Tam Sürümünü Görmek İçin : google reklamları?
undertow
06/05/2005, 11:47
şu google adsense hakkında merak ettiğim bi şey var.google benim reklamlara tıkladığımı nasıl anlayabilir?hesap açtığım bilgisayardan mı bunu anlar?
web programlama
sen bir reklama tıklayınca google'nın yönlendirme sayfasına gidiyorsun. Burada programlama devreye girerek sayacı veya herneyse veritabanındaki veriyi güncelleştiriyor sonrada seni siteye bağlıyor
cappytoi
06/05/2005, 23:08
ip adresini kayıtlı tutuyor sen gidip giriş yaptığında da doğal olarak buluyor :)
deeplanet
12/05/2005, 13:32
ip adresini kaydedip ordan bulması yöntemi ilk sıradadır, fakat dinamik ip' ler için programlama dilleri kullandıkları da kesin.. bir yerde google adsense kayıt işlemlerinde direkt olarak bilgisayar bilgilerini (yönetici, kullanıcı vs..) alıp bunları kullandıklarını da duymuştum..
ama bence çoğu kişinin bilmediği yöntemler kullandıkları da kesin bence ;)
mesela yönetim paneline giriş yaptığın bilgisayarları veya aynı ip' den / bilgisayardan çok tıklama olduğunda şüpheli listesine kaydedip programlama dilleri ile bu bilgisayarları/ip' leri takibe alıyor bile olabilirler.. seçenek çok :)
evet, bilgisayarın adı da bu yöntemlerden birisi, öyle ki lokalde açtığınız bir dosyada bilgisayarınızın adıyla ilişkili reklam çıkabiliyor :) Ip'de de lokasyon önemli, yakın ip aralığı arasındaki tıklamaları da inceliyorlar. yönetici olarak giriş yaptığınız bilgisayarın bilgileri kaydedilip bunlar karşılaştırılıyor, ödeme için bekletilen süre zarfında bu kontroller yapılıp sonra ödemeniz onaylanıyor yahut hesabınız kapatılıyor
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.