beklendiğini söylemişlerdi. onlara mail atıp tekrar destek istiyeyim çünkü yabancı dilim iyi değil. onlinenic'le görüşmem zor olacak.

peki iki farklı sitede sorgulama yaptığımda ikisindede farklı sonuçlar çıktı. bu durumda ismimi sorgularken hangi siteye güvenmeliyim. whois.sc mi? webhosting.info mu? başka bir yer mi?

-bu natro.com; onlinenic.com aracılığıyla nasıl .tr uzantılı adres almış da ODTÜ den onay bekliyormuş?!!! bu konuda bilgisi olmayanları böyle kandırıyorlar demek! domainin uzantısı .tr değilse ODTÜyle işin olmaz ICANN ile işin olur olsa olsa :tamams: ODTÜ de zaten 1 kez kayıt yaptırıp onayladıktan sonra domainin süresini uzatmak için onay işlemine gerek duymaz....

dostum böyle problemlerle karşılaşmamak için domainini domain kayıt yapan registrar şirketlerden bizzat kendin al ve domainin süresini uzatmayı düşünüyorsan bunu en geç 1-2 hafta önce hallet...

kolay gelsin...