PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Kilitlenme

Sahin
29/12/2002, 14:36
Ne zaman PC'ye hafif sertçe dokunsam ya da yerinden oynatsam ekran donuyor ve açmıyor. Restartta olmuyor, kapat düğmesine uzun uzun basınca kapanıyor ve açmak istediğimde simsiyah bir ekran geliyor, normalde gelen energy star nvidia ve ramleri yazan ekrana bile geçmiyor. Bütün kartları çıkardım yer değiştirip tekrar taktım ama durum aynı. İşlemciyi çıkarıp taktım, Harddiski kontrol ettim aynı.

Ne zaman hafifçe ana karta vursam tekrar çalışmaya başlıyor, sorun ana karttamıdır? Ne gibi bir sorundur? Çatlamış olabilir mi? Nasıl halledebiliriz? Böyle bir sorunla karşılaşan var mı?

d_baggio
29/12/2002, 16:59
kasaya mi dokunuyosun,monitore mi?muhtemelen pinler gevsek olabilir.tum soketleri yeniden kontorl edip bi dersen sanirim sorun cozulebilir.Ayrica jumper lar da kontrol edilmeli.

Sahin
29/12/2002, 21:11
Kasaya dokununca oluyor valla baya kurcaladım sıkıştırdım birşeyleri ama bir daha deneyeyim.

Scorpion
30/12/2002, 02:21
Şahin dediğin gibi ana kart çatlamış olabilir...

CrazyCat
30/12/2002, 12:30
bir olasılık ekran kartından kaynaklanıyor olabilir. özellikle agp ekra kartlarının yuvaya oturmaları biraz sorunlu. ekran kartı yuvaya tam oturmadığı zaman monitörün led'i faklı bir renkte(genelde kırmızı) yanar.

çoğu zaman donanım arızalarının kaynağını tahmin etmek zordur. ama genelde kilitlenme ve restart ettiğinda bu tür açılmama sorunları ekran kartı kökenli oluyor. (tabi eğer sendeki onboard diilse). bir de arıza sürekli diilse arasıra yapıyorsa işin şansa kalmış. çünkü servislerde bu tür arızaları tesbit ettiklerini hiç sanmıyorum.

sen bi ekran kartını değiştirip dene bence. onun yerini değiştiremediğine eminim :)

Anakarta da fazla vurma çatlamış olma ihtimali çok düşük. en azından ben hiç çatlak karta raslamadım :)

d_baggio
30/12/2002, 22:57
bencede %90 ekran kartindadir.az once aklima daha onca yasadigim bi bi tecrube geldi...

Sahin
31/12/2002, 01:06
Ekran kartı Agp bir dahaki kilitlenmede onuda çıkarıp takacağım :) Saolun arkadaşlar...

Sahin
04/01/2003, 00:26
Bir kilitlendi pir kilitlendi. Maalesef artik vursamda kafa atsamda acilmiyor, yine laptopa kaldik ama acilen acmam lazim bilgisayari elim ayagim kilitlendi resmen dunya kadar is kaldi.

Ekran kartindan olmadigi kesin diyebilirim baska bir agp ekran karti denedim durum degismedi.

Akliniza ne gelirse yazin arkadaslar acil lutfen :(:(;(

Sahin
04/01/2003, 02:01
Son durum soyle, ekran kartini cikardim olmasi gereken beep error sesi gelmedi, rami cikardim gene ses seda yok sanirim ana kart sizlere omur.

Ana karti degisince kasayida degismek gerekirmi?

Sahin
04/01/2003, 03:32
En son durum soyle bilgisayari aldim elime yere carptim sonra dagilan parcalari toplayip yeniden monte ettim veeee yine ses yok ayni durumda halla :D Sanirim sinirliyim ve sinirimden guluyorum sabaha kendimin en son durumunu bildiririm artik :)

Black_Boyss
04/01/2003, 12:03
problem anakartaa yada powersuply de

anakart ise sorun soguk lehim ve kısadevre olabilir bunları kontrol et fanları kısacası anakarta takılan kartları tek tek kontrol ederek tak

powersuplly deki voltaj cıkışkarını kontrol et anakart kitapcıgında hangi ayaklardan hangi uç da kaç volt cıktıgı yaza

sisteme bakmadan bişidiyeme
biıos update yap anakart ayarlarını default yap

Black_Boyss
04/01/2003, 12:05
eger yakında olsa idin kardeş gelip bakardık sisteme ama
sen kuzey kutbunda imissim:D

Eylem
04/01/2003, 14:37
Kartlarin tamamini cikarip taktik yeniden, powersupllydeki voltaj cikislarinin tam yeri neresi? Bios update yapabilmek icin Bios'a dusmek gerekmiyor mu? Bios'a dusmuyorki bilgisayar aciista normal sesler geliyor ama ekran simsiyah.

terstokat
04/01/2003, 23:58
@Black_Boyss haklı,
Kilitleme oluyorsa ana kart olabilir. Çatlak olabilir, ama hiç bir ses gelmiyor'ise (fan, hdd) powersuplly demek.
işallah dediğin gibi çarpmamışsındır yoksa Hdd da gider :) Yan, herşeye yeniden başla...........

BurnOUT
05/01/2003, 00:01
arkadaşlar selam
sorun uzun sure kullanılan bilgisayarların fanlarının kontrol edilmemesinden kaynaklanıyor olabilir..!yani dogru dürüst çalışmayan fan ısı düşürme işini gerçekleştiremediği için parçalar bir süre sonra ister istemez kilitlenme yapar. sorun olan parçayı bulup değiştirerek en azından ucuz yollu bir çözüm bulabilirsin..!
anakart çatlaması diye bişey duymadım ama herzaman korktuğum bir olay oldu. özellikle söküp takmakta zorlandığım kartlarda..! her an lehimlerin zarar görebileceği hep beni dikkatli olmaya itmiştir..
acaba seninde başına boyle bir olay mı geldi?

Eylem
05/01/2003, 00:31
Son olarak en ufak parcaya kadar soktuk. Power supllyide cikardik ve kasanin disindan baglayip parcalari tek tek kontrol ettik sonuc ayni.

Simdi geriye sorun power supply demi ana karttami onu anlamaya kaldi. Sanirim power supply ucuz ama sorun ana kartta gibi.

Black_Boyss
05/01/2003, 10:54
arkadaşlar istediginiz konularda yardımcı olabilirim ama

soruyu tek alırsam memmun olurum

eylem sorun tam olarak anlamış degilim keşke yakınlarınızda olsamda bakı versem

sahin sistem özelliklerini yaz ben sana yardımcı olabildigim kadar olayım ama ayrıntılı olursa sevinirim

mesela anakart markası chip ler intel mi via
asus gigabyte mı abit mi

ram chip lerin markasıney
double side : çift yüzlü memory chipi eski (sorun burda olabili)
single side : tek yüzlü memory chipi
açıklama memory eskiden duz tuttugunuzda iki yüzü vardır eski bilgisayar lar memory cift tarafında ram olmayın ca çalışmaz
tek yüzlümemory takınca eksik görür problem cıkartırdı
( benim sistemlerimin birindede aynısı var ehehe)
yane her şeyin özelliklerini yaz soruna bakalım okissss

ha makineyi yere vurmussun cok kötü acıdım ha ben cok severim sistemleri ole yere vurmak istedigim benimde oldu ama sakin kafa ile bir çogunu halleti sen hemen sıkılıyorun herhalde aman kendine dikkat et bugun yazarsan sevinirm çünkü evdegim

( hezaman internette degilim ara sıra online oluyorum para fazla geliyor mali sıkıntılar ) hiç bitmez türkiye şartlarında

( bu siteye gidersen sevinirim türkçe
www.darkhardware.com inşallah düzgün yazmışımdır problemlere ordan bakabiliriz )
:uff:

Sahin
06/01/2003, 02:02
Via chipsetli Asus p3v133 anakart ve 256 Mb 133 MHz ramin yaninda nvidia 32 MB ekran karti ama her vidasina kadar herseyi sokup taktim buyuk ihtimalle ana kart bir sekilde yandi.

Black_Boyss
19/01/2003, 04:10
nasıl olur yaw kısadevre yapmıs olman lazım

olay :D sana cok uzak teknik servise başvurmanızı öneririrm