PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Kendi dosyamın kaynak kodları kaybettim

pyromus
01/05/2005, 09:40
Arkadaşlar 4 aydır bir messenger programı üzerinde çalışıyorum. Üzülerek söylüyorum ki bilgisayarım aptal kardeşim yüzünden bozuldu. Bunun üzerine yaptığım projenin bütün kaynak kodlarını kaybettim :((((((((((((((((( Allahım ya çıldırıcam . Bu kaynak kodlarını hiç olmazsa görme ihtimalim bile yok mu . Exe dosyasını demo amaçlı siteme atmıştım ama kaynak kodları güvenlik için hiçbir yere koymadım. Bu kaynak kodları kopyalama değil de en azından görmem lazım görererk sıfırdan bütün herşeyi yazmaya razıyım ama sıfırdan yazmak çok zor bir daha 4 ay, bir daha paket paket sigaralar, sabahlara kadar harcanan emekler ..... :(((( Nolur bana yardımcı olan biri varsa lütfen yardım etsin eğer özel konuşmak isterse pyromus@gmail.com adlı msn adresinde konuşabiliriz. Ama yardım edecek arkadaşlar lütfen yardım .!!!!!!!!

karamemed
01/05/2005, 10:09
Bozukdu derken neyi kasdetiyorsun? Servise felan götürmedin mi? Sabit diskin bozulduğunu zannetmiyorum, çıkar başka bir bilgisayarda dene. Sabit disk sağlamsa uçan bişi yok demektir.

Bozuldu derken windowsun çöktüğünü söylemek istiyorsan, Eğer dosya sistemine bişi olmamışsa Knoppix, Pardus gibi Cd'den çalışan işletim sistemleri ile bilgisayarındaki tüm dosyalara erişip bir Cd'ye çekebilirsin. Yanlış bilmiyorsam Windows'tan da bir kurtarma Cd'si oluşturulabiliyordu.

Shapka
01/05/2005, 13:16
eğer makinayı formatlayıp ta bilgilerini kaybettiysen veya sildiysen
active undelete diye bir program var onunla geriye alabilirsin. ben gördüm program dosyalarını geriye almakta fazla sıkıntı çıkarmıyor.

ha yok sistem çöktü sen de makinayı yeniden yüklemeden görmek istersen karamemed in dediği gibi knoppix cd si bulup kodlarını diskete veya cd ye aktarabilirsin.

bir de konuyu yanlış yerde açmışsın.

DeliPenguen
01/05/2005, 14:54
Biraz acımasızca olabilir ama:
Ooooldu, ben de yedim.

pyromus
01/05/2005, 15:57
aptal kardeşim makinayı bozmuş eğer bilgi kurtarabilseydim zaten burda sormazdım. Sadece deneme exe dosyam var . Assembly Obsfucator Decompiler denilen araçlar ile bişiyler yapılıyormuş bana yapılmıyor demeyin . Chip dergisinin bir sayısında hacklerin Microsoft a code hacking hakkında ders verdiği bir sayısı vardı. Onda kullandıkları programları yazıyorlardı. Ama o sayıyı bulamıyorum. Kodları iki kere assembly mi ediyorlardı sonra decompile mi ediyorlardı öyle bişiy.
Arkadaşlar illegal bişiy yapmıyorum DeliPenguen bu sözüm sana . Herkesin kendi dosyasını düzenleme hakkı vardır. Ayrıca burası bilgi forumu ise bu bilgiyi vermelisiniz. Sizden bunu beklerim , bütün üyelerde ....

Shapka
01/05/2005, 17:01
senin istediğin şey legal değil ki sen eğer öyle bişey kaybettiysen dediğim şekilde geri al ya da vazgeç bu sevdadan :)

DeliPenguen
01/05/2005, 17:18
Tamam pyr.. yardım edelim sana..
Öncelikle bilgisayarın bozulması konusunda bir açıklama yapman lazım.
1. Aptal kardeşim anakartımın üstüne kola dökmüş, bilgisayarım bozuldu.
2. Aptal kardeşim harddiskimi 18. katta yukarı atmış, hdd aşağı düşmüş.
3. Aptal kardeşim güç kaynağına kısa devre yaptırmış, güç kaynağı patlamış, bilgisayarım açılmıyor.
4. Aptal kardeşim bilgisayara format atmış.
5. Aptal kardeşim bilgisayardan Windowsu silip yerine Linux yüklemiş.
6. Aptal kardeşim programımın kodlarını silmiş.
7. Benim aptal bir kardeşim yok.

2. seçenek hariç diğerlerinin tümünde kaybedilen veri yüksek ihtimalle kurtarılabilir.
Bilgisayarım bozuldu derken neyi kastediyorsun?

Shapka
01/05/2005, 17:40
:D :hey:

pyromus
01/05/2005, 18:25
tamam arkadaşlar sustum. Başka yollarla hallederim ben siz sıkmayın canınızı

OnR
01/05/2005, 18:35
pyromus detaylı bilgi vermiyorsun ki yardımcı olalım.

örn 1.02: Bende hastayım hadi bana ilaç getirin.
cvp 1.02 : Sorun ne ama.. nasıl hasta oldun ki o hastalığa nasıl bir ilaç getirelim?

ondan sonra da kalkmış birde tavır alıyorsun...

DeliPenguen
01/05/2005, 18:55
OnR: Aspirin al, her derde devadır. :D

acehreli
02/05/2005, 22:46
pyromus, Knoppix cozumu calismadi mi?

Tabii aslinda bu konunun C, C++ veya C# dilleriyle bir ilgisi yok; unforgiven'in soyledigi gibi yanlis forumda soruyorsun...

Ali

SineK
04/05/2005, 11:28
bence arkadaşım senin amacını delipenguen iyi çözmüş ama kelin ilacı olsa kendi başına sürer...

gamzeli
14/04/2008, 00:02
çok saçmalıyosunuz....

gamzeli
14/04/2008, 00:02
siz bana yardım edin nolar decompile etmem lasım bi programı yoksa o dersten kalıcam...

acehreli
14/04/2008, 03:49
Iki sene onceki konuda kimin nasil sacmaladigini anlamadim dogrusu.

Eger "decompile" edemezsen o dersten kalacaksin. Nasil bir yardim istedigini lutfen ayri bir konuda ve anlasilir cumleler kurarak sor.

Ali