Tam Sürümünü Görmek İçin : C,C++,C# uzmanlara BABA soru?
Windows tabanlı bi program yazılmış ve çalışır durumda.
Bu programın çalışma anını nasıl kontrol edebilirim.
Örneğin C# ile Veriler.Show() dediğimizde bi pencere açılıyor. İşte ben bu pencereyi başka bi programda açmak istiyorum. O programın çalışma anına bakıp o form işin o program hangi işlemi yaptığını bilip ben o şekilde programa para metre göndermek istiyorum ve kendi yazdığım yazılımla o pencereyi ben açmak kapatmak istiyorum.
Bunu nasıl yapabilirim?
Öneri, Kaynak herşey olabilir.
Yardımlarınızı Bekliyorum.
Saygılarımla.
Aşağıdaki kod C# da bir "exe" nin içindeki bir formu açar. Umarım işine yarar
Form frmForm;
frmForm=(Form)Activator.CreateInstanceFrom("Iletim.exe","Iletim.Iletim").Unwrap();
Type t = typeof(Form);
MethodInfo m = t.GetMethod("Show");
m.Invoke(frmForm,null);
Euclides
07/05/2005, 14:55
bu işin sonu reverse enginnering'e kadar gider..
Sorunuz cok net gelmedi bana ama bu tur sorunlarin cozumu subclassing.
İlginiz için teşekkür ederim.
execute programı debuger ile çalıştırdığımda programın kullandığı dll dosyalarına bakarak az çok bilgi sahibi olmaya çalışıyorum. Ayrıca Resource Tuner ilede bu Dll'ler hakkında bilgi sahibi olmaya çalışıyorum. İzlenecek yollar neler acaba merak etmekteyim.
Debugger ile bir yere gidecegini sanmiyorum. Bence soyle bir yaklasim dene. Eger MS Visual Studion varsa yada olan birini taniyorsan IDE nin bir parcasi olarak spy.exe diye bir program vardir bu programi kullanarak window mesajlarini ve daha bir cok detayi gozlemleyebilirsin. Yukarida bahsettigin Veriler.Show() buyuk bir itimalle ya bir File Menu, yada button click event ine karsilik olarak cagiriliyor. Veriler.Show() cagrildiginda da yeni pencereyi acmak icin mevcut pencerenin window procedure ine bir mesaj yolladigina gore spy.exe sayesinde bu mesaji yakalayabilirsin. Bu bilgiyi elde ettikten sonra yapman gereken system wide window mesajlarinin arasina girip bu mesaji daha sahibine ulasmadan yakalayip mesaj queue sinden silmen ve kendi pencereni acman.
Biraz daha kolay bir yolda bir cbt hook kullanip bu istemedigin pencere acildiginda daha gorunur olmadan kapatmak ve kendi pencereni acmak.
erkalan71
12/05/2007, 20:43
Windows tabanlı bi program yazılmış ve çalışır durumda.
Bu programın çalışma anını nasıl kontrol edebilirim.
Örneğin C# ile Veriler.Show() dediğimizde bi pencere açılıyor. İşte ben bu pencereyi başka bi programda açmak istiyorum. O programın çalışma anına bakıp o form işin o program hangi işlemi yaptığını bilip ben o şekilde programa para metre göndermek istiyorum ve kendi yazdığım yazılımla o pencereyi ben açmak kapatmak istiyorum.
Bunu nasıl yapabilirim?
Öneri, Kaynak herşey olabilir.
Yardımlarınızı Bekliyorum.
Saygılarımla.
mrb ben de sizin ugraştığınız alanla uğraşmam gerekti bu konuyla elinizdeki kaynak kodları paylaşma imkanınız varmı acaba çok sevinirim tezimi vermem gerekiyor ama ben bir türlü başlayamadım bile web filtre ve pro. filtreleme ile ilgili bir program yapmaya çalışıyorum. ilgilenir seniz çok sevinirim .. erkalan71@gmail.com
Bkz. Genel programlama/sesle klavye kontrolü konusu. Bir prosese msj yollamak la ilgili bişeyler bulabilirsiniz. Forumda aratın
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.